AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

Da li dve jedinice ispred imena Dimitra Ilieva znače da je ubedljivo prvi na reliju 1000 Miglia? Naravno da ne. Pobednik prve runde Šampionata Evrope završio je na jedanaestom mestu u generalnom plasmanu. Ima li tu logike?

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

Bugarin je osvojio maksimalan broj bodova iako je bio daleko od borbe za sam vrh što dokazuje i zaostatak za pobednikom Bassom od 7m30sec! Drugoplasirani u Šampionatu Evrope je Poljak Solowow na devetnaestom mestu a njegov zaostatak od skoro trinaest minuta je za brz zaborav.

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

Problemi za vozače ERC-a nastavili su se i tokom drugog dana takmičenja. Prva "žrtva" bio je povratnik JJ Simon koji je na prvom brzinskom ispitu dana odustao zbog problema sa elektrikom. Turčin Isik je izleteo na SS11, a noćna mora za Kruma Doncheva završena je na SS13. Ličnost dana je sigurno Travaglia koji je konstantno pravio vremena u top 3 i uspeo čak da pobedi na dva brzinca.

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

I na kraju, iako je izgledalo da će ove godine strani takmičari uspeti da pariraju fenomenalnim Italijanima, sve se završilo tamo daleko , na jedanaestom mestu. Basso, Rossetti, Andreucci, Dallavilla i ostali, očitali su lekciju, kako takmičarima u ERC konkrenciji, tako i čelnicima FIA i njihovim organizaciono-inventivnim sposobnostima koja konstantno Šampionat starog kontinenta bacaju u zapećak svetske reli scene. Nema više strastvene bitke za šampiona, nema više interesovanja. Tračak nade je postojao pre relija 1000 Miglia, a onda surovo otrežnjenje, i činjenica da je jedan nacionalni šampionat x puta bolji od šampionata Evrope.

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

Konačni rezultati relija 1000 Miglia: 1.Basso – Dotta (Fiat Punto S2000) 3:13:25,4 2.Rossetti – Chiarcossi (Peugeot 207 S200) + 37,9 s 3.Andreucci – Andreussi (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:25,0 min 4.Cantamessa – Capologno (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:34,2 min 5.Dallavilla – Rocco (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:43,0 min 6.Longhi – Imerito (Subaru Impreza Sti) + 1:52,4 min 7.Aghini – Cerai (Subaru Impreza Sti) + 2:58,5 min 8.Sottile – Nari (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 4:15,3 min 9.Perego – De Luis (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 4:28,8 min 10.Gianfico – Tolino (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 6:44,9 min 11.Iliev – Yanakiev (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 7:30,1 min Petar Janković - Automagazin

WRC Argentina - Završne pripreme

WRC Argentina - Završne pripreme

Gužva u servisnom parku predstojećeg relija Argentina polako počinje. Prošlog vikenda u Villa Carlos Paz je pristigla prva "tura" kontejnera sa opremom takmičara i timova. Tokom nedelje stiže i druga, da bi na kraju stigle i ekipe timova koje će podići sevisni park za svakog takmičara pojedinačno.
Eksluzivno, Aleksandar Jeremić: Reli Portugal

Eksluzivno, Aleksandar Jeremić: Reli Portugal

Aleksandar Jermić, popularni Jera, u svom dnevniku ekluzivno Vam prenosi utiske sa prvog nastupa u JRC konkurenciji. U trećem, poslednjem, nastavku osetite atmosferu samog takmičenja sa relija Portugal iz perspektive posade Komljenović/Jeremić.
WRC Sardinija, Italija – Lista prijava

WRC Sardinija, Italija – Lista prijava

Organizatori relija Sardinija potvrdili su učešće 85 posada na sedmoj rundi Šampionata Sveta u reliju, koja će se održati u terminu 17-20. maj 2007-e godine. Biće to najmasovnije okupljanje relista na Sardiniji posle 2004-e godine.
WRC – Volkswagen u WRC-u?

WRC – Volkswagen u WRC-u?

Po pisanju engleskog Motorsport News-a, Volkswagen planira priključivanje Šampionatu Sveta sa reinkarnacijom modela Scirocco. Ako uzmemo u obzir da VW u poslednjih dvadesetak godina konstantno najavljuje pa otkazuje WRC programe (ne računajući avanturu sa Škodom), krajnje je vreme da se "momci" iz Wolfsburga ozbiljno pozabave ovom temom.
Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić - utisci iz Portugala

Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić - utisci iz Portugala

Srpska posada u Svetskom Reli Šampoionatu, Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić, puna je utisaka sa uspešno završenog jednog od najtežih relija u Svetskom reli kalendaru, "Rally de Portugal". Ekskluzivno za Automagazin, Aleksandar Jeremić otkriva nove detalje iz dnevnika sa svoje prve (ali ne i poslednje) WRC avanture...
FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

Prednost domaćeg terena, bolje pripremljeni automobili, vozačko znanje ili nešto četvrto?!? Potpuno svejedno, vrhunski italijanski reli vozači su očitali lekciju gostima iz inostranstva nakon prvog dana relija 1000 Miglia.
WRC - GIGI GALLI GO HOME !

WRC - GIGI GALLI GO HOME !

Italijanski vozač Gigi Galli nema dovoljno novca za nastavak takmičenja u Svetskom Reli Šampionatu. Zvanično je potvrđeno da, zbog finansijskih problema, Gigi Galli i tim Aimont Racing prekidaju WRC projekat...
FIA ERC - Juče startovao European Rally Championship 2007!

FIA ERC - Juče startovao European Rally Championship 2007!

Sinoć je startovao "Mile Miglia Rally", kojim je otvorena ovogodišnja sezona Evropskog Reli Šampionata. Pred sami start ovogodišnjeg Evropskog Reli Šampionata, Svetska Auto Federacija, FIA, objavila je listu prijavljenih vozača, koji mogu beležiti bodove u konkurenciji "European Rally Championship". Na listi je 12 imena, a promene je pretrpeo i pravilnik...
Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić: Naša WRC avantura

Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić: Naša WRC avantura

Prva srpska posada u Svetskom Reli Šampionatu, Miloš Komljenovič i Aleksandar Jeremić, nastupila je na svom prvom reliju Svetskog prvenstva (Rally de Portugal) i osvojila 12. mesto u kategoriji Juniora. Ekskluzivno za Automagazin, najinteresantnije detalje iz svog dnevnika, izdvojio je suvozač Aleksandar Jeremić...
BMW M5 (2025)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46