AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally – Dacia Sandero S2000?

Rally – Dacia Sandero S2000?

Oni koji prate reli sport sigurno se sećaju projekta Dacia Logan S2000 od pre nekoliko godina. Renault je tada pokušao da ime rumunskog proizvođača oživi i kroz nastupe na relijima a za testove je angažovan i čuveni Jean-Joseph Simon. U začetku S2000 klase projekat se ugasio da bi se iznenada u italijanskim medijima pojavila nova “buva”!

Prema pisanju kolega u Italiji Renault ozbiljno namerava da oživi projekat Dacia S2000 ali ovoga puta kroz model Sandero. Fotografija uz ovaj tekst je slobodna interpretacija umetnika ali sasvim dovoljna da zagolica maštu ljubitelja reli sporta. Ostaje nam naravno samo da čekamo i vidimo da li takva mogućnost zaista postoji jer zvaničnih informacija iz Renaulta i Dacie naravno nema. Petar Janković - Automagazin

WRC – Subaru Impreza čeka Gronholma

WRC – Subaru Impreza čeka Gronholma

U radionicama Prodrivea završena je priprema bolida Subaru Impreza S14 sa kojom će Marcus Gronholm nakon 16 meseci pauze ponovo juriti reli stazama Šampionata Sveta. Zahvaljujući turističkoj organizaciji Portugala Finac će startovati na četvrtom reliju WRC-a za sezonu 2009, Vodafone Rally de Portugal, počev od 02. aprila.
WRC – WMSC, odluke

WRC – WMSC, odluke

FIA World Motor Sport Council konačno je izašao sa zvaničnim predlogom kako će izgledati Šampionat Sveta u reliju tokom narednih godina. Odluke su veoma slične insajder informacijama koje ste već mogli pročitati na stranicama Automagazin web portala (OVDE) a koje su sada dobile i oficijelnu potvrdu. Budućnost WRC-a je S2000 bolid + aerodinamični kit.
WRC, Cyprus Rally – 3 od 3 za Loeba

WRC, Cyprus Rally – 3 od 3 za Loeba

Za sada u Šampionatu Sveta Sebastien Loeb i Patrick Sandell imaju stoprocentni učinak. Prvi je trijumfovao u generalnom plasmanu na tri vožena takmičenja na top nivou dosegnuvši tako i do svoje jubilarne 50-te pobede u WRC-u dok je Sandell nastavio svoj pobednični niz iz Norveške nagovestivši kome ove sezone ide titula u PWRC konkurenciji.
WRC Kipar - Loeb na korak do pobede, Solberg se „probudio“

WRC Kipar - Loeb na korak do pobede, Solberg se „probudio“

Najbrži pilot drugog dana relija Kipar bio je Norvežanin Petter Solberg, u bolidu specifikacije 2006 (Citroen Xsara WRC 06). Iako je šampion sveta iz 2003. godine, danas nadmašio Hirvonena (Ford) za 24,8 sekundi i Loeba (Citroen) za 35,2 sekunde, na vodećoj poziciji i dalje se nalazi Sebastien Loeb, ispred Mike Hirvonena i Dani Sorda (Citroen)...
WRC, Cyprus Rally – Nezgoda Heninga Solberga

WRC, Cyprus Rally – Nezgoda Heninga Solberga

Reli Kipar za Norvežanina Heninga Solberga završio se i pre nego što je zapravo počeo. Na etapi ka startu prvog brzinskog ispita stariji Solberg je u sudaru sa lokalnim „kamiondžijom“ oštetio svog Stobart Ford Focusa WRC toliko da nastavak takmičenja nije bio moguć.
WRC, Cyprus Rally – Leteći start Citroena

WRC, Cyprus Rally – Leteći start Citroena

Pet Citroena nalazi se u top osam nakon prvog, asfaltnog dana, relija Kipar. Na čelu je „verovali ili ne“ Sebastien Loeb nakon pet pobeda na brzinskim ispitima, 42 sekunde ispred timskog kolege Danija Sorda kome je pripala čast da Loebu pokvari stoprocentni učinak prvog dana pobedom na jednom brzinskom ispitu.
IRC – Proton se priključio seriji

IRC – Proton se priključio seriji

WRC možda „boluje“ od manjka timova i proizvođača ali to definitivno nije prelazna bolest jer je malezijski Proton upravo postao sedmi proizvođač koji se priključio Intercontinental Rally Challengeu. Vozači koji budu nastupali u IRC-u sa Proton Satriom S2000 biće bodovani zajedno sa onim u Abarthima, Hondama, Mitsubishijima, Peugeotima, Škodama i Volkswagenima.
WRC, Cyprus Rally – Shakedown

WRC, Cyprus Rally – Shakedown

Shake trećeg relija sezone 2009 Šampionata Sveta u reliju održan je na asfaltnoj stazi dužine 4.49km nekih 15-tak kilometara daleko od glavnog grada Kipra, Limassola. Bila je to poslednja prilika timovima za fina podešavanja automobila sa makadamskim setapom za prvi dan takmičenja koji se u potpunosti vozi na asfaltnoj podlozi. Najbrže vreme današnjeg „šejka“ pripada Špancu Danielu Sordu.
WRC, Cyprus Rally – Petter Solberg želi u prvih pet

WRC, Cyprus Rally – Petter Solberg želi u prvih pet

Petter Solberg je svoj debi nastup u sezoni 2009 (Rally Norway) sa „novim automobilom“ Citroen Xsarom WRC završio na solidnoj poziciji broj šest. Bolje se nije moglo pre svega zbog motora u Xsari koji je bio na samom izdisaju pa je posada u pauzama između brzinaca morala u isti dosipati i po dva litra motornog ulja kako bi ga vratila u život. Ovoga puta pred reli Kipar situacija je znatno bolja.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46