AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

Pred nama je druga runda svetskog šampionata u reliju, verovatno i najbrži reli u šampionatu sa brzinama koje idu i preko 200km/h. Takmičari i njihovi automobili će se naći u uslovima koji su nama običnim smrtnicima više nego ekstremni.

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

Vozači moraju naći pravi ritam proklizavanja i prolaska kroz krivine jer pri takvim brzinama na stazi uglavnom nema mesta za izletanja. Visoki snežni zidovi pored staze svaku, pa i najmanju grešku čine kobnom. "Ekipu" će još jednom predvoditi šampioni iz Monte Carlo-a, Loeb i Sordo, dok će ih pratiti prošlogodišnji pobednik i favorit broj jedan, Finac Marcus Gronholm. Po prvi put ćemo videti i kompetan OMV tim na čelu sa Stohl-om kome će ovaj put "društvo" praviti Daniel Carsson. Kada smo već kod OMV tima treba pometuti i nastup Slovenca Andrej-a Jereb-a za volanom Mitsubishi Lancer-a EVO 9 grupe N.

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

Celu gomilu Ford-ova naravno predvodi fabrička ekipa, a pored Stobart team-a po prvi put nastupaju i argentinske Munchi zvezde. Sedamnaestogodišnji Andreas Mikkelsen ipak nije dobio dozvolu da nastupi na reliju ( još uvek nema vozačku dozvolu ), ali zato je tu drugi "jangster" sa Subaru-om, Mads Ostberg. Glavninu ekipe iz Japana naravno sačinjavaju Solberg i Atkinson. Svetska javnost pozdraviće i povratak Gigi-ja Galli-ja, ovoga puta za volanom konkurentne Citroen Xsara-e "obuvene" u Pirelli gume. Mitsubishi će ponovo voziti duo Gardemeister i Pons.

WRC Swedish Rally 2007 - Šta nas čeka?

Sve ovo obećava više nego zanimljiv reli koji je uvek donosio mnoga iznenađenja. Favoriti su često odustajali a pobede i poene odnosili nazovi autsajderi. 25 WRC bolida obećava borbe do poslednjeg kilometra u desete delove sekunde. Prihvatite moj savet i nemojte nikako propustiti da propratite Swedis Rally 2007. Janković Petar - Automagazin

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Rally Sweden 2024 - VIDEO

Drugi reli u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata - Rally Sweden 2024, je iza nas. Najbrži je bio Esapekka Lappi u automobulu Hyundai i20 N Rally1...

123456. . .395
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46