AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Mcrae upravljao helikopterom bez važeće lience

WRC -  Mcrae upravljao helikopterom bez važeće lience

WRC - Mcrae upravljao helikopterom bez važeće lience

Ured za istraživanje nezgoda letelica, AAIB (Air Accident Investigation Branch) nedavno je objavio izveštaj o padu helikoptera Eurocopter AS350B2 Squirrel, kojim je pilotirao i život izgubio nesrećni ex reli šampion sveta Colin McRae...
WRC, Rally Norway – BI1 Petteru Solbergu!

WRC, Rally Norway – BI1 Petteru Solbergu!

Petter Solberg je ispraćen ovacijama sa hipodroma u Oslu gde je večeras održan BI1 relija Norveška! Reli fanovi su na kratkom brzinskom ispitu imali čast da prisustvuju fenomenalnom startu sezone ex-Subaru fabričkog vozača i njegove „nove“ mašine, Citroen Xsare WRC.
WRC, Rally Norway – Zimska idila

WRC, Rally Norway – Zimska idila

Temperature ispod 20 stepeni Celzijusa i obilje snega dočekalo je takmičarske posade na drugom takmičenju sezone 2009 Šampionata Sveta u reliju. Rally Norway danas pre podne je započeo shakedownom dok je za večeras nakon ceremonijalnog starta, u 20h zakazan superspecijal. Upoznajte se sa „planom i programom“ jedinog zimskog relija ove godine....
WRC, Rally Norway – Nesreća na recceu

WRC, Rally Norway – Nesreća na recceu

Reli u Norveškoj nije počeo baš najsrećnije. Vozilo sa dva mehaničara Stobart Ford Racinga koje je pratilo Heninga Solberga na prvom danu reccea direktno se sudarilo sa kamionom. Vozač automobila, 32-godišnji Francuz, helikopterom je prebačen u bolnicu sa teškim povredama. Na sreću, stanje povređenog je za sada stabilno.
PWRC – RBRT, novi vozač, novi auto, isti cilj

PWRC – RBRT, novi vozač, novi auto, isti cilj

...to je moto sa kojim Red Bull Rally Team započinje sezonu 2009 u Production World Rally Championshipu. U plavom bolidu Škoda Fabia S2000 Šveđanin Patrick Sandell zajedno sa suvozačem Emilom Axelssonom uz podršku iskusnog BRR Teama na čelu sa Raimundom Baumschlagerom nema ni malo lak zadatak – odbraniti titulu Šampiona Sveta koju je za RBRT prošle godine osvojio Andreas Aigner.
Rally – Nova era Citroena

Rally – Nova era Citroena

U godini kada slavi 90 godina postojanja Citroen pokreće novu eru. Eru novog identiteta, novog odnosa prema kupcima sa novom gamom automobila. Svetu je prvo predstavljen novi, dinamičniji logo Citroena a uskoro se oćekuje i novi model. Automobil će zameniti C3 i, nezvanično, ponovo oživeti ime DS. Uz prve rendere Citroena DS3 osvanuli su i oni vezani za S2000 bolid.
WRC – Petter Solberg World Rally Team

WRC – Petter Solberg World Rally Team

Nasmejan i pun energije, Norvežanin Petter Solberg Šampion Sveta iz 2003-će godine, danas je predstavio novi reli tim. Petter Solberg World Rally Team bi prema planovima trebalo da nastupi na svih 11 preostalih relija Šampionata Sveta. Vozilo, već pomenuta Citroen Xsara WRC.
Cross Country – Kraj puta za Mitsubishi

Cross Country – Kraj puta za Mitsubishi

Danas u Tokiju Mitsubishi Motors Corporation (MMC) u etar je pustio kratko obaveštenje o prestanku svih daljih aktivnosti vezanih za učešće na cross-country takmičenja počev od Dakar Rally-a. Da li treba pominjati razlog? Svetska ekonomska kriza, naravno!
WRC – Petter Solberg sa aktivnim diferencijalom na Xsari

WRC – Petter Solberg sa aktivnim diferencijalom na Xsari

Norvežanin Petter Solberg upravo je dobrio posebno odobrenje od FIA-e da može koristiti Citroen Xsaru WRC sa aktivnim diferencijalom na predstojećim relijima Šampionata Sveta. Da Vas podsetimo, aktivni diferencijali su zabranjeni poslednjih godina u top klasi svetskog relija ali je Petter dobio dozvolu sa obrazloženjem da nastupa kao privatni takmičar.
WRC – Dodatno poboljšana sigurnost posada

WRC – Dodatno poboljšana sigurnost posada

Inženjeri FIA-e u saradnji sa dva najveća tima u šampionatu, Citroenom i Fordom, u Irskoj su predstavili novu evoluciju zaštite vozača i suvozača od bočnih udara. Konkretno radi se o bočnim panelima od absorbujuće pene na vratima i nove “evolucije” prozorskih stakala. Paneli pored upijanja energije udara dodatno ojačavaju sam bolid.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46