AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally - Iliev ponovo prvi, Staykov junak relija

Rally - Iliev ponovo prvi, Staykov junak relija

Rally - Iliev ponovo prvi, Staykov junak relija

Četvrtom uzastopnom pobedom ove sezone u bugarskom šampionatu Dimitar Iliev je na korak od odbrane titule šampiona. Tek završeni Vida Rally Iliev je završio ispred Staykova sa Puntom S1600 i Duneva sa Cliom S1600. To je jedanaesta pobeda posade Boyla Auto Motot Sporta u poslednjih godinu i po dana.
WRC - Mala osveta Michelina

WRC - Mala osveta Michelina

Kako smo već dosta puta pisali, od sezone 2008 jedini snabdevač WRC timova pneumaticima biće italijanski Pirelli. Kako bi vrhunski timovi mogli steći sliku kakvu će "obuću" nositi njihovi bolidi sledeće godine neophodni su naravno intenzivni testovi. Tu na scenu stupa BF Goodrich (Michelin).
WRC - Subaru otkrio problem!

WRC - Subaru otkrio problem!

Petter Solberg, perjanica Subaru World Rally Teama, poručio je svim fanovima i reli javnosti da je tim pronašao i odklonio najveći problem koji je SWRT imao i koji ih je zadnjih godina sprečavao da postižu vrhunske rezultate. Naravno, šta je bio problem ostaje tajna.
WRC - Novi Ford Focus WRC 20kg lakši

WRC - Novi Ford Focus WRC 20kg lakši

Kako strani mediji citiraju inženjere Forda, novi model za Šampionat Sveta u reliju nije revolucija već evolucija. Za razliku od 2003-e i 2006-e kada je Ford predstavio radikalno izmenjen model, specifikacija 2007 je na prvi pogled potpuno ista kao i predhodnik. One prave izmene nam otkriva glavni tehničar Christian Loriaux.
Rally - Povratak AutoVAZ-a i Lade u reli sport

Rally - Povratak AutoVAZ-a i Lade u reli sport

Nakon uspešno organizovanog relija Rusija čelnici AutoVAZ-a su odlučili da ponovo aktiviraju zamrznuti reli program. To se odnosi i na bolide klase S2000 koje je Lada razvijala među prvima u Svetu. Aleksandar Nikonenko, test vozač i šef sportskog ogranka AutoVAZ-a najavljuje svetliju budućnost ruskog proizvođača na reli stazama.
Rally - Top model kao suvozač

Rally - Top model kao suvozač

Suzuki je predstavljanjem novog modela Swift širom Evrope pokrenuo i Suzuki Cup, takmičenje koje mladim vozačima pruža priliku da se relativno jeftino okušaju u reli sportu. Suzuki kup je jedno od popilarnijih takmičenja i u Nemačkoj ali organizatori ne sede skrštenih ruku i konstantno rade na što većoj popularizaciji. Ovoga puta na mesto suvozača u Suzuki Swift seda jedna od najpopularnijih nemačkih top modela.
FIA IRC - I Španija u kalendaru

FIA IRC - I Španija u kalendaru

Dok je Intercontinental Rally Challenge u punom jeku iza kulisa se vode aktivni pregovori za popunu kalendara u sezoni 2008. Mnoge opcije su u "igri" a za sada je jedno sigurno, IRC dobija svoju špansku rundu.
FIA IRC-ERC, Rally Madeira - Duval ne učestvuje!

FIA IRC-ERC, Rally Madeira - Duval ne učestvuje!

Iako su od strane organizatora relija u Portugalu "procurele" informacije o imenima na listi prijava za predstojeću rundu Intercontinental Rally Challengea, prvi demanti je stigao iz Belgije. Francois Duval neće nastupiti na ovom takmičenju, objavili su belgijski mediji.
Rally - Mlade snage relija

Rally - Mlade snage relija

Svetom relija se polako ali sigurno širi armija mladih, perspektivnih vozača. Među prvima je pažnju na sebe skrenuo sada već osamnaestogodišnji Norvežanin Andreas Mikkelsen, lider Šampionata Rusije je 16-godišnji Evgeny Novikov dok poslednja vest stiže iz Zimbambvea. Conrad Rautenbach, sa svoje 22 godine je najnoviji Šampion Afrike u reliju!
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46