AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – FIA raspisala tender za promotera

WRC – FIA raspisala tender za promotera

Pretnje su urodile plodom. Nedugo (čitaj samo dan kasnije) nakon ozbiljnih pretnji, pre svih rukovodstva Forda, FIA je na vanrednom sastanku Motor Sport Councila održanom juče odlučila da raspiše tender za komercijalna prava WRC-a od 2010-te godine.

Tender je otvoren od 16. oktobra pa do 15. novembra a pobednik bi trebao biti poznat pre otvaranja sezone 2009 i relija Irska iako su timovi zahtevali da se procedura završi pre kraja kalendarske 2008-me godine. World Rally Championship je jedino takmičenje pod okriljem FIA koje nema svog globalnog promotera. Srećom, ta greška će uskoro biti ispravljena. Petar Janković - Automagazin

WRC – Mikkelsen u Subaru-u?

WRC – Mikkelsen u Subaru-u?

Borba za talentovanog Norvežanina Andreasa Mikkelsena (i njegov novac) se nastavlja. Najnovije informacije koje potiču od samog pilota i čelnika SWRT-a nagovešavaju novi dogovor. Jedno je sigurno, Mikkelsen je sve dalje od Forda ali izgleda i od matičnog Ramsporta.
Rally Slovenija – Kaučič juri 100%

Rally Slovenija – Kaučič juri 100%

Druga uzastopna titula je osigurana za posadu Tomaž Kaučič – Peter Zorenč pa je pobeda na zatvaranju sezone u Sloveniji stvar jedino prestiža. Eventualnim trijumfom na reliju Postojnska jama – Idrija, vozači Avto Foto Racinga zabeležili bi 100% učinak u sezoni 2008.
Rally Slovenija – Novi izazov za Logara

Rally Slovenija – Novi izazov za Logara

Od petka do nedelje u okolini Postojne i Idrije Boštjana Logara čeka novi veliki izazov. 2006-te godine na reliju Postojnska jama Logar je potvrdio titulu Šampiona Slovenije. Ove sezone u svom Fiat Puntu S1600 vozač iz Škofjaloke vozi za novi vrhunski rezultat.
WRC – Ford preti FIA-i!

WRC – Ford preti FIA-i!

Kraj takmičarske i kalendarske 2008-me godine je sve bliži a iz FIA-e osim najava i kuloarskih priča ne stižu nikakvi konkretni planovi za naredne sezone. Veliki timovi nisu sigurni kakva ih budućnost čeka jer pred sobom nemaju niti tehničke regulative niti markentiške planove.
IRC, Monte Carlo Rally 2009 – 4 sata živog programa

IRC, Monte Carlo Rally 2009 – 4 sata živog programa

Zahvaljujući novom planu koji će započeti 2009-te godine, Eurosport kao promoter Intercontinental Rally Challegea počev od Monte Carlo Rally-a u januaru kreće u još intenzivniju kampanju približavanja reli sporta široj publici. Četiri sata živog programa sa reli takmičenja do sada svet nije video.
WRC – Cyprus Rally 2009 na dve podloge

WRC – Cyprus Rally 2009 na dve podloge

Reli Kipar, koji je 2009-te godine ponovo našao svoje mesto u kalendaru Šampionata Sveta u reliju, prvi će iskoristiti promenu pravila i organizovati takmičenje na dve raličite podloge. Prvi dan Cyprus Rally-a 2008 biće vožen na asfaltu a druga dva na makadamskoj podlozi.
WRC – Hirvonen: Hvala Duvalu

WRC – Hirvonen: Hvala Duvalu

Francois Duval u Španiji nije uspeo ni da se umeša u Citroenov dvojac a kamoli da pomrsi račune Sebastienu Loebu, ali nije ni razočarao. Belgijanac je bio najbrži Ford prošlog vikenda ali na kraju pozicija broj tri pripada Hirvonenu. Pored brzine Duval je pokazao da poseduje i timski duh pa otuda i Hirvonenova izjava iz naslova ovog teksta.
WRC, Rally Catalunya – Najava duple krune Citroena?

WRC, Rally Catalunya – Najava duple krune Citroena?

Da li će treći uzastopni 1-2 za Citroen WRT doneti toliko željenu duplu krunu? Citroenov dvojac ovoga puta u Španiji nije imao dostojnog konkurenta pa je takmičenje završio u idealnoj formaciji. Sada, samo tri relija pre kraja, Loeb ima velikih 12 bodova viška u odnosu na Hirvonena a Citroen WRT 27 više od glavnog konkurenta Forda.
Cross-Country – Vozači kao alpinisti

Cross-Country – Vozači kao alpinisti

U sklopu priprema za predstojeći Dakar Rally u Južnoj Americi Volkswagenov cross-country rally team je organizovao poseban kamp u švajcarskim Alpima gde se posade predvođene Carlosom Sainzom pripremaju za nove izazove. Naime, neki delovi Dakar Rally-a 2009 voziće se na nadmorskim visinama većim od 4.000 metara.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46