AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally – 30 godina Audi Quattro modela

Rally – 30 godina Audi Quattro modela

Rally – 30 godina Audi Quattro modela

Za samo nekoliko modela automobila se može reći da su svojom pojavom promenili tok sportskog automobilizma. Jedan od njih je definitivno Audi Quattro Coupe, automobil koji se prvi put pojavio u martu 1980-te i svojim pogonom na sve točkove zauvek izmenio reli sport.
Rally – Jean Todt želi spajanje WRC-a i IRC-a

Rally – Jean Todt želi spajanje WRC-a i IRC-a

Predsednik FIA, Jean Todt, uz „izgovor“ da je u uslovima teške ekonomske krize i velikih problema u kojima se sport nalazi nemoguće da se opstanu dva jaka šampionata, ozbiljno radi na projektu spajanja WRC-a i IRC-a. Za sada je sve u domenu njegovih želja i planova a mi se iskreno nadamo da će tako i ostati.
Dakar Rally 2011,  Argentina – Čile, treći put

Dakar Rally 2011, Argentina – Čile, treći put

Nakon dva izdanja u Južnoj Americi, organizator Dakar Rally-a je upravo objavio da će se čuveno takmičenje i po treći put održati na istim terenima. Argentina i Čile ponovo su domaćini uz podršku najviših vladajućih struktura obe zemlje koji su istakli da Dakar Rally ima neprocenjiv značaj za prezentaciju domaćina jer su predhodni reli pratili ljubitelji u 190 zemalja sveta.
IRC, Rally Argentina – Trijumf Škode i Hanninena

IRC, Rally Argentina – Trijumf Škode i Hanninena

Hanninen, Wilks, Kopecky ili Škoda, Škoda, Škoda. Tako izgleda podijum tek završenog relija Intercontinental Rally Challengea u Argentini. Juha Hanninen upisao se tako na listu velikih imena koja su pokorila ovo takmičenje sa dugom tradicijom a prva pobeda ove sezone omogućila je da se učvrsti na liderskoj poziciji IRC-a nakon tri održana relija.
IRC, Rally Argentina – Hanninen vodi

IRC, Rally Argentina – Hanninen vodi

Na šest od sedam juče voženih brzinskih ispita relija Argentina najbolje vreme je postigao fabrički vozač Škode Juha Hanninen. Finac će danas startovati sa nešto više od pola minuta prednosti ispred još jedne Fabije S2000 za čijim je upravljačem sedeo Guy Wilks. Treće mesto za sada drži aktuelni Šampion IRC-a, Kris Meeke u Peugeotu 207 S2000.
WRC – Uskoro Ford Fiesta WRC

WRC – Uskoro Ford Fiesta WRC

Kako je FIA prošle nedelje definitvno odlučila da od sezone 2011 WRC automobile pokreće turbo motor zapremine 1600ccm timovi mogu punom parom da prionu na posao. Citroen priprema potpuno novi model DS3 dok će Ford novim pravilima prilagoditi aktuelni model Fiesta S2000.
WRC – Petter Solberg u novijem modelu Citroena C4 WRC

WRC – Petter Solberg u novijem modelu Citroena C4 WRC

Prema pisanju norveških kolega nakon fenomenalnog rezultata postignutog na reliju Meksiko, Petter Solberg je obnovio svoj vozni park. Naime u vlasništvu Petter Solberg World Rally Teama od sada je Citroen C4 WRC specifikacije 2009 koji će svoj prvi nastup imati već početkom aprila na Jordan Rally-u.
IRC – Izmena kalendara

IRC – Izmena kalendara

Eurosport Events, kao prometer Intercontinental Rally Challengea juče je objavio da će umesto otkazanog Rally Principe de Asturias rupu u kalendaru popuniti Rally Islas Canarias ‘Trofeo El Corte Ingles’. Takmičenje koje se održava na ostrvu Gran Canaria održaće se u terminu 28. april – 1. maj kao četvrti reli serije IRC 2010.
WRC, Rally Mexico – Video: Kimi Raikkonen

WRC, Rally Mexico – Video: Kimi Raikkonen

Dva relija Šampionata Sveta su iza nas i Kimi Raikkonen još uvek pokušava da pronađe ono što je možda najvažnije u ovom sportu, konstantnost u vožnji. Ali kako ga još uvek možemo smatrati početnikom greške se opraštaju jer potencijal postoji. U pauzi do sledećeg takmičenja u Jordanu prezentujemo Vam jedan lep spot sa Kimijevog nastupa u Meksiku.
IRC, Argentina Rally – Lokalci uplašili zvezde

IRC, Argentina Rally – Lokalci uplašili zvezde

Velika imena i lovci na titulu Šampiona Intercontinental Rally Challengea izrazili su veliku bojazan od lokalnih takmičara prijavljenih za reli u Argentini. Iskustvo, turbo N automobili i peščane staze Argentine činjenice su koje rade protiv Hanninena, Meekea i Wilksa. Rally Argentina startuje za tri dana.
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46