AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

Na ulicama Monte Carlo-a, na gumama za sneg bez spajkova, WRC asovi su mnogobrojnoj publici pruzili spektakl za pamćenje. Proklizavanja nisu dozvoljavala ni najmanje opuštanje i vozači su morali dobro da odrade posao na volanu ne bi li bezbedno stigli do cilja.

WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

Prve tri pozicije, naravno nisu dolazile u pitanje iako se mladom Sordo-u na samom startu ugasio bolid. Kako se sve više-manje znalo, duel Hirvonen-Atkinson je ono što je obeležilo današnji dan. Prvi je startovao mladi Finac i postigao solidnih 1:50,9 a onda mu je ostalo samo da sedi i gleda šta će uraditi vozač Subaru-a. Chris je stisnuo papučicu gasa do kraja, odvozio fenomenalnih 1:49,9 i osvojio četvrtu poziciju sa neverovatnih 0.2sec prednosti! Više nego zasluženo posle svega što je Australijanac pokazao u poslednja tri dana. Solberg se morao zadovoljiti šestim mestom ispred Gardemeister-a sa privatnim Mitsubishi-jem, dok je poslednji bod u konkurenciji vozača pripao odličnom Čehu, Kopecky-om, posle jedne od najboljih vožnji u karijeri.

Rezultati duela Romeyer Vs H Solberg = 2:00.9, 1:53.3 Wilson Vs MacHale = 1:59.4, 1:56.7 Kopecky Vs Cuoq = 1:54.2, 1:55.7 P Solberg Vs M Hirvonen = (Spin)1:57.2, 1:50.9 Stohl Vs Gardemeister = 1:51.8, 1:51.1 Gronholm Vs Atkinson = 1:50.4, 1:49.9 Loeb Vs Sordo = 1:51.2, 1:58.3 (Stall) Jankovic Petar - Automagazin

JRC - Suzuki predstavio svoj tim juniora

JRC - Suzuki predstavio svoj tim juniora

I pored priča da će Suzuki u JRC šampionatu ove godine imati samo jednog takmičara, Pored PG Andresson-a zvanično je potvrđeno i učešće Urmo Aava-e, dok je Čeh Pavel Valousek izgubio mesto u japanskoj ekipi...
WRC Monte Carlo Rally - Ostali!

WRC Monte Carlo Rally - Ostali!

Ovih dana uglavnom se pisalo i govorilo o fenomenalnoj premijeri Citroen-a, borbi za pamćenje između Atkinson-a i Hirvonen-a, Gronholm-ovoj nezainteresovanosti, lošem izboru guma od strane Solberg-a........Hajde da se ovoga puta pozabavimo onima koje ste retko mogli da vidite na TV snimcima sa relija.
Superautomobili u reliju

Superautomobili u reliju

U želji da privuku što više publike proizvođačima automobila i tjunerima na pamet padaju svakakve ideje. Tako se i na reli scenu polako uvlači nova klasa, GT.
Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

Nakon petnaest dana iscrpljujuće vožnje završen je ovogodišnji Dakar Rally. Iako bez ijedne jedine pobede na brzinskim ispitima, Peterhansel i Mitsubishi su ispisali još jednu stranicu legende o avanturi zvanoj Dakar.
WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

Reli se vozi do kraja i dok se ne završi ništa nije sigurno! Sutra je ostao još samo SS15, superspecijal u Monaco-u. Sumnja li neko da Citroen neće osvojiti prva dva mesta i perfektno započeti sezonu 2007? Ma, slavlje može da počne......
Dakar 07 Stage 14 - Het trik Sainz-a

Dakar 07 Stage 14 - Het trik Sainz-a

Treća uzastopna pobeda Sainz-a, i prve tri pozicije za VW na specijalnom ispitu, vesti su koje su obeležile današnji dan na Dakar rally-u. Sainz, De Villiers i Miller, to je redosled Touareg-a na SS14.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46