AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Za sedam dana startuje prva trka ovogodišnjeg šampionata na "kružnim stazama", koja će biti održana na stazi u Zalužanima (Banja Luka), a timovi i takmičari se ubrzano pripremaju za prve ovogodišnje "okršaje". Nakon što je nedavno testirao na stazi NAVAK, Vojislav Lekić, aktuelni šampion u klasi "Super Production", posetio je stazu u Zalužanima i uradio finalna podešavanja Honde Civic za prvu trku u šampionatu...

"Da, bili smo u Zaližanima, gde smo uradili finalne pripreme za početak nove sezone. Zadovoljan sam, jer je na testu prisustvovao gospodin Kaido (Kaido Karjus) iz Artman Racing-a, iz Estonije. Vozili smo u ponedeljak i utorak. Moram priznati da smo na ovom testu totalno potrošili šest guma, što mi se nikada nije desilo. Set-up automobila je radikalno promenjen, a automobil sam mnogo bolje upoznao. Geometrija trapa je iznova promenjena, Honda je sada drugi auto, čak i u odnosu na naše testove na NAVAK-u, i ja sam prezadovoljan. Da smo uradili dobar posao, govore nam i postignuta vremena po krugu." - istakao je Vojislav Lekić.

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Da li možemo znati postignuti rezultat? "Reći ću samo da sam bio brži nego prošle godine, to je dovoljno. Pored toga, moj prošlogodišnji rekord je rezultat vožnje na granici mogućnosti, u nekim trenucima i rizičan, a sada sam imao odličan osećaj u kolima, i uživao sam. Pored "igranja" sa amortizerima, oprugama i geometrijom trapa, našu posetu Zalužanima iskoristili smo za taktičku pripremu. Merili smo koliko nam je vremena potrebno za promenu set-upa, i ja sam veoma zadovoljan." Kako opisuješ stazu u Zalužanima? Da li ima promena u odnosu na prošlu godinu? "Staza je ista kao i prošle godine. Ja obožavam da vozim u Zalužanima, jer ima dosta brzih krivina. Video sam da organizatori puno truda ulažu kako bi staza bila što bolje pripremljena. Pored toga, uveli su i neke novine u samoj organizaciji, što je za svaku pohvalu."

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Kakvi su planovi za ovu godinu? "Planiram da krajem jula vozim trku u Salzburgringu. To je takmičenje koje se održava u okviru ETCC šampinata. Ove godine, mislim da će tamo biti pet ili šest konkurenata u mojoj klasi. Ali, siguran sam da imam konkurentiniji automobil od prošlogodišnjeg šampiona, koji je nastupao u Hondi Civic. Trku u Salzburgringu iskoristiću za sticanje iskustva, i tome veoma se radujem." Da li bi istakao nekog konkurenta? "To je uvek Žaro Terzić. On je mnogo brz, i o njemu imam visoko mišljenje."

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Zašto si izabrao broj 46 na automobilu? "I dok sam se takmičio u kartingu, nosio sam broj 46. Mi u klasi "Super Production" (SP) imamo brojeve od 30, i nije bilo teško da se odlučim. Naravno, razlog je fantastični Valentino Rossi. Ne volim posebno moto trke i motocikle, ali kada on vozi, trudim se da pronađem vremena i pogledam trku. On je zaista neverovatan." Automagazin.rs

Kružne trke - Banja Luka 2010 druga trka

Kružne trke - Banja Luka 2010 druga trka

Idealni vremenski uslovi, rekordna posećenost i naravno dobre partije vozača obeležile su drugi dan trkačkog vikenda Šampionata Srbije i Republike Srpske na stazi Zalužani kraj Banja Luke. Počev od 12h kada je započeo prvi trening pa tokom svih pet održanih trka sve je funkcionisalo savršeno pa i organizator zaslužuje sve pohvale.

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Šampionat Srbije na kružnim stazama započeo je u subotu 5. juna u Banja Luci. Staza Zalužani, Autoservis Brkić i Đelmaš Sport ugostili su automobiliste iz Srbije i Republike Srpske koji su publici kraj staze priredili adrenalinsku zabavu tokom celog dana koji su pre svih obeležili Milovan Vesnić, Vojislav Lekić i Dejan Stojić.

Kružne trke, Banja Luka 2010 – ONLINE (ažurirano u 19:15)

Kružne trke, Banja Luka 2010 – ONLINE (ažurirano u 19:15)

Najbolji automobilisti Srbije i Republike Srpske na stazi Zalužani kraj Banja Luke danas otvaraju sezonu kružnih trka 2010. Automagazin web portal sa lica mesta iz obaveštavaće Vas o rezultatima i najzanimljivijim detaljima sa otvaranja sezone. Borba za startne pozicije zakazana je za 12h a start prve trke je sat kasnije.

Kružne trke – Milovan Vesnić i Dunlop potpisali ugovor o sponzorstvu

Kružne trke – Milovan Vesnić i Dunlop potpisali ugovor o sponzorstvu

Uz prisustvo mnogobrojnih pripadnika „sedme sile“, prijatelja i kolega, višestruki prvak države u automobilizmu, Milovan Mikica Vesnić, potpisao je eksluzivni ugovor o sponzorstvu sa proizvođačem pneumatika Dunlop. Na stazi Nacionalne Vozačke Akademije (NAVAK), gosti su imali priliku da saznaju zašto se Vesnić opredelio baš za Dunlop.

Kružne trke – Žarko Terzić: Pohod na Dijamantsku kacigu

Kružne trke – Žarko Terzić: Pohod na Dijamantsku kacigu

Sezona 2010 biće sedamnaesta godina kako na kružnim stazama Šampionata Srbije možemo da uživamo u bravurama za volanom Užičanina Žarka Terzića. Poznat kao beskompromisni fajter koji ni nakon devet Šampionskih titula i dve Zlatne kacige ne razmišlja o odlasku u „penziju“ u trkačku sezonu pred nama ulazi sa imperativom pobede.
Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

On se ne takmiči u najjačim klasama i ne nastupa u najmodernijim automobilima ali svima koji su se protiv njega trkali u Yugu i Peugeotu on je merlilo brzine! Cilj je jedan, pobediti Stojketa, a u poslednjih godina malo je onih koji se mogu pohvaliti ovim uspehom. Krug, brdo pa i reli, bilo gde da startuje, Dejan Stojić Stojke je čovek koga svi žele pobediti.
Kružne trke - Milovan Vesnić: Pripreme za početak sezone

Kružne trke - Milovan Vesnić: Pripreme za početak sezone

Milovana Vesnića zatekli smo u radionici u poslu oko priprema automobila za predstojeću sezonu. U stilu najboljih svetskih tjunera Opel Vectra ST se detaljno reparira i sprema za ponovno sklapanje. U narednih 10-tak dan,a kada posao bude okončan, biće to onaj prepoznatljivi šampionski bolid spreman za nove okršaje na otvaranju sezone u Banja Luci.
BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46