AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Wales Rally – Spektakl na superspecijalu

WRC, Wales Rally – Spektakl na superspecijalu

Ljubitelji relija u Velikoj Britaniji koji će prisustvovati početku takmičenja na Millennium Stadium-u u Cardiff-u pre zvaničnog starta i izlaska WRC bolida na asfaltnu podlogu superspecijala prisustvovaće programu koji ni malo neće zaostajati po atraktivnosti od “glavnog” događaja.

WRC, Wales Rally – Spektakl na superspecijalu

Na stazu će prvo osam Suzuki Swiftova grupe N koje će voziti vozači iz šest zemalja u okviru Suzuki World Contest-a. Nakon toga sledi spektakularna demonstracija kaskaderske vožnje Paula Swifta i njegove trupe sa Ford Fiestama. Program se po uzoru na The Italijan Job zove The Milennium Job. Na kraju, samo nekoliko minuta pre izlaska WRC bolida na stadium će biti uvežene dva Subaru Legacy-a i dve Impreze sa kojima su nastupali Šampioni Britanije i Sveta, prerano preminuli, Richard Burns i Colin McRae. Colinovu Imprezu, u četvrtak na ceremonijalnom startu, preko rampe će prevesti njegov otac Jimmy McRae. Lep gest da se još jednom oda počast velikanima relija koji na žalost više nisu među nama. Petar Janković - Automagazin

Rally – Dunev i Slavov probali Clio R3 Maxi

Rally – Dunev i Slavov probali Clio R3 Maxi

Poslednji reli sezone u Francuskoj, Rallye du Var, Renault Sport je iskoristio za prezentaciju nove unapređene verzije Clia R3 sa atraktivnim dodatkom u nazivu, Maxi. Test vožnji su prisustvovali i poznanici sa naših reli staza Bugari Rumen Dunev i Todor Slavov.
PWRC, Wales Rally – MG prvi S2000 u PWRC-u

PWRC, Wales Rally – MG prvi S2000 u PWRC-u

Mladi Stuart Jones biće prvi vozač koji će u Production World Rally Championshipu nastupiti sa jednim S2000 bolidom. Biće to naravno na domaćem terenu, a u pitanju je MG Super 2000 Sport razvijen od strane tjunerske kuće MSD.
WRC – Zbogom BFGoodrich

WRC – Zbogom BFGoodrich

Nakon dve uspešne sezone u top klasi svetskog relija kompanija BFGoodrich se oprašta na Wales Rally-u sa WRC timovima i “štafetu” predaje italijanskom Pirelliju. Ipak neće to biti konačan oproštaj BFGoodricha od reli sporta. Američki brend koji “živi” pod otkriljem Michelina biće glavni snabdevač Intercontinental Rally Challengea.
RoC 2007 – Reli braća na Wembley-u

RoC 2007 – Reli braća na Wembley-u

Nakon McRae-ovih, 1998-me po drugi put će na Race of Champions nastupiti dva brata. Ovoga puta boje Norveške u Race of Nations braniće Petter i Hening Solberg, oba po prvi put nastupajući na RoC-u.
WRC – Fordove kombinacije za 2008-mu

WRC – Fordove kombinacije za 2008-mu

Moglo se očekivati da će se u zimskoj pauzi krenuti sa pravljenjem kombinacija za predstojeću sezonu u reliju. Prvi na redu su BP Ford Rally Team i njegovi “ogranci” Stobart i Munchi’s.
Rally Hrvatska – Šebalj Šampion Hrvatske

Rally Hrvatska – Šebalj Šampion Hrvatske

Posada Juraj Šebalj – Toni Klinc je ove sezone pored Šampionata Hrvatske nastupala i u Šampionatu Evrope. Zbog toga su propustili dva relija domaćeg prvenstva ali su ipak na kraju bili blizu osvajanja duple krune. Na žalost po hrvatsku posadu Kaučič je bio brži za samo 3sec i ove godine se moraju zadovoljiti “samo” titulom Šampiona Hrvatske.
WRC, Wales Rally – Suzuki oprezan

WRC, Wales Rally – Suzuki oprezan

Sebastian Lindolm je dobio precizne instrukcije za predstojeći makadamski debi Suzuki SX4 WRC bolida u Velikoj Britaniji. Nema jurnjave, nema trkanja, dovesti auto do cilja.
Rally – Rossi pobednik Monza Rally Show-a

Rally – Rossi pobednik Monza Rally Show-a

Ako mu baš ove sezone i nisu cvetale ruže u GP šampionatu, Valentino Rossi je još jednom dokazao da se lako može prekomandovati u bolide na četiri točka. Ponovivši uspeh od prošle godine Doctor je pokazao da pored velike ljubavi prema reliju u njemu “čuči” i veliki potencijal za ovu disciplinu.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46