AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

Vozači Citroen World Rally Teama su od danas voženih osam brzinaca pobedili na šest. Prvi prolaz brzinskim ispitima nagovestio je da će takmičenje u Jordanu možda biti istorijsko za Španca Danija Sorda ali prvi vozač tima, Sebastien Loeb ipak je “isuviše” blizu.

WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

Francuz je prva dva brzinca odvezao obazrivo, a onda kada je sve “leglo”, bum! Iz ispita u ispit smanjivao je prednost i penjao se na lestvici generalnog plasmana da bi se na kraju zaustavio 1.1 sekund iza mladog Sorda. Vozači Forda su uspeli da “otkinu” po jedan brzinac brzom Citroenovom dvojcu i tako ostanu u igri za najviši plasman. Što se “best of the rest” tiče ponovo najbolji Subaru je Atkinson, na poziciji broj pet, dok Petterova zvezda nikako da zablista. Solberg je imao sjajan početak relija, bio u samom vrhu da bi na SS5 udario u veliki kamen što je označilo kraj takmičenja. Slična sudbina je zadesila i Gigija Galija samo dva brzinca kasnije. Pozicije koje donose bodove trenutno drže Aava, Wilson Jr. i Hening Solberg.

WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

U konkurenciji Juniora bilo je izuzetno zanimljivo sve do SS4. Do tada su se fantastični Ogier i Sandell smenjivali u vođstvu da bi ipak maleni C2 S1600 pokazao slabosti kočionog sistema zbog čega novi “Seb” (Ogier) pada na osmu poziciju generalnog plasmana. Vozač Interspeed Racing Teama Patrick Sandell dan završava kao vodeći sa skoro minut prednosti u odnosu na drugoplasiranog Moldera sa Suzuki Swiftom S1600. Treba istaći i odlično treće mesto Italijana Bettege sa Renault Cliom R3. Na žalost Miloš Komljenović je imao dosta problema i odustaje na SS6. Od naše posade uskoro očekujemo i podrobniji izveštaj.

WRC, Jordan Rally – Citroenov dan

Takmičenje se nastavlja sutra sa još osam specijalnih ispita a trenutni poredak top 10 u WRC konkurenciji izgleda ovako: 1. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC 1hour 16mins 53.7secs 2. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC +00mins 01.1secs 3. Jari-Matti Latvala BP Ford Focus RS WRC 07 +00mins 08.5secs 4. Mikko Hirvonen BP Ford Focus RS WRC 07 +00mins 13.4secs 5. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2007 +01mins 08.0secs 6. Urmo Aava PH Sport-Citroen C4 WRC +01mins 59.3secs 7. Matthew Wilson Stobart VK Ford Focus WRC 07 +02mins 52.7secs 8. Henning Solberg Stobart Ford Focus WRC 07 +03mins 22.3secs 9. Conrad Rautenbach PH Sport-Citroen C4 WRC +03mins 47.9secs 10. Federico Villagra Munchi's Ford Focus WRC 07 +03mins 59.2secs Petar Janković - Automagazin

Central Europe Rally, 5. dan – Odustajanje de Villiersa

Central Europe Rally, 5. dan – Odustajanje de Villiersa

Borba na prvom reliju Dakar Serije u Mađarskoj i Rumunije ne prestaje ni jednog časa dokazujući da off-road takmičenja mogu biti izuzetno zanimljiva i van granica Afrike. Današnji dan je obeležilo odustajanje vozača VW-a Giniela de Villiersa sa druge pozicije generalnog plasmana.
Rally Slovenija – Kaučič operisan

Rally Slovenija – Kaučič operisan

Nakon kratkog nastupa u Austriji Tomaž Kaučič, aktuelni Šampion Slovenije, sezonu je započeo na najbolji mogući način, pobedom. Na žalost Slovenca ovih dana okupiraju potpuno druge stvari. Nakon operacije slepog creva Tomaž se uspešno oporavlja ali je pod znakom pitanja njegov nastup na Saturnus reliju.
IRC – Diesel u IRC-u?

IRC – Diesel u IRC-u?

Bivši vozač italijanskog Panda Cupa a prošle godine učesnik Diesel klase italijanskog šampionata, Alessio Pisi, sa najnovijom specifikacijom Fiata Grande Punta R3D planira start na nekoliko relija Intercontinental Rally Challengea.
WRC Jordan - Komljenović i Jeremić spremni za start

WRC Jordan - Komljenović i Jeremić spremni za start

Prva srpska posada u Svetskom Reli Šampionatu, Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić, u Jordanu nastavlja svoju WRC misiju. Takmičari beogradskog Interspeed Racing Teama uspešno su realizovali RECCE (upoznavanje sa stazom), i složili se da ih čeka najteža WRC trka. Ekskluzivno za Automagazin portal, Jeremić iznosi svoje prve utiske...
WRC, Jordan Rally – Shakedown

WRC, Jordan Rally – Shakedown

Peti reli Šampiona Sveta startovao je večeras u Jordanu. Pre svečanog starta posade su odradile i nezaobilazni shakedown i iskoristile priliku za poslednje “šrafljenje” automobila pred početak sutrašnjih brzinskih ispita.
WRC - Gigi Galli i Skiing For Life

WRC - Gigi Galli i Skiing For Life

Pravi ljubitelji reli sporta sigurno su primetili da se na svakoj trci Svetskog Reli Šampionata na bolidu Gigi Gallija menja natpis sa ženskim imenom. Na reliju Monte Carlo na prednjem braniku Stobart Ford Focusa WRC stajao je natpis Peppina, u Švedskoj je bila Alessandra, u Mexicu "Sara Laporta", u Argentini Christina...
Central Europe Rally, 4. dan – Povratak VW-a!

Central Europe Rally, 4. dan – Povratak VW-a!

Posade VW cross-country tima se ne predaju! Povratak u Mađarsku na brze peščane staze označio je i comeback VW-a koji nije imao mnogo sreće na predhodna dva specijala. Pobednik jučerašnjeg dana je Carlos Sainz, ali za samo 6sec prednosti nakon fenomenalne borbe sa vozačem BMW-a, Nasserom Al-Attiyahom.
WRC, Jordan Rally – Loeb juri novi rekord

WRC, Jordan Rally – Loeb juri novi rekord

Nakon pobede u Argentini prošlog meseca Sebastien Loeb sa neskrivenim optimizmom očekuje reli u Jordanu. U koliko bi pobedio po četvrti put ove sezone pored povećanja prednosti u generalnom plasmanu Francuz bi se “dokopao” i četrdesete, jubilarne WRC pobede.
WRC, Jordan Rally – Program

WRC, Jordan Rally – Program

Jordan reli započinje danas ceremonijalnim startom u Emaar South Parku da bi posade u petak krenule na prvi od 22 brzinska ispita koji se voze u blizini čuvenih biblijskih lokacija. Automagazin Vam predstavlja itinerer relija koji je prvi put u kalendaru WRC-a.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46