AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – Duval menja i Latvalu!

WRC – Duval menja i Latvalu!

U cilju da ne dozvoli Citroenu da odmakne u borbi za konstruktorsku titulu u sezoni 2008, šef M-Sporta Malcolm Wilson se odlučio na još jedan taktički korak. Francois Duval će na asfaltnim relijima u Španiji i Francuskoj nastupiti za A tim, BP Abu Dhabi Ford WRT! Latvala se „seli“ u Stobart!

WRC – Duval menja i Latvalu!

Odluka je doneta nakon dva bleda izdanja mladog Finca i odustajanja u Finskoj i Nemačkoj što je uz dobre rezultate posada Citroena donelo sve veću razliku u generalnom plasmanu. “Francois je već trebao nastupiti za Stobart u Španiji i Francuskoj. Njegove sposobnosti na asfaltu su nam dobro poznate, vozio je za nas od 2002-ge do 2004-te i ovom odlukom možemo samo pojačati naše šanse da osvojimo treću uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora, što je naš glavni cilj.“ - izjavio je Wilson.

WRC – Duval menja i Latvalu!

Duval je sa druge strane oduševljen poverenjem koje mu je poverio Malcolm Wilson - “Nakon nekoliko sezona provedenih u Fordu i sada se ovde osećam sasvim konforno. Reli Novi Zeland biće treći start ove godine u Focusu WRC tako da raste i poverenje u bolid. Nadam se da ću osvojiti bodove u oba nastupa i pomoći timu da osvoji konstruktorsku titulu.“ Petar Janković - Automagazin

IRC/ERC, Barum Rally – Prve boje Fabije S2000

IRC/ERC, Barum Rally – Prve boje Fabije S2000

Prototip modela Škoda Fabija S2000 po prvi put će se naći na brzinskim ispitima na predstojećem Barum reliju u svojoj “rodnoj” Češkoj. Biće to još jedan veliki korak ka homologaciji početkom 2009-te godine, a tim povodom predstavljene su i prve trkačke “šare” novog modela.
Rally Bugarska, Sliven 2008 – Lista prijava

Rally Bugarska, Sliven 2008 – Lista prijava

Nedelju dana pred start ovogodišnjeg izdanja relija Sliven u Bugarskoj objavljena je i zvanična lista prijava koja nakon Bulgaria Rally-a u uspavani šampionat Bugarske ponovo donosi nekoliko stranih posada. Najbrojniji su takmičari iz Ukrajine, četiri, dok iz Mađarske i Rusije stiže po jedna ekipa što ukupno daje broj od 43 prijavljene posade.
Rally Slovenija, Ajdovščina – I Humar ide po titulu

Rally Slovenija, Ajdovščina – I Humar ide po titulu

Pred posadom Target Motorsporta, Alex Humar – Edo Čuk, je peti, predposlednji, reli ovogodišnjeg izdanja Šampionata Slovenije. Sa automobilom Citroen C2R2 Max oni su vodeći u diviziji III pa se od njih očekuje što bolji rezultat i potvrda titule koja je na dohvat ruke.
WRC – Sedmica Loeba

WRC – Sedmica Loeba

Sebastien Loeb hita da postavi još jedan WRC rekord. Na listi sa najviše pobeda na jednom reliju do sada je vodio Marcus Gronholm, sedam u Finskoj, ali je predhodnog vikenda Francuz dostigao ovaj rezultat svojom sedmom pobedom na Deutschland Rally-u.
WRC – Gronholm odbio Wilsona

WRC – Gronholm odbio Wilsona

Još u nedelju veče Malcolm Wilson je ponudio Marcusu Gronholmu da zameni povređenog Gigija Gallija u bolidu Stobart Forda na New Zealand Rally-u. Finac je kratko odgovorio - “Ja sam se povukao iz relija!“ i odbio da se kao mnogi penzionisani reli veterani ponovo, bar na kratko, vrati u WRC.
WRC – Brice Tirabassi u trećem Subaru-u

WRC – Brice Tirabassi u trećem Subaru-u

Prema pisanju francuskih novina, na predstojeća dva asfaltna relija WRC-a, Rally Catalunya i Tour de Corse, za volanom treće Subaru Impreze S14 WRC biće francuski pilot i specijalista za ovu podlogu, Brice Tirabassi.
IRC/ERC, Barum Rally – Ultimate rally!

IRC/ERC, Barum Rally – Ultimate rally!

Barum Rally Zlin 2008 se vozi kao šesti reli IRC serije i kao predposlednje, osmo, takmičenje u okviru Šampionata Evrope. Iako je okarakterisan kao asfaltni, reli u Češkoj je daleko od „običnog“ asfaltnog takmičenja. Podloga koja se sastoji od polomljenih betonskih ploča, uskih i prljavih šumskih puteva, kaldrme i asfalta najrazličitijeg kvaliteta predstavlja pravi izazov za sve timove.
WRC – Loeb hvali Duvala

WRC – Loeb hvali Duvala

Francois Duval je glavna tema reli krugova nakon takmičenja u Nemačkoj. Odlično treće mesto a zatim i najava nastupa na Novom Zelandu kao zamena za Gigija Gallija izbacili su mladog Belgijanca ponovo u centar zbivanja. Komentar na Duvalovu vožnju dao je i aktuelni Šampion, Sebastien Loeb.
Rally Slovenija, Ajdovščina – Kaučič na korak do titule

Rally Slovenija, Ajdovščina – Kaučič na korak do titule

Dobro poznati brzi i tehnički zahtevni brzinski ispiti relija Ajdovščina u Sloveniji Tomažu Kaučiču i Peteru Zorenču mogu doneti drugu uzastopnu titulu Šampiona države. Peti reli Šampionata Slovenije vozi se ovog vikenda a nakon 70 kilometara sprint brzinaca znaćemo da li je neko sposoban da pobedi posadu Avto Foto Marketa.
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44