AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.G. Galli0
2.B. Bouffier0
3.S. Wiegand0
4.J.M. Latvala0
5.K. Meeke0
6.E. Evans0
7.A. Mikkelsen0
8.J. Melicharek0

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC Wales rally day 1 - reakcije,analize...

WRC Wales rally day 1 - reakcije,analize...

Prvi utisak posle zavrsene prve etape je sigurno dominacija Ford-a. Gronholm i Hirvonen su bili neprikosnoveni sve dok mladi Finac nije "odustao" u servisu nakon SS4, posle ostecenja jos na SS1. Mala pukotina na roll-baru bila je dovoljna da FIA sudije odluce da je bezbednost umanjena iako je auto u principu bio OK, sto je potvrdio i sef tima Wilson. Pravila su ipak pravila i tu su da se postuju. Steta za Mikka, cak je i Gronholm izjavio da vise nije tako zanimljivo voziti bez njega za petama.

WRC Wales rally day 1 - reakcije,analize...

Subaru je prvi dan zavrsio sa dva automobila u prvih osam a Solberg se nalazi na veoma dobrom drugom mestu. Dve pobede na dva poslednja brzinca govore koliko je Norvezanin napadao i nadamo se da ce tako biti i sutra. Rezultat bi sigurno bio i bolji da nije izgubio 10sec na prvom brzincu dana kada mu se na jednoj krivini izgasio automobil. Kolega Atkinson je imao problema sa elektrikom, set-up automobila mu nije odgovarao i kako sam kaze nije mogao da napada punom snagom, tako da je i sedmo mesto sasvim solidan rezultat.

WRC Wales rally day 1 - reakcije,analize...

Jedini koji je uspeo da pobedi na nekom brzincu pored Gronholma i Solberga je fantasticni vozac OMV tima Stohl koji je dan zavrsio na trecem mestu i veoma je blizu drugoplasiranom vozacu Subaru-a. Tih 22sec prednosti lako se mogu dostici vec sutradan.

WRC Wales rally day 1 - reakcije,analize...

Kakva je borba izmedju Citroenovih vozaca govori cinjenica da je u drugi dan relia Sordo usao sa prednoscu od samo 0.9sec! Sordo je imao problema na samom otvaranju relija, okrenuo se na stazi, izgubio cak i zadnji branik i na kraju odvozio taj brzinac veoma lose. Taj zaostatak skupo ga je kostao a ako se na to doda jos par pucanja guma ( srecom pena u gumama je odradila svoje ) i jos jedno malo vece klizanje, rezultat na kraju dana je vise nego zadovoljavajuci. Pons je krenuo dobro ali na SS2 izlece sa staze, srecom sam uspeva da se vrati ali pada na generalnom poredku. Na SS5 posle udara u kamen puca mu prednji desni pneumatik ali za njega pena nije odradila posao tako da je brzinac zavrsio na felni.

WRC Wales rally day 1 - reakcije,analize...

Naravno analizu desavanja u WRC klasi nikako nemozemo zavrsiti a da ne pomenemo fenomenalnog Jari-Matti Latvala-u, ciji rezultat sigurno ne predstavlja iznenadjenje, mada je on sam pomalo zbunjen cinjenicom da je prvi dan relija zavrsio tako visoko, cak na cetvrtom mestu. Ipak treba uzeti u obzir da je ovo Latvalina prva voznja Focus-a WRC06. Nadajmo se da ce u istom tempu uspeti da izdrzi do kraja, ali imajuci u vidu da mu dva Citroen-a duvaju za vrat bice mu vise nego tesko.

U JWRC-u Kris Mekee bio je vise nego ubedljiv. Pet pobeda na sest brzinaca potvrdjuju ovu konstataciju. Jedini prioblem imao je pri izbegavanju kamenja kojeg za sobom ostavljaju kolege iz WRC-a, tako da je na prvom brzincu imao incident pri kome mu je pukla guma. Daleko iza su dva Swift-a, Wilks-a i Moldera, a znacajna cinjenica je to da su iz relija ispali Aava na SS2 i P.G. Anderson na SS6 koji je odustao zbog ostecenja zadnje osovine. Jankovic Petar - Automagazin

WRC Repco Rally New Zealand 2022 - VIDEO

WRC Repco Rally New Zealand 2022 - VIDEO

Rally New Zeland nam je doneo najmlađeg svetskog šampiona u istoriji reli sporta. Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID) je sa 22 godine i 1 dan starosti postao svetski šampion, i to na veoma zahtevnim makadamskim putevima Novog Zelanda...

123456. . .391
BMW X6 2023
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0