AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally – Lada Kalina S1600

Rally – Lada Kalina S1600

Iako se može reći da klasa S1600 polako “umire”, Rusi po svoj prilici ne misle tako. Na Salonu Automobila u Frankfurtu svetu su predstavili Lada Kalinu S1600, ali samo izložbeni primerak, na osnovu koje AvtoVAZ planira da napravi i modele klase N3 i R2.

Rally – Lada Kalina S1600

O samom modelu nema mnogo informacija jer Lada i ne proizvodi motor 1600 16V već tek planira da ga uvrsti u program tokom proleća 2008-e. Model S1600 će teško “oživeti” van salona ali su zato mnogo izvesniji modeli klasa N3 i R2. Petar Janković - Automagazin

Poginuo Colin McRae!

Poginuo Colin McRae!

Najgore slutnje su se obistinile. Bivši Šampion Sveta 39-godišnji Colin McRae i njegov petogodišnji sin Johnny, smrtno su nastradali u teškoj helikopterskoj nesreći na samo 500m od njihovog doma u Škotskoj. Da je Colin upravljao helikopterom, potvrdio je njegov agent, Jean-Eric Freudiger.
Srušio se helikopter, vlasništvo Colina McRae-a!

Srušio se helikopter, vlasništvo Colina McRae-a!

Kako večeras javljaju britanski mediji, na imanju Colina McRae-a u Škotskoj, srušio se helikopter koji je bio u vlasništvu bivšeg Šampiona Sveta u reliju. Potvrđeno je da je jedna osoba smrtno nastradala ali još uvek nije obelodanjen identitet žrtve.
WRC – Valentino Rossi ponovo u WRC-u

WRC – Valentino Rossi ponovo u WRC-u

Legenda MotoGP sveta, Italijan Valentino Rossi objavio je da planira da se ponovo okuša na reliju i to na ovogodišnjoj rundi WRC-a u Velikoj Britaniji. Rossi bi trebalo da nastupi sa Subaru Imprezom WRC, bolidom sa kojim je prošle godine osvojio 11-to mesto na reliju Novi Zeland.
WRC – Francois Duval i na Korzici?

WRC – Francois Duval i na Korzici?

Nakon objavljivanja vesti da će Francois Duval nastupiti na reliju Katalunja iz tabora OMV Kronos Teama stižu glasine o mogućem trećem nastupu Belgijanca u ovogodinjem Šampionatu Sveta.
WRC – Testovi Suzukija

WRC – Testovi Suzukija

Protekle nedelje Nicolas Bernardi i Toni Gardemeister intenzivno su testirali Suzuki SX4 WRC na asfaltnim stazama na jugu Francuske u cilju što boljeg predstavljanja reli svetu na Korzici.
FIA IRC, Sanremo Rally – Još dva Peugeota na listi

FIA IRC, Sanremo Rally – Još dva Peugeota na listi

Prijavom dva Francuza, Brice Tirabassija i Juliena Pressaca sa Peugeotima 207 S2000 broj bolida ove klase potvrđenih za nastup na italijanskom Sanremo reliju popeo se na fantastičnih 18. Intercontinental Rally Challenge krupnim koracima gazi napred!
WRC – Odlazak Marcusa Gronholma

WRC – Odlazak Marcusa Gronholma

Marcus Gronholm i njegov dugogodišnji suvozač Timo Rautianinen na kraju sezone 2007 odlaze u penziju. Još dva Finca će se pridružiti onoj grupi “letećih” koji su obeležili reli sport. Ma kako se završila ova sezona Marcus će ostati zapamćen kao jedan od najuspešnijih reli vozača svih vremena.
WRC – Suzuki bez odluke o vozačima za 2008-u

WRC – Suzuki bez odluke o vozačima za 2008-u

Iako je Suzuki WRC Team pre nekoliko dana objavio da će Nicolas Bernardi i Sebastien Lindholm prvi “provozati” SX4 WRC u takmičarskim uslovima, šef tima Nobuhiro Tajima nije želeo da otkrije ko će tim predstavljati u sezoni 2008.
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44