AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally - Jeremy Clarkson o reliju

Rally - Jeremy Clarkson o reliju

Rally - Jeremy Clarkson o reliju

Jeremy Clarkson, poznat iz televizijskih emisija Top Gear a pre svega prepoznatljiv po svojim ciničnim komentarima bez dlake na jeziku u svojoj kolumni u Timesu, blago rečeno, je ocrnio ljubitelje relija a posebno one koji privatno voze Subaru modele.
PWRC – Subaru Impreza WRX N14

PWRC – Subaru Impreza WRX N14

Četvrtak je sve bliže kao i debi nove Subaru Impreze WRX N14 u Šampionatu Sveta. Fanovi su nestrpljivi, kao i potencijalni kupci. Dok ne stigne novi Evo X u aprilu mesecu, nova Impeza ima veliku šansu da u PWRC-u i nacionalnim šampionatima poljulja primat Mitsubishi Lancera Evo IX.
WRC – Prezentacija u Monaku

WRC – Prezentacija u Monaku

Po prvi put u 2008. godini vozači i timovi su se, po tradiciji, okupili u Monaku na svečanoj prezentaciji nove sezone World Rally Championshipa. Uz govore specijalnih zvanica predstavilo se šest timova koji će se boriti za prestižnu titulu.
Rally – Fieste S2000 na prodaju!

Rally – Fieste S2000 na prodaju!

Automagazin je već najavio da je projekat Ford Fiesta S2000 na ledu i to u toploj Australiji. Potvrda iz zemlje kengura je stigla juče. Nakon povlačenja glavnog sponzora Pirteka, Britek Rally Team nije imao mnogo izbora.
WRC – Duval: Kakav auto! (AKTUELIZOVANO)

WRC – Duval: Kakav auto! (AKTUELIZOVANO)

Naslov govori dovoljno o pozitivnim utiscima Francoisa Duvala o Ford Focusu WRC’07 sa kojim je po prvi put imao priliku da se upozna juče, na testovina na kojima je uspeo da “nakupi” oko 200 kilometara u kokpitu bolida sa kojim na Monte Carlu nastupa za Stobart Racing kao drugi nominovani vozač.
WRC – Poslednji testovi Forda pred Monte

WRC – Poslednji testovi Forda pred Monte

BF Ford Abu Dhabi Rally Team prošlog petka i subote odradio je u regionu južne Francuske poslednje asfaltne testove pred početak reli sezone na čuvenom Monte Carlo Rally-u. Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala napravili su poslednji set-up svog Focusa pred prvi “sukob” sa kraljevima asfalta iz Citroena.
IRC – Turska umesto Kenije?

IRC – Turska umesto Kenije?

Otkazani reli Safari koji je trebao biti vožen u okviru Intercontinental Rally Challenga ipak će doboti zamenu. IRC se ponovo vraća u Tursku, tačnije u Istambul gde će domaćin prvog relija Challengea biti istoimeni reli.
WRC – Turkmenistan u WRC-u!

WRC – Turkmenistan u WRC-u!

Ne nije šala! Francuski tim BSA na Monte Carlo Rally-u nastupiće sa dva Peugeota 307 WRC. I dok Jean-Marie Cuoq na svom bolidu nosi boje svog sponzora Yacco-a, njegov kolega Laurent Carbonaro je ofarbao svoj 307 WRC u nacionalne boje Turkmenistana!
WRC – Video: Testovi timova

WRC – Video: Testovi timova

Ford, Citroen, Subaru i pridošlica Suzuki nisu mnogo odmarali nakon završetka sezone 2007. Vozači, inženjeri i timovi radili su uglavnom neprekidno. Trebalo se prilagoditi na nova pravila i unaprediti bolide za borbu sa konkurencijom koja ne spava. Monte Carlo 2008 je tu, vremena za popravke više nema.
WRC Monte Carlo Rally 2008 – Program

WRC Monte Carlo Rally 2008 – Program

Do početka reli sezone u 2008. godini ostalo je još samo četiri dana. Reli Monte Carlo tradicionalno u januaru okuplja najbolje svetske reliste a ovoga puta je za njih prirpemio četiri dana trkanja. Akcija kreće već u četvrtak kasno popodne.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46