AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Miloš Pavlović započinje sezonu trkama u Imoli

Miloš Pavlović započinje sezonu trkama u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović predstojećeg vikenda na gran-pri stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli (Italija) započinje svoj ovogodišnji trkački program...

Pavlović će ove sezone imati prilično gust takmičarski kalendar, s obzirom da će nastupiti u tri šampionata – Italijanskom GT šampionatu u trkama izdržljivosti (CIGT Endurance), italijanskom GT šampionatu u sprint trkama (CIGT Sprint) i, kao sporedni program, Lamborginijevom Super Trofeo Evropa takmičenju (Lamborghini Super Trofeo Europe) .

Miloš Pavlović započinje sezonu trkama u Imoli

U prva dva šampionata, Pavlović će se takmičiti automobilu Lamborgini Hurakan GT3 Evo2 (Lambroghini Huracan GT3 Evo2), a automobil će deliti sa Tajlanđaninom Pekom, sa kojim je bio u tandemu i prošle godine. U Super Trofeo takmičenju voziće u tandemu sa Italijanom Alesiom Rufinijem. U sva tri šampionata, Pavlović će se takmičiti u okviru Pro-Am kategorije.


Ovog vikenda, Pavlović u Imoli startuje u okviru Super Trofeo šampionata, koji se u većem delu sezone vozi u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti, što će mu doneti posebnu draž. Kalendar je za Pavlovića dug i obiman i kroz tri šampionata sadrži ukupno 13 trkačkih vikenda, s tim što će se sezona završiti tek sredinom novembra.

Miloš Pavlović započinje sezonu trkama u Imoli

Miloš Pavlović izjava:


"Ovo će definitivno biti dinamična i zanimljiva godina kad je reč o mom trkačkom programu. Vozim u tri šampionata i jako sam srećan i zadovoljan što je kalendar toliko popunjen i što će biti puno trkanja! Posebno zato što ću ove godine verovatno u italijanskom GT šampionatu izdržljivosti moći da se borim za neki dobar rezultat, a možda i za šampionsku titulu u kategoriji."


Pavlović i njegove timske kolege voziće “lamborginije” u okviru tima ASR (Auto Sport Racing), što je dobro poznato okruženje, s obzirom da je to praktično ista ekipa inženjera i mehaničara iz dosadašnjeg Bonaldi Motorsporta, koji je praktično samo preimenovan.


Uz pomenuti trkački vikend u Imoli, Super Trofeo Evropa takmičenje voziće se ove godine i na stazi Spa-Frankoršamp (Belgija), Le Man (Francuska, kao deo programa u okviru trke “24 časa Le Mana”, Nirburgring (Nemačka), Barselona (Španija) i Herez de la Frontera (Španija, gde se vozi i ovogodišnje svetsko finale).


Italijanski GT endurans i sprint voziće se na čuvenim italijanskim stazama Valelunga, Muđelo, Imola i Monca. Trke iz Imole moći će uživo da se prate preko striminga na YouTube kanalu Lamborghini Squadra Corse.


PR

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji...

123456. . .23
Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46