AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC – Safari Rally pod znakom pitanja!

IRC – Safari Rally pod znakom pitanja!

Nakon otkazivanja relija Dakar zbog problematične sitacije u Mauritaniji sličnu sudbinu može doživeti i reli koji otvara sezonu 2008 IRC-a, Safari. U Keniji su trenutno žestoki sukobi opozicije i vladajućeg plemena koje predvodi aktuelni presednik Kibaki u kojima je za sada stradalo oko 300 ljudi.

IRC – Safari Rally pod znakom pitanja!

Reli bi u dva dana trebao da su vozi u okolini glavnog grada Nairobia sa ukupnom dužinom od oko 800km. Prijavljivanje počinje 15. januara i trajaće do 7. marta, a ukupan broj takmičara je limitiran na 60. Većina timova je najavila da će preskočiti ovo takmičenje ali ga sa druge strane mnogi “merkaju” kao izvor lakih bodova. Iz organizacije Intercontinental Rally Challengea za sada nema najave o otkazivanju ili odlaganju relija Safari, ali ukoliko se politička situacija u Keniji ubrzo ne smiri verujemo da starta neće biti. Petar Janković - Automagazin

JWRC – Holanđani u nacionalnom timu

JWRC – Holanđani u nacionalnom timu

Iz zemlje lala stiže interesantna vest o projektu koji bi kao pozitivan primer mogle uzeti mnoge zemlje pa i naša. U pitanju je osnivanje KNAF Talent First Team Holland za koji će u Šampionatu Sveta za Juniore nastupiti dva mlada talenta, Hans Weijs Junior i Kevin Abbring.
WRC – Pirelli testovi

WRC – Pirelli testovi

Nezavisno od WRC timova koji pokušavaju da set-up svojih bolida što bolje prilagode novim pneumaticima, i sam Pirelli intenzivno testira svoje gume. Za volanom Bozian Peugeota 307 WRC je Paolo Andreucci u čijim rukama “kit” (whale – kako su navijači nazvali 307-micu) ne izgleda tako nezgrapno. Uostalom pogledajte sami....
WRC – Suzuki, zimski testovi

WRC – Suzuki, zimski testovi

Nakon probe novog bolida i njegove postavke za otvaranje sezone u Monte Carlu, Suzuki World Rally Team se preselio u Švedsku. Zimski testovi po snegom prekrivenim stazama održaće se od 8.- 11. januara.
WRC, Monte Carlo Rally – Zvanična lista prijava

WRC, Monte Carlo Rally – Zvanična lista prijava

Automobile Club de Monaco na svojim internet stranicama objavio je zvaničnu listu 76-tog izdanja čuvenog relija Monte Carlo, najstarijeg u kalendaru WRC-a. Ove godine na startu će se naći ukupno 50 posade od čega 19 sa WRC bolidima.
WRC – Testovi Subarua

WRC – Testovi Subarua

Nakon Forda, Citroena i Suzukija konačno na test stazama u okolini Monte Carlo-a imamo i Subaru World Rally Team. Za volanom je Australijanac Chris Atkinson a mi Vam prenosimo nekoliko najzanimljivijih fotografija.
WRC – Subaru i Pons raskinuli ugovor

WRC – Subaru i Pons raskinuli ugovor

Ono što se moglo očekivati konačno je i ozvaničeno. Nakon ne pojavljivanja na listi prijava za relije Monte Carlo i Sweden, prema pisanju belgijskih medija Španac Xavier Pons i Subaru World Rally Team su raskinuli ugovor.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46