AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

Reli se vozi do kraja i dok se ne završi ništa nije sigurno! Sutra je ostao još samo SS15, superspecijal u Monaco-u. Sumnja li neko da Citroen neće osvojiti prva dva mesta i perfektno započeti sezonu 2007? Ma, slavlje može da počne......

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

Poigravanje sa konkurentima je išlo dotle da je Loeb danas mogao sebi da priušti na momente opuštajuću vožnju bez rizika na klizavoj podlozi, a Dani nije hteo ( čitaj nije smeo ) više. Čika Gronholm je davno uvideo da u ovim uslovima nema šta da traži protiv Citroen-a i konstantnom vožnjom je sačuvao treću poziciju. Ipak "tamni led" je prevario i takvog asa kakav je Finac, ali sreća ga nije napustila pa je današnji bliski kontakt sa mostićem na SS12 prošao, i pored slomljenog zadnjeg točka, bez posledica po plasman.

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

Borbu dana su sigurno priredila dva "jangstera", Atkinson i Hirvonen. Australijanac, koji je možda ( kada pokušamo da zaboravimo C4 ) i najprijatnije iznenađenje relija, je pokušao da zadrži odličnu četvrtu poziciju, ali nekoliko banalnih grešaka ( tipa gašenje automobila na sporim krivinama ) ga je na kraju koštalo minusa od 0.8sec. Treba napomenuti da je Atkinson danas zabeležio svoje prve dve pobede na asfaltnim brzincima. Tih 0.8sec razlike znači borbu na supespecijal-u koju ne smemo propustiti ( uživo na Eurosport-u ).

WRC Monte Carlo leg 3 - Loeb i Sordo, laganica!

Solberg i pored konstantnog ponavljanja da je zadovoljan postignutim, ipak guta knedle. Mr Hollywood ( Peter-ov nadimak ) sigurno ne prima tako lako činjenicu da je počišćen od strane mnogo mlađeg i neiskusnijeg timskog kolege. O ostalim takmičarima, njihovim vožnjama i rezultatima pozabavićemo se kada se slegnu utisci, a verujte da ih ima mnogo iako neki imaju hrabrosti da tvrde da je ovogodišnji Monte Carlo Rally dooobro dosadan!

Rezultati nakon SS14: 1. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC 3hrs 08mins 36.2secs M 2. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC +00mins 31.1secs M 3. Marcus Gronholm BP Ford Focus RS WRC 06 +01mins 23.6secs M 4. Mikko Hirvonen BP Ford Focus RS WRC 06 +02mins 28.6secs M 5. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2006 +02mins 29.4secs M 6. Petter Solberg Subaru WRT Impreza WRC 2006 +03mins 06.0secs M 7. Toni Gardemeister MMSP Ltd Mitsubishi Lancer WRC05 +03mins 38.3secs 8. Jan Kopecky Czech RT-Skoda Fabia WRC +04mins 36.4secs 9. Jean-Marie Cuoq Peugeot 307 WRC +05mins 55.2secs 10. Manfred Stohl OMV Kronos Citroen Xsara WRC +06mins 35.7secs Janković Petar - Automagazin

JRC - Suzuki predstavio svoj tim juniora

JRC - Suzuki predstavio svoj tim juniora

I pored priča da će Suzuki u JRC šampionatu ove godine imati samo jednog takmičara, Pored PG Andresson-a zvanično je potvrđeno i učešće Urmo Aava-e, dok je Čeh Pavel Valousek izgubio mesto u japanskoj ekipi...
WRC Monte Carlo Rally - Ostali!

WRC Monte Carlo Rally - Ostali!

Ovih dana uglavnom se pisalo i govorilo o fenomenalnoj premijeri Citroen-a, borbi za pamćenje između Atkinson-a i Hirvonen-a, Gronholm-ovoj nezainteresovanosti, lošem izboru guma od strane Solberg-a........Hajde da se ovoga puta pozabavimo onima koje ste retko mogli da vidite na TV snimcima sa relija.
Superautomobili u reliju

Superautomobili u reliju

U želji da privuku što više publike proizvođačima automobila i tjunerima na pamet padaju svakakve ideje. Tako se i na reli scenu polako uvlači nova klasa, GT.
Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

Dakar Rally 2007 - Pobeda bez pobede

Nakon petnaest dana iscrpljujuće vožnje završen je ovogodišnji Dakar Rally. Iako bez ijedne jedine pobede na brzinskim ispitima, Peterhansel i Mitsubishi su ispisali još jednu stranicu legende o avanturi zvanoj Dakar.
WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

WRC Monte Carlo - Atkinson bolji od Hirvonena

Na ulicama Monte Carlo-a, na gumama za sneg bez spajkova, WRC asovi su mnogobrojnoj publici pruzili spektakl za pamćenje. Proklizavanja nisu dozvoljavala ni najmanje opuštanje i vozači su morali dobro da odrade posao na volanu ne bi li bezbedno stigli do cilja.
Dakar 07 Stage 14 - Het trik Sainz-a

Dakar 07 Stage 14 - Het trik Sainz-a

Treća uzastopna pobeda Sainz-a, i prve tri pozicije za VW na specijalnom ispitu, vesti su koje su obeležile današnji dan na Dakar rally-u. Sainz, De Villiers i Miller, to je redosled Touareg-a na SS14.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46