AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Šesta pobeda Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope

Šesta pobeda Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope

Ono što je najbitnije na kraju trećeg trkačkog vikenda šampionata Evrope na kružnim stazama, je činjenica da se pobednički niz ASK Sport Auto Vesnić i Milovana Mikice Vesnića nije prekinuo. Nova, šesta pobeda, srpskog automobilskog asa je dovela veliki korak bliže tituli...

Šesta pobeda Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope

Ipak obe trke, a posebno ovu drugu voženu danas na mađarskom Pannonia-ringu ceo tim će dugo pamtiti. Mikica Vesnić je ponovo bio najbrži, suvereno vladajući situacijom tokom 30 minuta zvaničnog treninga. Ali, u timu je vladala nervoza, jer problem sa auspuhom na samoj stazi nije mogao biti sto posto saniran ni uz svesrdnu pomoć češkog Lotus tima glavnog konkurenta, Mareka Frieda. Sam start trke bio je potpuno zbunjujući i pred samo paljenje semafora sudije su pokazale žutu zastavu, a u gotovo istom trenutku pustile trku. Neki od takmičara, među kojima i naš automobilista, „pustili“ su gas očekujući da će start biti odložen što ih je koštalo dobrog starta.

U prvu krivinu Vesnić ulazi kao četvrti, na kraju prvog kruga je treći a već u drugom pokušava da uhvati priključak za vodećim Marekom. Čeh maksimalno forsira pokušavajući da pobegne Srbinu ali vozeći tako agresivno zaboravlja na pneumatike što je uticalo na to da negde na pola trke zadnja leva guma otkaže poslušnost i Vesnić ponovo stiže do prve pozicije. I umesto da se trka jednostavno privede kraju do tima u boksu stiže informacija od vozača da se pojavio dim u kabini. Poslednja dva kruga Vesnić je odvozio sa velikim naporom, dok se iza Opel Vectre širio miris paljevine preteći da se dim pretvori u plamen. "Varovi" na auspuhu nisu izdržali. Kroz cilj je ipak prošao prvi ispred Čeha Petra Mandelika sa Lotusom, koji je u bliskoj borbi pobedio Mađara Gaspara Csabu, koji nastupa sa Alfom S2000.

Ono što je zanimljivo je greška organizatora, koji su na oba proglašenja umesto srpske, na proglašenju pobednika pustio himnu Hej Sloveni stare nam države. Izvinjenje prijatelja iz Mađarske je naravno prihvaćeno.

Šesta pobeda Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope

MILOVAN MIKICA VESNIĆ – izjava

„Posle problema na startu trebala je hladna glava da se trka uspešno privede kraju. Taktika je bila osnova svega a čuvanje pneumatika od najvećeg značaja. To se vidi i na primeru odustajanja kolege iz Češke. Ovo je staza na kojoj se ne vozi pun gas celu trku, bitan je tempo kojim ćete što bolje sačuvati gume za samu završnicu. Na kraju se ispostavilo da je ipak najveći problem predstavljao auspuh sa kojim smo muku mučili celog vikenda. Zadnjih nekoliko krugova sam morao znatno da usporim jer je pretila realna opasnost da se automobil zapali. Srećom sve se završilo u najboljem redu, iza nas je još jedan uspešan vikend sa osvojenim maksimalnim brojem bodova. Vraćamo se u Srbiju zadovoljni ali nas očekuje ozbiljan posao na automobilu. Još jednom hvala svim sponzorima koji su sa nama i koji su omogućili da se takmičim na evropskom nivou. Nadam se da će i ostale kompanije u Srbiji slediti primer evropskih i svetskih te prepoznati vrednost ulaganja u auto-sport."

ASK Vesnić Auto

Milovan Vesnić - Fantastična prva trka na Pannonia-ringu

Milovan Vesnić - Fantastična prva trka na Pannonia-ringu

Izuzetno uzbudljivo bilo je na prvoj trci takmičarskog vikenda na Pannonia-ringu u okviru šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama. Zvanični trening, održan pre podne, doneo je Milovanu Mikici Vesniću ubedljivu pol poziciju sa razlikom od više od dve sekunde u odnosu na Čeha Mareka Frieda sa Lotusom...

Vesnić spreman za nove evropske uspehe

Vesnić spreman za nove evropske uspehe

Nakon dva meseca, ASK Sport Auto Vesnić se vraća u Mađarsku, gde je i započeo pobednički niz u okviru Šampionata Centralne Evrope 2013. Sedma i osma trka serije ovoga puta se voze na stazi Pannonia-ring, u samoj blizini austrijske granice...

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Trkački vikend u Austriji, na čuvenoj stazi RedBull Ring, započeo je u četvrtak nezvaničnim treninzima a nastavljen je u petak i subotu kvalifikacionim vožnjama koje određuju startne pozicije za trku u nedelju. Preko 200 vozača iz cele Evrope na stazi podno Alpa borilo se protiv štoperice ali i protiv promenjivih vremenskih uslova.

Milovan Vesnić nastavlja evropski pohod

Milovan Vesnić nastavlja evropski pohod

Nakon fantastičnog uspeha u Mađarskoj i duple pobede na Hungaroringu, ASK Sport Auto Vesnić svoj put ka osvajanju titule Šampiona Centralne Evrope na kružnim stazama nastavlja predstojećeg vikenda, tačnije od 10-12. maja na poznatoj stazi A1 RedBull Ring u Austriji...

WTCC - Veliki uspeh Honde na Slovakia Ringu

WTCC - Veliki uspeh Honde na Slovakia Ringu

Na petoj trci sezone World Touring Car Championship-a održanoj u nedelju 28.04. na stazi Slovakia Ring u blizini Bratislave dominirali su vozači Honde,  koji su osvojili prva tri mesta. Najbrži je bio Gabriele Tarquini, odmah za njim kroz cilj je prošao i njegov timski kolega Tiago Monteiro, i kao treći Norbert Michelisz, vozač Zengo Motorsporta, takođe u Civicu.

Bravo Vesniću! Srpska himna orila se Hungaroringom

Bravo Vesniću! Srpska himna orila se Hungaroringom

Od starta do cilja, ubedljivom vožnjom Milovan Mikica Vesnić nije dopustio ni jednom protivniku ni da jedne sekunde ugrozi prvu poziciju. To bi ukratko bio rezime prve trke ovogodišnjeg Šampionata Centralne Evrope. Srpska himna orila se Hungaroringom najavivši uspešan početak projekta koji je ispred sebe zacrtao ASK Sport Auto Vesnić.

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46