AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

On se ne takmiči u najjačim klasama i ne nastupa u najmodernijim automobilima ali svima koji su se protiv njega trkali u Yugu i Peugeotu on je merlilo brzine! Cilj je jedan, pobediti Stojketa, a u poslednjih godina malo je onih koji se mogu pohvaliti ovim uspehom. Krug, brdo pa i reli, bilo gde da startuje, Dejan Stojić Stojke je čovek koga svi žele pobediti.

Ovoj činjenici ide u prilog i „uzbuna“ u susednoj Bosni i Hercegovini gde su se svi digli na noge kako bi što spremniji izašli na megdan mladom Beograđaninu. Prva trka Šampionata Srbije na stazi Zalužani kraj Banja Luke prema najavama biće poprište velike borbe u klasi 1400N. Zajedno sa takmičarima iz Srbije nastupiće i nekoliko vozača iz okruženja pa se sa razlogom očekuje uzbudljiva trka. To je samo jedan od razloga što je Automagazin internet portal ovoga puta „ugostio“ nosioca Zlatne Kacige Dejana Stojića. Sezona je pred nama, pa hajde da se za početak upoznamo sa planovima popularnog Stojketa - ”U sezoni 2010 planirao sam prelazak u jaču superproduction klasu ali kako nisu uspele da se sklope sve kockice primoran sam da ostanem u 1400N. Želja mi je bila da vozim sve tri discipline i da u svima osvojim titule. Već na Beogradskom reliju ta ideja otpada jer sam odlučio da pozajmim Peugeota mom prijatelju Petru Matoviću koji nije uspeo da spakuje na vreme svoj trkački auto. Vozio sam prvu brdsku trku u Loparama na kojoj sam pobedio u klasi uz treće mesto u generalnom plasmanu iako nisam bio zadovoljan ni svojom vožnjom ni setapom automobila.”

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

Okrećemo se trci u Banja Luci. Dve trke i dva treninga u dva dana takmičenja - ”To je pionirski pokušaj u organizaciji samog takmičenja i približavanje WTCC koncepciji trka. Ovakva sistem takmičenja ima i svoje vrline i svoje mane. Komplikovana priprema timova, automobila i rezervnih delova za dve trke u dva dana spadaju u najveće mane. Prednosti su u smanjenju troškova puta, spavanja, hrane, startnine i osiguranja.” Iz razgovora sa ljudima “ne terenu“ na otvaranju sezone u Banja Luci najveće interesovanje, kako od strane publike tako i od strane vozača, vlada baš za trku u klasi 1400N u kojoj će pored vozača iz Srbije nastupiti i oni koji voze za ekipe iz Republike Srpske. Svi oni imaju cilj da pobede Dejana Stojića - ”Mogu reći da mi je drago što sam postao uzor mnogim timovima i takmičarima u Srbiji kao i u okruženju, bar što se tiče mojih rezultata u klasi 1400N. Mislim da je rivalitet i veliki broj takmičara ono što je potrebno za popularizaciju automobilizma. Što se mene i mog tima tiče, učinićemo sve da opravdamo epitet favorita. Automobil se uveliko priprema i očekujem odličnu trku u Zalužanima.”

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

Kraj razgovora gotovo uvek je, na žalost, rezervisan na finansije i situaciju u domaćem automobilizmu - ”Moramo se složiti da nikada nije bilo teže doći do sponzora i finasija, iz ugla što samih vozača ali i organizatora. Ako pogledamo naše komšije u okruženju oni jedva sastavljaju organizaciju jedne discipline a mi se trudimo da imamo 4-5 takmičenja u svakoj disciplini (krug, reli, brdo, karting). Što se kruga tiče nadam se da će se voziti trka u Kragujevcu i Beogradu jer su to staze koje mogu da okupe veliki broj gledalaca pa samim tim i potencijalne sponzore.” - uz sportski pozdrav završava eksluzivni razgovor za Automagazin web portal višestruki Šampion u automobilizmu, Dejan Stojić.

Kružne trke – Dejan Stojić: Merilo za brzinu!

Petar Janković – Automagazin portal

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Kružne trke – Banja Luka 2010 prva trka

Šampionat Srbije na kružnim stazama započeo je u subotu 5. juna u Banja Luci. Staza Zalužani, Autoservis Brkić i Đelmaš Sport ugostili su automobiliste iz Srbije i Republike Srpske koji su publici kraj staze priredili adrenalinsku zabavu tokom celog dana koji su pre svih obeležili Milovan Vesnić, Vojislav Lekić i Dejan Stojić.

Kružne trke, Banja Luka 2010 – ONLINE (ažurirano u 19:15)

Kružne trke, Banja Luka 2010 – ONLINE (ažurirano u 19:15)

Najbolji automobilisti Srbije i Republike Srpske na stazi Zalužani kraj Banja Luke danas otvaraju sezonu kružnih trka 2010. Automagazin web portal sa lica mesta iz obaveštavaće Vas o rezultatima i najzanimljivijim detaljima sa otvaranja sezone. Borba za startne pozicije zakazana je za 12h a start prve trke je sat kasnije.

Kružne trke – Milovan Vesnić i Dunlop potpisali ugovor o sponzorstvu

Kružne trke – Milovan Vesnić i Dunlop potpisali ugovor o sponzorstvu

Uz prisustvo mnogobrojnih pripadnika „sedme sile“, prijatelja i kolega, višestruki prvak države u automobilizmu, Milovan Mikica Vesnić, potpisao je eksluzivni ugovor o sponzorstvu sa proizvođačem pneumatika Dunlop. Na stazi Nacionalne Vozačke Akademije (NAVAK), gosti su imali priliku da saznaju zašto se Vesnić opredelio baš za Dunlop.

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Kružne trke - Vojislav Lekić i Honda Civic spremni za Banja Luku

Za sedam dana startuje prva trka ovogodišnjeg šampionata na "kružnim stazama", koja će biti održana na stazi u Zalužanima (Banja Luka), a timovi i takmičari se ubrzano pripremaju za prve ovogodišnje "okršaje". Nakon što je nedavno testirao na stazi NAVAK, Vojislav Lekić, aktuelni šampion u klasi "Super Production", posetio je stazu u Zalužanima i uradio finalna podešavanja Honde Civic za prvu trku u šampionatu...

Kružne trke – Žarko Terzić: Pohod na Dijamantsku kacigu

Kružne trke – Žarko Terzić: Pohod na Dijamantsku kacigu

Sezona 2010 biće sedamnaesta godina kako na kružnim stazama Šampionata Srbije možemo da uživamo u bravurama za volanom Užičanina Žarka Terzića. Poznat kao beskompromisni fajter koji ni nakon devet Šampionskih titula i dve Zlatne kacige ne razmišlja o odlasku u „penziju“ u trkačku sezonu pred nama ulazi sa imperativom pobede.
Kružne trke - Milovan Vesnić: Pripreme za početak sezone

Kružne trke - Milovan Vesnić: Pripreme za početak sezone

Milovana Vesnića zatekli smo u radionici u poslu oko priprema automobila za predstojeću sezonu. U stilu najboljih svetskih tjunera Opel Vectra ST se detaljno reparira i sprema za ponovno sklapanje. U narednih 10-tak dan,a kada posao bude okončan, biće to onaj prepoznatljivi šampionski bolid spreman za nove okršaje na otvaranju sezone u Banja Luci.
Kruzne trke – Aleksandar Brkić: Nešto novo u Banja Luci

Kruzne trke – Aleksandar Brkić: Nešto novo u Banja Luci

Početkom juna, nakon duge zimske pauze, staza u Zalužanima ponovo će oživeti. Jedan od ljudi zaslužnih što se ovaj dupli trkački spektakl uopšte i održava je Banjalučanin Aleksandar Brkić. Eksluzivno za Automagazin web portal gospodin Brkić nas upoznaje sa svim zanimljivim detaljima vezanim za predstojeći trkački vikend u Banja Luci.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46