AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Milovan Vesnić - Fantastična prva trka na Pannonia-ringu

Milovan Vesnić - Fantastična prva trka na Pannonia-ringu

Izuzetno uzbudljivo bilo je na prvoj trci takmičarskog vikenda na Pannonia-ringu u okviru šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama. Zvanični trening, održan pre podne, doneo je Milovanu Mikici Vesniću ubedljivu pol poziciju sa razlikom od više od dve sekunde u odnosu na Čeha Mareka Frieda sa Lotusom...

Milovan Vesnić - Fantastična prva trka na Pannonia-ringu

...i Mađara Gaspara Csabe, koji nastupa sa Alfom S2000. Na svom prvom nastupu na ovoj izuzetno zahtevnoj stazi i vremenom koje je postigao Vesnić je na treningu još jednom dokazao kakav je as za volanom.

Sam tok trke bio je potpuno drugačiji od treninga. Vesnić je fantastično startovao i poveo ali već u trećem krugu prvi vozač češkog Lotus tima i prošlogodišnji šampion Centralne Evrope, Marek Fried, preuzima lidersku poziciju i počinje da diktira jak tempo. Vozač ASK Sport Auto, Vesnić, iz kruga u krug steže omču oko Čeha, pametno čuvajući gume i kočnice. Četiri kruga pred kraj, Vesnić koristi grešku protivnika, vraća se na prvo mesto koje je zadržao i do finiša. Fer borba oba vozača tokom svih 25 minuta trke završila se petom uzastopnom pobedom Milovana Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope, čime se srpski automobilista dodatno učvrstio na poziciji lidera serije. Treće mesto na podijumu pripalo je drugom vozaču Lotusa, Peteru Mandeliku.

Trkački vikend na Pannonia-ringu nastavlja se popodne drugim zvaničnim treningom (16h35) dok je druga trka zakazana za sutra u 09h20.

MILOVAN MIKICA VESNIĆ – izjava nakon prve trke:

"I pored problema sa setapom i auspuhom automobila na treningu smo uradili odličan posao. Odlično sam startovao ali na jednom delu staze sam naišao na ulje, auto je proklizao što je Fried iskoristio da preuzme vodeću poziciju. Pratio sam njegov tempo i čekao na grešku čuvajući pre svega pneumatike i kočnice. Četiri kruga pre kraja uspeo sam da se probijem na prvo mesto koje sam sačuvao do kraja ove izuzetno naporne trke. Čestitke protivniku ali i celom mom timu koji je po ko zna koji put odradio fantastičan posao."

Milovan Vesnić - Fantastična prva trka na Pannonia-ringu

ASK Vesnić Auto

Šesta pobeda Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope

Šesta pobeda Vesnića u okviru šampionata Centralne Evrope

Ono što je najbitnije na kraju trećeg trkačkog vikenda šampionata Evrope na kružnim stazama, je činjenica da se pobednički niz ASK Sport Auto Vesnić i Milovana Mikice Vesnića nije prekinuo. Nova, šesta pobeda, srpskog automobilskog asa je dovela veliki korak bliže tituli...

Vesnić spreman za nove evropske uspehe

Vesnić spreman za nove evropske uspehe

Nakon dva meseca, ASK Sport Auto Vesnić se vraća u Mađarsku, gde je i započeo pobednički niz u okviru Šampionata Centralne Evrope 2013. Sedma i osma trka serije ovoga puta se voze na stazi Pannonia-ring, u samoj blizini austrijske granice...

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Milovan Vesnić u Austriji - neuhvatljiv i na kiši i na suvom!

Trkački vikend u Austriji, na čuvenoj stazi RedBull Ring, započeo je u četvrtak nezvaničnim treninzima a nastavljen je u petak i subotu kvalifikacionim vožnjama koje određuju startne pozicije za trku u nedelju. Preko 200 vozača iz cele Evrope na stazi podno Alpa borilo se protiv štoperice ali i protiv promenjivih vremenskih uslova.

Milovan Vesnić nastavlja evropski pohod

Milovan Vesnić nastavlja evropski pohod

Nakon fantastičnog uspeha u Mađarskoj i duple pobede na Hungaroringu, ASK Sport Auto Vesnić svoj put ka osvajanju titule Šampiona Centralne Evrope na kružnim stazama nastavlja predstojećeg vikenda, tačnije od 10-12. maja na poznatoj stazi A1 RedBull Ring u Austriji...

WTCC - Veliki uspeh Honde na Slovakia Ringu

WTCC - Veliki uspeh Honde na Slovakia Ringu

Na petoj trci sezone World Touring Car Championship-a održanoj u nedelju 28.04. na stazi Slovakia Ring u blizini Bratislave dominirali su vozači Honde,  koji su osvojili prva tri mesta. Najbrži je bio Gabriele Tarquini, odmah za njim kroz cilj je prošao i njegov timski kolega Tiago Monteiro, i kao treći Norbert Michelisz, vozač Zengo Motorsporta, takođe u Civicu.

Bravo Vesniću! Srpska himna orila se Hungaroringom

Bravo Vesniću! Srpska himna orila se Hungaroringom

Od starta do cilja, ubedljivom vožnjom Milovan Mikica Vesnić nije dopustio ni jednom protivniku ni da jedne sekunde ugrozi prvu poziciju. To bi ukratko bio rezime prve trke ovogodišnjeg Šampionata Centralne Evrope. Srpska himna orila se Hungaroringom najavivši uspešan početak projekta koji je ispred sebe zacrtao ASK Sport Auto Vesnić.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46