AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kružne trke - Nagrada Beograda 2015

Kružne trke - Nagrada Beograda 2015

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja (AMSO), Sportskog saveza Srbije (SSS),  Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda, u subotu i nedelju, 27. i 28. juna 2015. godine, održaće se legendarna kružna auto trka na Ušću “Nagrada Beograda 2015”.

U istom periodu, na stazi Gajić, u Kruševcu, u Globarima, održaće se Evropski i Istočno-evropski šampionat u disciplini Moto Kross, koji organizuje Moto savez Srbije (MSS) i Moto klub Kruševac (MKK Gajić) uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja (AMSO), Sportskog saveza Srbije (SSS), Ministarstva omladine i sporta i grada Kurševca. Tim povodom u prostorijama AMSS danas su se okupili brojni mediji kojima su se tom prilikom najpre obratili predsednik AMSS Mirko Butulija i predsednik SAKSS Dejan Čolović, a zatim i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, direktor AMSS Kurševac Velibor Jovanović, kao i predstavnik MKK Gajić Kruševac Miodrag Pantić.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće oko 100 vozača koji će u subotu u 11 časova, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta, što će svakako biti prava atrakcija za zaljubljenike ovog sporta. U nedelju, u 12 časova, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zvanično će otvoriti kružnu trku, koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske.


Predsednik AMSS Mirko Butulija naglasio je zadatak AMSS da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke, što se već desilo i prošle godine, kada je ova trka održana prvi put posle šest godina pauze.

Kružne trke - Nagrada Beograda 2015

“Zadovoljstvo mi je da vas sve pozovem na trku na Ušću, koja će se ove godine održati na naš veliki praznik – Vidovdan, a koja je od velikog značaja kako za Beograd, tako i za celu Srbiju. Očekuje se izuzetno veliki broj takmičara, a imaćemo i goste iz zemalja u okruženju. Auto moto savez Srbije još jednom je pokazao odrgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, vraćajući ga tako, posle dužeg niza godina, pod svoje okrilje”, rekao je Butulija.


Nadovezujući se na reči Mirka Butulije, predsednik SAKSS Dejan Čolović istakao je da su svi klubovi na čelu sa Auto moto savezom Srbije uložili veliki trud i napor u rekonstrukciju staze, koja je bila oštećena. On je takođe naglasio da je još prošle godine pokazano da je bezbednost na velikom nivou, što im je dalo vetar u leđa da ove godine budu još bolji. Posebno zanimljivo jeste to da su ove godine otvorene sve klase i discipline, te da će se trka voziti u četiri divizije, a da će peta divizija biti nešto što dugo nije viđeno, a to je klasa “fiće”.


Pozivamo sve zaljubljenike u automobilizam da predstojeći vikend provedu na Ušću i prisustvuju manifestaciji “Nagrada Beograda 2015”, gde će zajedno sa nama podržati ne samo takmičare, već i auto sport. Posetioci karte za ovo tradicionalno evropsko takmičenje mogu kupiti na licu mesta, u biletarnicama na četiri pozicije prilazima stazi, po ceni od 300, odnosno 500 dinara za oba dana, i uživati u bravurama četvorotočkaša.


Tokom održavanja kružne auto trke „Nagrada Beograda 2015”, na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće” u vremenskom periodu od 27.06.2015. godine u 06:00 časova do 28.06.2015. godine u 18 časova biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza. Vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet, u oba smera, kretati Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom Trešnjin cvet i dalje redovnom trasom. Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd– Toplana” vozila će se kretati trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i  dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.


Povodom organizacije najvećeg ranga takmičenja u Moto Kross disciplini, ostali učesnici konferencije istakli su da se ovo takmičenje boduje za domaći i Evropsko i Istično-evropski šampionat u Moto Sprotu, te da će nastupiti oko 100 takmičara, kako domaćih, tako i onih koji dolaze iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Grčke, Turske, BiH, Rumunije, Crne Gore i td. Staza duga 1.850 metara sa 12 skakaonica biće divan prizor i za takmičare, i za učesnike, te se pozivaju svi zaljubljenici u motociklizam da prisustvuju ovom moto spektaklu na stazi Gajić u Globarima, 13 km od Kruševca.


PR

Milovan Vesnić i EKO Racing šampioni Centralne Evrope

Milovan Vesnić i EKO Racing šampioni Centralne Evrope

Druga uzastopa pobeda ovog vikenda u Slovačkoj donela je Milovanu Mikici Vesniću i EKO Racing Team-u Vesnić veliku radost i novi veliki uspeh. U godini kada srpski sportisti nižu trijumf za trijumfom na evropskoj i svetskoj sceni plejadi velikih asova sporta, priključio se i automobilista iz Užica...

EKO Racing Team Vesnić neće nastupati na Ušću

EKO Racing Team Vesnić neće nastupati na Ušću

Iako su vozači EKO Racing Teama Vesnić sa nestrpljenjem očekivali vožnje pred domaćom publikom Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na žalost neće nastupiti na kružnoj trci koja je na Ušću zakazana za vikend koji je pred nama...

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

EKOSlovakia! Novi dupli podijum za Vesnića i Pešovića

Nedelja u Slovačkoj je, može se reći, postavila stvari na svoje mesto u okviru šampionata centralne Evrope. Nakon jučerašnjeg peha Milovan Vesnić nije prepustio ništa slučaju a loša sreća je ostala iza srpskog asa tako da konkurenti realno nisu bili ni blizu da ga spreče u osvajanju sedme pobede u sezoni 2015.

Vesnić najbrži i na Slovakiaringu

Vesnić najbrži i na Slovakiaringu

EKO Racing Team Vesnić i dalje dominira šampionatom centralne Evrope na kružnim stazama. Ljubitelji automobilizma iz Slovačke, koja je ovog vikenda domaćin i najboljim vozačima sveta, mogli su da uživaju u perfektnim vožnjama, pre svih Milovana Vesnića...

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

Vesnić i Pešović najbrži u Banja Luci

I treći ovogodišnji trkački vikend šampionata centralne Evrope na kružnim stazama prošao je više nego uspešno za srpski EKO Racing Team Vesnić. Ekipa je rutinski odradila posao i u nedelju tako da je ponovljen rezultat od dan pre a Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na pozicijama jedan i dva doneli su timu nove vredne bodove. 

Dupla pobeda za Vesnića na RedBull ring-u

Dupla pobeda za Vesnića na RedBull ring-u

Ukratko, Milovan Mikica Vesnić i EKO Racing Team i dalje su nepobedivi! Konkurencija u okviru šampionata centralne Evrope jednostavno nema rešenje za brzog Užičanina, koji je i ovaj vikend u Austriji zabeležio duplu pobedu...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46