AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

San da će pobediti svetskog šampiona, za Irca Eugene Donnelly-a srušio se na predposlednjem brzinskom ispitu dana kada je izleteo i ostao zaglavljen pored staze. Ipak, bila je to fenomenalna borba koju će ljubitelji relija u Irskoj dugo pamtiti i prepričavati.

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Smenjivajući se u pobedama na brzincima Donelly i Gronholm su ušli bukvalno izjednačeni u završnicu ( Eugene je imao nešto preko jedne sekunde prednosti ). Tehničari M-Sporta celog dana su prilagođavali setup Marcusovog bolida a na SS14 ( od 17 ukupno ), izgleda da su pogodili ono pravo. Čak je i šef Fordovog tima Malcom Wilson sačekao svog pulena na cilju pomenutaog brzinskog ispita da bi se dogovorili o taktici za kraj koja se pokazala kao uspešna.

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Donelly je postajao sve nervozniji kako se približavao kraj relija, greške su se nizale i na kraju katastrofa. Ali njegov današnji performans na uskim putevima sa "velikim" automobilom kakva je Impreza, stvarno je za svaku pohvalu. Na njegovoj nesreći najviše su profitirali MacHale koji se probio na drugo i Mark Higgins na treće mesto.

Rally - Gronholm ipak pobednik na Galway Rally-u

Marcus: Bio je ovo težak reli, nučio sam mnogo. Dobro je da sam imao Donnelya da me pritiska non-stop. Šteta za njega, dobro je vozio MacHale: Zadovoljan sam, ubrzavali smo se kako je reli napredovao. Ipak potrebno mi je vreme da se naviknem na "levi volan" Od Donnelya još uvek niko nije uzeo izjavu, ali posle današnjeg dana sigurno da je njegovo ime mnogo poznatije svetskoj reli publici. Bravo! Petar Janković - Automagazin

Kalle Rovanpera povlači ručnu?

Kalle Rovanpera povlači ručnu?

Nedavno je 23-godišnji Kalle Rovanpera osvojio svoju drugu titulu reli šampiona sveta. Iako možda deluje logično da talentovani Finac treba da nastavi istim tempom napred, izvori bliski svetskom šampionu kažu, da je Kalle umoran i da želi da napravi pauzu...

123456. . .394
Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46