AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally – Stiže Ford Fiesta R2?

Rally – Stiže Ford Fiesta R2?

Prema pisanju nekih medija Ford ubrzano priprema dostojnog suparnika za sada jedinom predstavniku u klasi R2, malemom Citroenu C2R2 Max. U garažama M-Sporta uslikana je Ford Fiesta koja će se od jula meseca ove godine takmičiti u klasi R2. Da li to uvertira i za jaču, S2000 verziju?

Fiesta R2 biće pokretana Ti-VCT motorom zapremine 1600ccm. Za prenos snage biće zadužen 5-stepeni sekvencijalni menjač iz francuske kuće Sadev. Prva testiranja prema nezvaničnim informacijama zakazana su već za početak marta meseca. Cena kita za Ford Fiestu R2 kretaće se u granici od 16-18.000 funti. Petar Janković - Automagazin

WRC – Nova budućnost WRC-a

WRC – Nova budućnost WRC-a

Diskusija o budućnosti Šampionata Sveta u reliju i automobilima koji će u njemu učestvovati užurbano se nastavlja. World Motor Sport Council na svom tek završenom zasedanju u Parizu odlučio je da već od naredne godine sadašnje WRC bolide počnu menjati S2000 automobili i to bez turbo punjača.
WRC - Pevač Sakis Ruvas otvara FxPrO kiparski reli

WRC - Pevač Sakis Ruvas otvara FxPrO kiparski reli

Zvezda Evrovizije, Grk Sakis Ruvas, boraviće na Kipru u martu kako bi označio leteći start za početak FxPro Kiparskog relija 2009. Kako je FxPro Kiparski reli proglašen za najznačajniji ovogodišnji sportski događaj u regionu, prikladno je da u ceremoniju otvaranja bude uvršćen i nastup najveće zvezde na Kipru i u Grčkoj danas...
ERC – Michal Solowow ponovo u Šampionatu Evrope

ERC – Michal Solowow ponovo u Šampionatu Evrope

Aktuelni vice-Šampion Evrope u reliju, Poljak Michal Solowow, konačno je razbio tišinu koja zadnjih meseci “lebdi” oko ERC serije za sezonu 2009. Još uvek nemamo listu vozača koji će se ove godine boriti za titulu “najboljeg u Evropi” a i prebogati Poljak za sada najavljuje siguran start na samo dva takmičenja.
WRC – Pirelli i FIA izašli u susret vozačima

WRC – Pirelli i FIA izašli u susret vozačima

Automagazin je već pisao o izazovima predstojećeg relija Kipar. Vožnja na asfaltnoj a zatim i na makadamskoj podlozi sa pneumaticima i postavkom bolida za rastresitu podlogu veliki je izazov kako za vozače tako i za sam automobil a posebno pneumatike. Pirelli i FIA su odlučili da izađu u susret željama timova i njihovih asova.
WRC, Rally de Portugal – Povratak Marcusa Gronholma

WRC, Rally de Portugal – Povratak Marcusa Gronholma

Zahvaljujući pre svega organizatorima relija Portugal i njihovog glavnog sponzora, Vodafone-a, na četvrtom reliju ove sezone imaćemo zadovoljstvo da po prvi put nakon kraja sezone 2007, u ulozi takmičara u WRC-u vidimo legendarnog Finca, Marcusa Gronholma.
WRC - Loeb: Pneumatici za makadam na asfaltu su besmisleni

WRC - Loeb: Pneumatici za makadam na asfaltu su besmisleni

Posle dve godine pauze, Rally Cyprus ponovo se vraća u kalendar Svetskog Reli Šampionata. Prva etapa relija Kipar održava se na asfaltu, a druge dve na makadamskoj podlozi. FIA je odlučila da WRC bolidi i na asfaltnoj podlozi moraju koristiti pneumatike za makadam, dok je za učesnike JWRC-a odobreno korišćenje pneumatika za asfaltnu podlogu...
WRC – Hirvonen: Pobediću Loeba!

WRC – Hirvonen: Pobediću Loeba!

Sigurno je više nego frustrirajuće biti posvećen reli sportu, biti brz, imati vrhunski bolid a opet nemoćan da se suprostaviš jednom čoveku. Mladićima kao što su Hirvonen i Latvala jedina nesreća je to što voze šampionat zajedno sa najboljim reli vozačem svih vremena koji uz to nastupa sa tako sjajnim bolidom. Ipak oni nisu klonuli duhom, naprotiv!
IRC, Rally Curitiba – Lista prijava

IRC, Rally Curitiba – Lista prijava

Nakon uzbudljivog otvaranja sezone Intercontinental Rally Challengea na legendarnom Monte Carlo reliju serija se seli u Južnu Ameriku, tačnije Brazil, gde se od 5. do 7. marta održava 29-to izdanje Rally-a Internacional de Curitiba. Tek objavljena LISTA PRIJAVA sa samo 33 posade je manje atraktivna od one u Monaku ali glavni akteri i “fajteri” IRC-a su tu.
PWRC, Rally Norway – Prva pobeda Sandella

PWRC, Rally Norway – Prva pobeda Sandella

Rally Norway 2009 zlatnim slovima će biti upisan kako u biografiji Patricka Sandella tako i u istoriji Škoda Motorsporta. Patrik Sandell/Emil Axelsson i Škoda Fabija S2000 kombinacija je koja je austrijskom RedBull Rally Teamu u saradnji sa BRR-om donela prvu pobedu u Production klasi Šampionata Sveta u reliju za sezonu 2009.
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44