AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - 300.000 gledalaca u Finskoj

WRC - 300.000 gledalaca u Finskoj

WRC - 300.000 gledalaca u Finskoj

Ima ljudi koji tvrde da je reli sport u krizi, da je izgubio popularnost, da više nema draži koju je ovaj sport nekada nosio. U ovim tvrdnjama sigurno ima istine. Sport je postao preskup, ali moderne tehnologije su u mnogo čemu i olakšale praćenje samih takmičenja. Mišljenja su različita ali u Finskoj, kolevci ovog sporta, hemija je još u vazduhu.
WRC - Astra umesto Kronosa

WRC - Astra umesto Kronosa

Šef belgijskog Kronos Racinga, Marc van Dalen, već više puta je izjavljivao da njegov tim završava učešće u Šampionatu Sveta. Po svoj prilici ni odličan rezultat Francoisa Duvala nije doneo tu odluku u pitanje, a ovih dana reli krugovima cirkulišu informacije da će Kronosovo mesto Citroenovog "backup" tima zauzeti italijanski Astra Racing.
PWRC, New Zeland Rally - Andrej Jereb kreće na put

PWRC, New Zeland Rally - Andrej Jereb kreće na put

Danas iz Slovenije na dug put ka Novom Zelandu kreće posada OMV BIXXOL rally Teama Andrej Jereb/ Miran Kacin. Biće to njihov treći ovogodišnji nastup u Production World Rally Championship-u, a Andrej je sa nama podelio nekoliko utisaka pred sam polazak.
FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

Barum Rally je šesta runda Intercontinental Rally Challengea (treća asfaltna) i osmi reli Šampionata Evrope. Za razliku od Ypresa u Belgiji i Madeire, asfaltna podloga je dosta lošija, može se reći ekstremno lošija, i pored veoma vijugavih staza maksimalna brzina koja se postiže je velika. E, baš na takvom, različitom reliju, privodi se kraju borba u oba šampionata.
WRC - Drugo mesto, lansirna rampa za Duvala

WRC - Drugo mesto, lansirna rampa za Duvala

Da li posle fantastičnog nastupa na reliju Nemačka nastupa novo poglavlje karijere za Belgijanca Francoisa Duvala. Čovek koji je doneo Kronos OMV Team-u prvi podijum ove sezone, nakon osam meseci "sedenja kod kuće" sa pravom se nada da će ovaj uspeh pomoći da nastavi sa vožnjama u Šampionatu Sveta.
FIA IRC-ERC, Barum Rally - Testovi Abartha

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Testovi Abartha

Abarth nastavlja ljutu borbu sa Peugeotom u Intercontinental Rally Challengeu. Ovoga puta vam donosimo fotografije testova pred Barum Rally, Andrea Navarre i Anton Alena kojima se pridružio i lovac na titulu šampiona Evrope, Renato Travaglia koji će po prvi put nastupiti sa Abarth Grande Puntom S2000.
FIA IRC-ERC, Barum Rally - Turske reli dive

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Turske reli dive

Predstojećeg vikenda u Češkoj na Barum reliju, publika će pored "velikih momaka" imati priliku da pozdravi posadu Ford Fieste ST koju sačinjavaju pripadnice lepšeg pola. U pitanju su Turkinje Burcu Cetinkaya i Cicek Guney.
WRC - Citroen ima probleme sa motorom !

WRC - Citroen ima probleme sa motorom !

Vođstvo tima Citroen Sport priznalo je da je vozač Daniel Sordo na Rallye Deutschland imao isti problem sa motorom bolida Citroen C4 WRC kao na WRC rundi u Finskoj. Podsetimo, Sordo je odustao, zbog kvara motora, u završnici 1. etape, u trenutku kada se nalazio na 4. poziciji...
WRC  ADAC Rally Deutschland - Komljenović i Jeremić na cilju

WRC ADAC Rally Deutschland - Komljenović i Jeremić na cilju

Posada Interspeed Racing Team-a, Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić, stigla je do cilja svoje prve asfaltne trke u Svetskom Reli Šampionatu. Posle gumi defekta i problema sa vešanjem na Renault Cliu R3, Beograđani su se pojavili na cilju relija ADAC Rally Deutschland...
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46