AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

Drugi dan prvog relija nove sezone nije doneo previše uzbuđenja. Sebastien Loeb koji u svom Citroenu C4 WRC juri rekordnu petu pobedu na Monte Carlu uspeo je da poveća svoju prednost nad timskim kolegom Sordom na ogromnih 56sec, pobedivši na pet od šest održanih brzinskih ispita.

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

Dani Sordo je dan započeo dobro, pobedom na drugom brzincu dana, ali nakon toga su krenuli problemi. Od SS6 Citroen se počeo ponašati kao da mu radi samo zadnja vuča (što je tim demantovao) ali je mladi Španac uspeo da ostane na drugoj poziciji ispred prvog vozača Forda, Hirvonena. Mikko je danas mnogo zadovoljniji svojim performansom i obećava da će naučiti da vozi i preko granice rizika, sve u cilju “hvatanja” Sorda na drugoj poziciji i smanjenja tih 26 sekundi minusa.

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

Od Francoisa Duvala danas su svi očekivali da “preskoči” Atkinsona su Subaru-u. Ipak to se nije desilo, naprotiv. Australijanac koji je i prošle godine imao odličan nastup na Monte Carlu nije se dao i čak je povećao svoju prednost na 14 sekundi. Da je ova priča je daleko od završene govori činjenica da su ova dva vozača danas imala dva treća (Atkinson) i jedno drugo mesto (Duval).

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

Petter Solberg je šesti, vozi dobro i čeka na grešku mladih lavova ispred sebe. Galli je izgubio dosta vremena zbog problema sa servo upravljanjem što je domaćin Jean Marie Cuoq sa starim Peugeotom 307 WRC iskoristio da se približi na samo 6.8sec (VIDEO). Nakon problema prvog dana, pucanja pneumatika, prazne šafilice i izgubljenih četiri minuta (VIDEO), Latvala kao drugi vozač BP Forda je uspeo da se dokopa devete pozicije koja za sada obezbeđuje bodove u konkurenciji konstruktora. Što se Suzukija tiče, bolid je pokazao da ima potencijala ali i dalje ostaje dosta toga da se unapredi. Ni Gardemeister ni Andersson danas nisu imali većih problema, ako izuzmemo 40sec penala koje je P-G dobio nakon kasnog izlaska iz servisa.

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

Ali zato Khalid Al Qassimi nije bio te sreće. Treći Abu Dhabi Ford je nakon izletanja na SS6 odustao (VIDEO), ali se i dalje nalazi u plasmanu. Vozač i suvozač su ne povređeni. Olivier Burri i dalje vodi u grupi N sa Prodriveovom Imprezom ali je mnogo zanimljiviji nastup i performans Alessandra Broccolia koji se nalazi čak ispred Burrija, na poziciji 15 generalnog plasmana, nastupa u klasi A7 sa Renault Cliom R3 i ubedljivo je najbrži od ne WRC bolida! Fenomenalno! Sutrašnji, treći dan relija Monte Carlo sastoji se takođe od šest brzinskih ispita dužine 132.78km.

WRC, Monte Carlo Rally – Loeb bez problema drugog dana

Generalni plasman nakon drugog dana: 1. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC 1hour 36mins 44.9secs 2. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC +00mins 56.6secs 3. Mikko Hirvonen BP Ford Focus RS WRC 07 +01mins 22.8secs 4. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2007 +02mins 28.6secs 5. Francois Duval Stobart Ford Focus WRC 07 +02mins 42.6secs 6. Petter Solberg Subaru WRT Impreza WRC 2007 +03mins 09.6secs 7. Gigi Galli Stobart Ford Focus WRC 07 +05mins 21.1secs 8. Jean-Marie Cuoq Peugeot 307 WRC +05mins 27.9secs Petar Janković - Automagazin

Rally – Uskoro Suzuki SX4 S2000

Rally – Uskoro Suzuki SX4 S2000

Dok se Monte Carlo reli zahuktava i Suzuki Sx4 WRC kreće u svoju prvu kompletnu WRC sezonu, iz tabora japanskog proizvođača stiže još lepih vesti. U toku je i razvoj bolida klase S2000 na bazi istog modela.
IRC – Monte otvara sezonu 2009.

IRC – Monte otvara sezonu 2009.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu u Monacu potvrđeno je ono o čemu je Automagazin već pisao. U sezoni 2009 Monte Carlo Rally će biti deo Intercontinental Rally Challengea a jednogodišnja pauza bez WRC bolida će proći bezbolno.
WRC, Monte Carlo Rally – Repriza!

WRC, Monte Carlo Rally – Repriza!

Da li smo u sezoni 2007 ili 2008? Citroen “masakrira” konkurenciju. Da li Vam je ovaj scenario poznat? Šalu na stranu, otvaranje nove sezone protiče slično kao i prošle godine. Dva crvena Citroen bolida nakon dva brzinska ispita već su usamljena u vrhu generalnog plasmana.
WRC, Monte Carlo Rally – Shakedown Sordo-u

WRC, Monte Carlo Rally – Shakedown Sordo-u

I dok odbrojavamo minute do početka sezone 2008. vozači su sa svojim bolidima već “ispeglali” par kilometara shakedowna u brzom ritmu, pripremajući finalni set-up za dva večerašnja brzinska ispita koja će se voziti pod svetlošću farova.
WRC – Pirelli Sottozero

WRC – Pirelli Sottozero

Nakon pneumatika za asfaltnu i makadamsku podogu, “novi” WRC snabdevač pneumaticima, italijanski Pirelli, pred sam početak relija u Monte Carlu kompletirao je gamu svojih proizvoda i relistima prikazao prve fotografije svoje zimske, Sottozero gume.
Rally - Jeremy Clarkson o reliju

Rally - Jeremy Clarkson o reliju

Jeremy Clarkson, poznat iz televizijskih emisija Top Gear a pre svega prepoznatljiv po svojim ciničnim komentarima bez dlake na jeziku u svojoj kolumni u Timesu, blago rečeno, je ocrnio ljubitelje relija a posebno one koji privatno voze Subaru modele.
PWRC – Subaru Impreza WRX N14

PWRC – Subaru Impreza WRX N14

Četvrtak je sve bliže kao i debi nove Subaru Impreze WRX N14 u Šampionatu Sveta. Fanovi su nestrpljivi, kao i potencijalni kupci. Dok ne stigne novi Evo X u aprilu mesecu, nova Impeza ima veliku šansu da u PWRC-u i nacionalnim šampionatima poljulja primat Mitsubishi Lancera Evo IX.
WRC – Prezentacija u Monaku

WRC – Prezentacija u Monaku

Po prvi put u 2008. godini vozači i timovi su se, po tradiciji, okupili u Monaku na svečanoj prezentaciji nove sezone World Rally Championshipa. Uz govore specijalnih zvanica predstavilo se šest timova koji će se boriti za prestižnu titulu.
Rally – Fieste S2000 na prodaju!

Rally – Fieste S2000 na prodaju!

Automagazin je već najavio da je projekat Ford Fiesta S2000 na ledu i to u toploj Australiji. Potvrda iz zemlje kengura je stigla juče. Nakon povlačenja glavnog sponzora Pirteka, Britek Rally Team nije imao mnogo izbora.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46