AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA IRC – Dani Sola u Abarth Grande Puntu S2000

FIA IRC – Dani Sola u Abarth Grande Puntu S2000

Brzog Španca prošle godine najviše smo gledali u Intercintinentall Rally Chalengeu za volanom Honde Civic Type-R R3 pripremljene od strane JAS Motorsporta. Prema najavama u predstojećoj sezoni Sola će sa vrhunskim bolidom jurišati na vrhunski plasman.

Iako smo ga na kraju godine videli za volanom konkurentskog Peugeota, Dani će već na otvaranju sezone u Istambulu biti u italijanskoj „makini“. Prema najavama Španac je siguran učesnik u prve četiri runde šampionta, dok se o daljim nastupima još uvek samo špekuliše. Za vreme dok čeka početak IRC-a, koji bi njegovin nastupom dobio još jednog „jakog“ takmičara, Dani Sola će se okušati i u makadamskom šampionatu Španije sa Mitsubishi Lancerom Evo IX grupe A. Petar Janković - Automagazin

WRC, Rally Mexico – Najbolji rezultat Chrisa Atkinsona

WRC, Rally Mexico – Najbolji rezultat Chrisa Atkinsona

Sa svojih 28 godina u “poplavi” mladih talenata sa tek položenim vozačkim ispitom Australijanac Chris Atkinson ne može se više svrstati u mlađanu kategoriju pilota WRC-a. Iako su mnogi sumnjali u njegov talenat, kako sada stvari stoje 2008-ma godina može biti obeležena baš njegovim uspesima.
WRC – I Litvanac u Šampionatu Sveta

WRC – I Litvanac u Šampionatu Sveta

Iz Kronos Racinga ex-Loebova Citroen Xsara WRC iz 2006-te godine promenila je vlasnika. Novo prebivalište našla je u Litvaniji a bolid je kupio Deividas Jocius, prošlogodišnji vicešampion Litvanije u grupi N.
Rally – Druga pobeda Mikkelsena

Rally – Druga pobeda Mikkelsena

U roku od samo dve nedelje suprtalentovani Andreas Mikelsen je stigao do druge pobede u Šampionatu Norveške. Ovoga puta ni pucanje pneumatika 3 km pre kraja poslednjeg brzinca nije moglo da spreči pobedu nad glavnim konkurentom Madsom Ostbergom.
WRC –FIA ubrzava kraj WRC bolida

WRC –FIA ubrzava kraj WRC bolida

Svetska Automobilska Federacija i dalje aktivno radi na radikalnoj promeni pravilnika već od 2010-te godine. Poslednja sednica održana je prošle nedelje a potvrdu novih pravila možemo očekivati već 26-tog marta na sledećem okupljanju predstavnika FIA, proizvođača i ISC-a kao nosioca medijskih prava.
JWRC – Ko je Sebastien Ogier?

JWRC – Ko je Sebastien Ogier?

Ko je od reli eksperata mogao predvideti da će Sebastien Ogier na svom debi nastupu u Šampionatu Sveta stići i do prve pobede? Najverovatnije niko jer ni sam Ogier nije ni sanjao o boljem početku svetske reli karijere. A ko je u stvari dečko koji je oduvao ostale Juniore u Meksiku potisnuvši sve velike favorite u drugi plan nakon samo jedne trke?
Rally – Uskoro i klasa R3T?

Rally – Uskoro i klasa R3T?

Pitate se šta znači ovo T u nastavku sada već poznate klase R3? Nova klasa R3T koja se već pominje u reli pravilnicima Francuske i Španije za sezonu 2008-me predstavlja novu evoluciju reli bolida. Klasa automobila sa pogonom na samo dva točka i turbo punjačem! Zvuči zanimljivo.
WRC Mexico Rally - Loeb pobedio, Ogier oduševio

WRC Mexico Rally - Loeb pobedio, Ogier oduševio

Prvi vozač Citroena još jednom je bacio u depresiju svoje konkurente. Jari-Matti Latvala (Ford) i Chris Atkinson (Subaru) nisu mogli osvojiti više od trećeg odnosno drugog mesta. Super Seb je, kao što smo istakli, trku realizovao kao iskusan vuk i taktički perfektno...
Rally – Mazda 2 Extreme

Rally – Mazda 2 Extreme

Sportsko odeljenje japanskog proizvođača Mazda na motorshow-u u Melbourne-u predstavilo je reli verziju malenog modela 2 sa dodatkom u nazivu Extreme. Automagazin je već pisao o nastupima Mazde 3 na relijima u Australiji a ovim novim konceptom Japanci najavljuju ozbiljan povratak u “reli vode”.
IRC – Janos Toth na pet relija šampionata

IRC – Janos Toth na pet relija šampionata

Sedmostruki prvak Mađarske u reliju, Janos Tothe će u sezoni 2008 nastupiti na pet relija Intercontinental Rally Challengea za tim Schmidt Racing naravno sa istim bolidom kao i prešle sezone, Peugeotom 207 S2000.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46