AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Sebastien Loeb ponovo u bolidu Formule 1

Sebastien Loeb ponovo u bolidu Formule 1

Petostruki Šampion Sveta, Francuz Sebastien Loeb, po drugi put će se naći u kokpitu bolida Formule 1. Ovoga puta voziće formulu Red Bull Racinga na stazi Katalunja u Španiji 17-tog novembra. Nakon osigurane titule u WRC-u Super Seb se ponovo može vratiti daljim istraživanjima svojih granica.

Nakon prošlogodišnjeg impresivnog nastupa u bolidu Renault R27, Red Bull je Loebu omogućio nastup na oficijalnim F1 testovima. Šampion će ipak pre starta morati proći upoznavanje sa timom i izvršiti shakedown RB4 bolida na stazi Silverstoun. “Oduševljen sam poklonom od Red Bulla za osvajanje pete titule.“ - ne skriva radost Sebastien - “Već imam iskustva sa F1 ali ovoga puta ću se naći u okruženju velikog broja iskusnih pilota Formule 1. Nadam se da neću ispasti smešan!“ - završava Loeb koji se na kraju i našalio „poreknuvši“ glasine da sledeće sezone nastupa u F1 šampionatu.

Sebastien Loeb ponovo u bolidu Formule 1

Petar Janković - Automagazin

WRC – Pivatovo stanje se popravlja

WRC – Pivatovo stanje se popravlja

Prema izjavama Malcoma Wilsona nakon završetka relija u Japanu stanje teško povređenog Patricka Pivata ide ka boljem. Iako se još uvek nalazi u komi, doktori su optimisti. Oporavak na žalost neće biti ni kratak ni lak.
Sebastien Loeb, petostruki Šampion Sveta u reliju – Činjenice!

Sebastien Loeb, petostruki Šampion Sveta u reliju – Činjenice!

Verujem da ne postoji niko ko iole prati sport a da nije čuo za Sebastiena Loeba. Neki ga vole, neki ne, ali je nesumnjivo da treba da nam je drago što živimo u vremenu kada on hara reli stazama i da možemo mlađim pokoljenjima sutra pričati kako je „prašio“ Super Seb, najtrofejniji reli vozač svih vremena! Pogledajte kako kroz činjenice izgleda karijera Sebastiena Loeba i Daniela Elene.
WRC, Rally Japan – Fordovi na čelu, Loeb na korak do titule

WRC, Rally Japan – Fordovi na čelu, Loeb na korak do titule

Mikko Hirvonen i njegov Ford Focus WRC i dalje dominiraju relijem u Japanu. Na njegovu žalost sve to može biti uzalud jer Sebastien Loeb mudro drži poziciju broj tri koja mu donosi petu titulu Šampionata Sveta. Iako je reli sport nepredvidiva disciplina jedino čudo može Francuza odvojiti od trona koji ga definitivno šalje u istoriju svetskog automobilizma.
Rally – Predstavljen Peugeot 207 RC Rallye

Rally – Predstavljen Peugeot 207 RC Rallye

Najnoviji “trkački lav” koji dolazi iz francuskog Peugeota namenjen je pre svega početnicima kao i kup takmičenjima. Peugeot 207 RC Rallye predstavlja četvrtu verziju trkačkog bolida koja je razvijena iz civilne vrzije ovog uspešnog modela. Automagazin web portal Vas detaljnije upoznaje sa ovim veoma zanimljivim modelom.
Rally – Uspešan debi Rally-Lamba!

Rally – Uspešan debi Rally-Lamba!

Lamborghini Gallardo debitovao je više nego uspešno na nemačkom 3-Städte-Rallye-u. U istina ne tako jakoj konkurenciji ali i sa dosta rezerve, beli bolid je sa lakoćom postizao vremena u top 5 i to samo nakon nekoliko nedelja pripreme. Da li se smeši kraj dominacije Porschea u atraktivnoj GT kategoriji svetskog relija?
WRC, Japan Rally – Konfuzan prvi dan

WRC, Japan Rally – Konfuzan prvi dan

Sve borbe na stazi i rezultate prvog dana relija Japan u senku je bacio težak incident posade Stobart Forda, Duval – Pivato. Deblji kraj je izvukao suvozač Patrick Pivato koji je slomio karlicu i nogu i pored novog sistema zaštite od bočnih udara koji se primenjuje baš od ovog relija.
Open Rally Challange - utisci i planovi za sezonu 2009

Open Rally Challange - utisci i planovi za sezonu 2009

Već prvo takmičenje Open Rally Challange-a pokazalo se kao pun pogodak, a posle uspešno završenih ovogodišnjih trka možemo slobodno reći da je ovaj reli nove generacije upravo ono što nedostaje balkanskom automobilizmu. Ekskluzivno za Automagazin portal, svoje utiske na kraju sezone izneo je i idejni tvorac, gospodin Dražen Ćurić...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46