AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

Prednost domaćeg terena, bolje pripremljeni automobili, vozačko znanje ili nešto četvrto?!? Potpuno svejedno, vrhunski italijanski reli vozači su očitali lekciju gostima iz inostranstva nakon prvog dana relija 1000 Miglia.

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

Najbolje plasirani vozač u trci za titulu Šampiona Evrope je Dimitar Iliev na desetoj poziciji, sa preko tri minuta zaostatka iza fenomenalnog Bassa za volanom Abarth Grande Punta S2000. Da "Hiljadu Milja" odgovara bolidima klase S2000 pokazao je i Rossetti drugim mestom u generali ali sa Peugeotom 207. Iza njih je plejada odličnih Italijana sa N4 mašinama u neizvesnoj borbi za svaku sekundu.

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

Istini za volju dosta vozača svoj pravi potencijal nije moglo da pokaže svog problema sa automobilima. Krum Donchev i Renato Travaglia kvar na diferencijalu, Perico i Betti koji su debitovali u novim bolidima ( Peugeot 207 S2000 i Honda R3 ) menjač, Tomasz Czopik do cilja nije dovezao svog VW Poloa S2000 ( takođe kvar menjača ), Tlustak Saxoa S1600, Corrado Fontana je imao dosta problema sa Puntom..... Simon Jean-Joseph sa svojim Citroenom C2 S1600 je stigao samo do 15. mesta u generali posle gumidefekta na SS6 i predstoji mu velika borba za osvajanje prvog mesta u klasi.

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

Fenomenalan prvi dan 1000 Miglia je dokaz koliko je reli sport u Italiji popularan i koliko se u isti ulaže, a nama ostaje da otpratimo još šest brzinskih ispita vrhunske reli vožnje drugog dana takmičenja. Senku na sve ipak je bacio oficijelni sajt takmičenja koji je potpuno podbacio u praćenju live rezultata zbog preopterećenosti servera.

FIA ERC, 1000 Miglia – Italijani na čelu

Rezultati nakon prvog dana relija 1000 Miglia: 1.Basso – Dotta (Fiat Punto S2000) 1:25:19,8 2.Rossetti – Chiarcossi (Peugeot 207 S200) + 37,7 s 3.Andreucci – Andreussi (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 54,6 s 4.Longhi – Imerito (Subaru Impreza Sti) + 58,3 s 5.Aghini – Cerai (Subaru Impreza Sti) + 1:02,3 min 6.Cantamessa – Capologno (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:06,9 mi 7.Dallavilla – Rocco (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:18,2 min 8.Gamba – Guzzi (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 1:40,4 min Petar Janković - Automagazin

WRC Argentina - Završne pripreme

WRC Argentina - Završne pripreme

Gužva u servisnom parku predstojećeg relija Argentina polako počinje. Prošlog vikenda u Villa Carlos Paz je pristigla prva "tura" kontejnera sa opremom takmičara i timova. Tokom nedelje stiže i druga, da bi na kraju stigle i ekipe timova koje će podići sevisni park za svakog takmičara pojedinačno.
Eksluzivno, Aleksandar Jeremić: Reli Portugal

Eksluzivno, Aleksandar Jeremić: Reli Portugal

Aleksandar Jermić, popularni Jera, u svom dnevniku ekluzivno Vam prenosi utiske sa prvog nastupa u JRC konkurenciji. U trećem, poslednjem, nastavku osetite atmosferu samog takmičenja sa relija Portugal iz perspektive posade Komljenović/Jeremić.
FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

FIA ERC, 1000 Miglia - Jedanaesti a prvi!

Da li dve jedinice ispred imena Dimitra Ilieva znače da je ubedljivo prvi na reliju 1000 Miglia? Naravno da ne. Pobednik prve runde Šampionata Evrope završio je na jedanaestom mestu u generalnom plasmanu. Ima li tu logike?
WRC Sardinija, Italija – Lista prijava

WRC Sardinija, Italija – Lista prijava

Organizatori relija Sardinija potvrdili su učešće 85 posada na sedmoj rundi Šampionata Sveta u reliju, koja će se održati u terminu 17-20. maj 2007-e godine. Biće to najmasovnije okupljanje relista na Sardiniji posle 2004-e godine.
WRC – Volkswagen u WRC-u?

WRC – Volkswagen u WRC-u?

Po pisanju engleskog Motorsport News-a, Volkswagen planira priključivanje Šampionatu Sveta sa reinkarnacijom modela Scirocco. Ako uzmemo u obzir da VW u poslednjih dvadesetak godina konstantno najavljuje pa otkazuje WRC programe (ne računajući avanturu sa Škodom), krajnje je vreme da se "momci" iz Wolfsburga ozbiljno pozabave ovom temom.
Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić - utisci iz Portugala

Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić - utisci iz Portugala

Srpska posada u Svetskom Reli Šampoionatu, Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić, puna je utisaka sa uspešno završenog jednog od najtežih relija u Svetskom reli kalendaru, "Rally de Portugal". Ekskluzivno za Automagazin, Aleksandar Jeremić otkriva nove detalje iz dnevnika sa svoje prve (ali ne i poslednje) WRC avanture...
WRC - GIGI GALLI GO HOME !

WRC - GIGI GALLI GO HOME !

Italijanski vozač Gigi Galli nema dovoljno novca za nastavak takmičenja u Svetskom Reli Šampionatu. Zvanično je potvrđeno da, zbog finansijskih problema, Gigi Galli i tim Aimont Racing prekidaju WRC projekat...
FIA ERC - Juče startovao European Rally Championship 2007!

FIA ERC - Juče startovao European Rally Championship 2007!

Sinoć je startovao "Mile Miglia Rally", kojim je otvorena ovogodišnja sezona Evropskog Reli Šampionata. Pred sami start ovogodišnjeg Evropskog Reli Šampionata, Svetska Auto Federacija, FIA, objavila je listu prijavljenih vozača, koji mogu beležiti bodove u konkurenciji "European Rally Championship". Na listi je 12 imena, a promene je pretrpeo i pravilnik...
Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić: Naša WRC avantura

Ekskluzivno - Aleksandar Jeremić: Naša WRC avantura

Prva srpska posada u Svetskom Reli Šampionatu, Miloš Komljenovič i Aleksandar Jeremić, nastupila je na svom prvom reliju Svetskog prvenstva (Rally de Portugal) i osvojila 12. mesto u kategoriji Juniora. Ekskluzivno za Automagazin, najinteresantnije detalje iz svog dnevnika, izdvojio je suvozač Aleksandar Jeremić...
BMW M5 (2025)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46