AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Wales Rally – Suzuki menja motor

WRC, Wales Rally – Suzuki menja motor

Start u Velikoj Britaniji za Suzuki WRC Team nije prošao baš kako se očekivalo. Za vreme shakedown-a naglo se podigla temperatura motora i Sebastian Lindholm je bio primoran da kraj staze “hladi” bolid koji nije mogao biti odvežen do servisnog parkišta.

WRC, Wales Rally – Suzuki menja motor

Mehaničari Suzukija su promenili kompletan agregat i nadaju se da se slični problemi neće ponoviti. ”Imali smo dobar dan i mali problem sa temperaturom.” - minimalizuje problem Lindholm - ”Sada je sve u redu. Nismo imali sličnih problema ranije i mislim da se neće ponoviti tokom narednog vikenda. Nećemo juriti, cilj je da prođemo ciljnu rampu u nedelju.” - završava Sebastian. Petar Janković - Automagazin

WRC – Stohl ponovo u PWRC-u

WRC – Stohl ponovo u PWRC-u

Austrijanca Manfreda Stohl-a mnogi su proglasili za najvećeg gubitnika ovogodišnjeg WRC izdanja. Nakon odlične sezone sa “nekonkurentnim” Peugeotom 307 WRC Stohl je prešao u šampionsku Citroen Xsaru WRC ali nikako nije mogao da uhvati priključak za vodećima.
WRC, Wales Rally – Shakedown

WRC, Wales Rally – Shakedown

Poslednji reli Šampionata Sveta za sezonu 2007 startovao je danas shakedown-om na 3.90 km dugoj stazi blizu Penllergaer Forest-a. Najbrži, Loeb i Sordo, u dva istovetna Citroena C4 WRC. Razlika samo 0.1sec.
WRC, Wales Rally – Spektakl na superspecijalu

WRC, Wales Rally – Spektakl na superspecijalu

Ljubitelji relija u Velikoj Britaniji koji će prisustvovati početku takmičenja na Millennium Stadium-u u Cardiff-u pre zvaničnog starta i izlaska WRC bolida na asfaltnu podlogu superspecijala prisustvovaće programu koji ni malo neće zaostajati po atraktivnosti od “glavnog” događaja.
Rally – Dunev i Slavov probali Clio R3 Maxi

Rally – Dunev i Slavov probali Clio R3 Maxi

Poslednji reli sezone u Francuskoj, Rallye du Var, Renault Sport je iskoristio za prezentaciju nove unapređene verzije Clia R3 sa atraktivnim dodatkom u nazivu, Maxi. Test vožnji su prisustvovali i poznanici sa naših reli staza Bugari Rumen Dunev i Todor Slavov.
PWRC, Wales Rally – MG prvi S2000 u PWRC-u

PWRC, Wales Rally – MG prvi S2000 u PWRC-u

Mladi Stuart Jones biće prvi vozač koji će u Production World Rally Championshipu nastupiti sa jednim S2000 bolidom. Biće to naravno na domaćem terenu, a u pitanju je MG Super 2000 Sport razvijen od strane tjunerske kuće MSD.
WRC – Zbogom BFGoodrich

WRC – Zbogom BFGoodrich

Nakon dve uspešne sezone u top klasi svetskog relija kompanija BFGoodrich se oprašta na Wales Rally-u sa WRC timovima i “štafetu” predaje italijanskom Pirelliju. Ipak neće to biti konačan oproštaj BFGoodricha od reli sporta. Američki brend koji “živi” pod otkriljem Michelina biće glavni snabdevač Intercontinental Rally Challengea.
RoC 2007 – Reli braća na Wembley-u

RoC 2007 – Reli braća na Wembley-u

Nakon McRae-ovih, 1998-me po drugi put će na Race of Champions nastupiti dva brata. Ovoga puta boje Norveške u Race of Nations braniće Petter i Hening Solberg, oba po prvi put nastupajući na RoC-u.
WRC – Fordove kombinacije za 2008-mu

WRC – Fordove kombinacije za 2008-mu

Moglo se očekivati da će se u zimskoj pauzi krenuti sa pravljenjem kombinacija za predstojeću sezonu u reliju. Prvi na redu su BP Ford Rally Team i njegovi “ogranci” Stobart i Munchi’s.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46