AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Loeb u F1, Kovalainen u WRC

Loeb u F1, Kovalainen u WRC

Loeb u F1, Kovalainen u WRC

I pored bombastičnog naslova prema vestima koje dolaze iz agencije AFP radi se o još jednom reklamnom potezu Total Elf grupacije. Proizvođač ulja i maziva koji je sponzor i Citroen WRC i Renault F1 tima iskoristiće ovu “rokadu” naravno u svrhu popularizacije svojih proizvoda.
Rally – Uzbudljiva završnica u Hrvatskoj

Rally – Uzbudljiva završnica u Hrvatskoj

Prošlog vikenda u Hrvatskoj je održan 8. Rally Poreč, predposlednja runda Međunarodnog Šampionata Hrvatske u reliju. Na brzim stazama u okolini Poreča najbolje se snašla posada Siniša Crnojević/ Martina Maretić i pomalo iznenađujuće stigla do svoje prve pobede u generalnom plasmanu.
WRC – Suzuki, makadamski testovi

WRC – Suzuki, makadamski testovi

Suzuki WRC Team ubrzano se priprema za makadamsku premijeru u Velikoj Britaniji. Kako izgleda voziti novi SX4 WRC u “iberu” možete pogledati ovde na onboard snimcima sa tek završenih test vožnji.
FIA IRC – Ford 2008-me u Rally Challengeu

FIA IRC – Ford 2008-me u Rally Challengeu

Pored uspešnog aktivnog učešća u Šampionatu Sveta Ford će po najnovijim glasinama od sledeće sezone aktivno biti uključen u sve popularnijiju seriju Intercontinental Rally Challengea. Model koji će predstavljati “plavi oval” je Ford Fiesta S2000.
FIA IRC, China Rally – Ponovo dva pobednika

FIA IRC, China Rally – Ponovo dva pobednika

Kao i na prvom reliju sezone u Africi i poslednja runda Intercontinental Rally Challengea je završena sa dva pobednika. Najbrži je bio Australijanac Cody Crocker ali kao vozač Subaru Impreze nije uvršten u konačni plasman IRC-a. U drugoj konkurenciji pobednik je David Higgins sa Mitsubishi Lancerom Evo IX.
WRC - Mr.  Martin Holmes, svetski reli mag

WRC - Mr. Martin Holmes, svetski reli mag

Uskoro nas očekuje uzbudljiva završnica svetskog reli šampionata. Posle Irske, čije ce staze svakako biti osveženje WRC-a, na redu je dobro poznati Wales Rally GB u Cardiffu. Kada padne zavesa, sređivaće se utisci, sumirati rezultati, prepričavati događaji… Šampionat je i ove godine bio pod budnim okom, olovkom i foto aparatom novinarskog maga WRC-a, gospodina Martina Holmesa. Ko je Mr. Holmes?

Rally – Povratak korenima Carlosa Sainza

Rally – Povratak korenima Carlosa Sainza

Na Shalymar reliju u Španiji pre 27 godina svoj debi u reli automobilu imao je dvostruki Šampion Sveta Carlos Sainz. Španac se ove godine ponovo vraća u kokpit WRC bolida da bi pružio podršku takmičenju koje je označilo start jedne nezaboravne karijere.
WRC – Estonski narodni WRC tim

WRC – Estonski narodni WRC tim

Prema pisanjima medija u Estoniji planira se projekat Estonia Rally Teama, po modelu ulaska Abu Dhabi-ja u Ford. Kao vozači naravno u obzir dolaze samo Urmo Aava i penzionisani Markko Martin a bolid o kome se mašta je Citroen C4 WRC.
FIA IRC – Novo ime staro prezime

FIA IRC – Novo ime staro prezime

Nakon više nego uspešne reinkarnacije prezimena Alen, u svet relija polako ali sigurno se vraća još jedno čuveno, dobro poznato prezime. Mathieu Biasion, nećak mnogo čuvenijeg Mikija u sezoni 2008 planira nastup na osam relija Intercontinental Rally Chalengea.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46