AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Miloš Komljenović - prvi Srbin osvajač bodova u WRC-u!

Miloš Komljenović - prvi Srbin osvajač bodova u WRC-u!

Posle puno problema i dva restarta po "Super Rally" pravilu, jedini Srbin u Svetskim reli krugovima, Miloš Komljenović, ostvario je istorijski uspeh. Naime, Miloš Komljenović na WRC rundi u Jordanu osvojio je 8. mesto u konkurenciji JWRC i tako postao prvi srpski reli vozač koji je osvojio bod u Svetskom Reli Šampionau...

"Uhh, jako naporan reli, pamtićemo ga do kraja života. Kao što smo očekivali, ovde u Jordanu uslovi su bili i više nego surovi. Temperature preko 50 C stepeni, problemi sa automobilom, nekoliko izletanja poslednjeg dana takmičenja i na kraju prvi bodovi u konkurenciji JWRC (Junior World Rally Championship). Jako smo srećni, mislim da smo na pravi način prezentovali našu zemju." - ekskluzivno za Automagazin portal, svoje prve utiske posle trke izneo je suvozač Aleksandar Jeremić. Goran Sarić - Automagazin

ORC, Zabok – Online rezultati

ORC, Zabok – Online rezultati

Da Open Rally Challenge postaje veoma ozbiljno takmičenje pokazuju i napori organizatora da u korak sa svetom svim ljubiteljima relija, koji nisu u prilici doći do Zaboka i uzivo otpratiti takmičenje, omogući što bolje praćene rezultata iz svoje fotelje kraj “voljenog” kompjutera.
WRC, Jordan Rally – Hirvonen i Ogier pobednici

WRC, Jordan Rally – Hirvonen i Ogier pobednici

Kraj jednog čudnog relija, sa čudnim dešavanjima i velikim “tumbanjima u generalnom plasmanu. Svi koji su stigli do cilja su pobednici a među njima i naš Miloš Komljenović koji je postao prvi Srbin osvajač boda u Šampionatu Sveta. Pobede u generalnom plasmanu odlaze u ruke Mikke Hirvonena u WRC i Sebastiena Ogiera u JWRC konkurenciji.
WRC, Jordan Rally – Sordo lider, Loeb odustao

WRC, Jordan Rally – Sordo lider, Loeb odustao

Glavna vest današnjeg trkačkog dana u Jordanu je sigurno odustajanje Sebastiena Loeba na etapi nakon jedanaestog brzinskog ispita. U direktnom sudaru Loeba i kolege iz Citroena, Conrada Rautenbacha, obe posade su prošle bez povreda i ostale bez plasmana i pored najave Loeba o sutrašnjem startu po superally pravilu.
Central Europe Rally – Zaslužena pobeda Sainza i Volswagena

Central Europe Rally – Zaslužena pobeda Sainza i Volswagena

Volkswagen i njihov Race Toareg 2, pogonjenim inovativnim TDI agregatom, odneo je pobedu na svih sedam trkačkih dana Central European Rally-a voženog kroz Mađarsku i Rumuniju. Od toga Carlos Sainz je zaslužan za pet. Fantastičan rezultat spoja nemačke “mašinerije” i španske “brzine”.
WRC Jordan - Interspeed Racing Team, komentar 1. dana

WRC Jordan - Interspeed Racing Team, komentar 1. dana

Beogradski Interspeed Racing Team, u drugi dan WRC takmičenja u Jordanu ulazi sa obe posade. Juniorski Svetski prvak iz 2006. godine u bojama srpskog tima, Patrik Sandell, posle velike borbe sa Francuzom Ogierom (Citroen C2 S 1600) u drugi dan ulazi kao prvoplasirani u konkurenciji JRC. Jedini Srbin u WRC-u, Miloš Komljenović, danas nije imao sreće...
Central Europe Rally, 6. dan – Carlos Sainz ponovo lider

Central Europe Rally, 6. dan – Carlos Sainz ponovo lider

Današnja poslednja etapa Cental Europe Rally-a odlučiće pobednika prvog takmičenja Dakar serije. Kao u stara dobra WRC vremena Carlos Sainz je forsirao od samog početka današnjeg brzinskog ispita i na kraju uspeo da bude brži od glavnog konkurenta u Mitsubishiju, Peterhansela.
WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

Vozači Citroen World Rally Teama su od danas voženih osam brzinaca pobedili na šest. Prvi prolaz brzinskim ispitima nagovestio je da će takmičenje u Jordanu možda biti istorijsko za Španca Danija Sorda ali prvi vozač tima, Sebastien Loeb ipak je “isuviše” blizu.
Central Europe Rally, 5. dan – Odustajanje de Villiersa

Central Europe Rally, 5. dan – Odustajanje de Villiersa

Borba na prvom reliju Dakar Serije u Mađarskoj i Rumunije ne prestaje ni jednog časa dokazujući da off-road takmičenja mogu biti izuzetno zanimljiva i van granica Afrike. Današnji dan je obeležilo odustajanje vozača VW-a Giniela de Villiersa sa druge pozicije generalnog plasmana.
Rally Slovenija – Kaučič operisan

Rally Slovenija – Kaučič operisan

Nakon kratkog nastupa u Austriji Tomaž Kaučič, aktuelni Šampion Slovenije, sezonu je započeo na najbolji mogući način, pobedom. Na žalost Slovenca ovih dana okupiraju potpuno druge stvari. Nakon operacije slepog creva Tomaž se uspešno oporavlja ali je pod znakom pitanja njegov nastup na Saturnus reliju.
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44