AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Srpsko-meksička posada je i pre same trke napravila veliki podvig samim pojavljivanjem na stazi „Pol Rikar“, imajući u vidu da je prethodni trkački vikend u Belgiji završen strahovitim udesom Raula Guzmana u kojem je mladi Meksikanac, srećom, prošao bez težih povreda, ali je „hurakan ST evo“ u potpunosti uništen. Ekipa „Target rejsing“ je uložila veliki napor i nabavila drugi automobil kako bi Pavlović i Guzman nastavili borbu za titulu koja još nije bila izgubljena, a veliko ohrabrenje bilo je 3. mesto na startu pretposlednje trke sezone koje je tokom kvalifikacija izvojevao naš automobilista.


Miloš Pavlović je i započeo subotnju 50-minutnu trku, iskusno je zadržao poziciju na startu i Guzmanu „predao“ automobil na mestu koje je garantovalo izlazak na podijum. Mladi Meksikanac, još „rovit“ posle nesreće od pre samo nekoliko nedelja, na početku svog „stinta“ brzo je izgubio nekoliko mesta, ali se hrabro vratio u borbu sa rivalima dočepavši se 4. pozicije. Prva trojica su mu u tom trenutku odmakla, ali je on uspeo da napravi razliku u odnosu na vozače iza, pa je u poslednjem segmentu trke mirno čuvao poziciju koja je donosila dragocene bodove, veoma važne za samopouzdanje posle teškog vikenda u Belgiji.

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Na žalost, samo pola kruga pre kraja trke, neverovatni pehovi za Meksikanca su se nastavili, pošto Guzmanu sa „hurakana“ iznenada otpada zadnji levi točak, čime je trka završena pre vremena!


Na ovaj bizaran način završilo se sjajno izdanje posade sa startnim brojem 41, a time su ujedno nestale i sve nade za osvajanje titule koja je na početku godine, naročito posle pobede na prvoj trci, bila veoma dostižan cilj...


Miloš Pavlović:


"Odustajanje u poslednjem krugu trke celu situaciju čini još težom! Šta da se radi, bavimo se tehničkim sportom i potrebno je da sve funkcioniše kako treba da bi se došlo do pozitivnog rezultata. S obzirom na ovaj peh, naše šanse da osvojimo šampionat više ne postoje, pa ćemo sad dati sve od sebe da ovogodišnju sezonu završimo na što bolji način, po mogućstvu na podijumu na kraju nedeljne trke kojom se okončava šampionat."
Druga trka u Francuskoj, poslednja ove sezone u Lambrogini Super Trofeo takmičenju, na programu je u nedelju, 15. novembra, u 9.10 časova. Može da se prati uživo preko linka koje je obezbedio Lamborghini - svi zainteresovani mogu da posete YouTube kanal ili Facebook stranicu “Squadra Corse” i uključe se u stream.


PR

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji...

123456. . .23
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46