AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Miloš Pavlović imao vikend za zaborav u Barseloni

Miloš Pavlović imao vikend za zaborav u Barseloni

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, nisu imali sreće na dve trke u Barseloni, koje su ovog vikenda održane u okviru Lamborgini Super Trofeo takmičenja...

Miloš Pavlović imao vikend za zaborav u Barseloni

Na stazu „Katalunja“ stigli su sa velikim ambicijama u nastavku borbe za titulu, ali tehnički problemi su ih sprečili utoliko, da na drugoj trci u nedelju nisu čak ni startovali!


Problemi su počeli od samog dolaska u Barselonu, a tandem u „hurakanu LP 620-2 ST evo“ uspeo je da tokom kvalifikacija stigne do 5. startne pozicije za prvu, odnosno do 4. mesta pred start druge trke. Na trci u subotu, u lošim vremenskim uslovima, takmičenje je usporavano „sigurnosnim vozilom“ dva puta. Miloš je u svom „stintu“ stigao do 4. pozicije, a Guzman potom nije uspeo da sačuva poziciju, pa je automobil sa startnim brojem 41 završio trku na 8. mestu, sa bodovima za 7. mesto u PRO kategoriji.

Miloš Pavlović imao vikend za zaborav u Barseloni

U tom trenutku vozači „Target rejsinga“ imali su isti broj bodova u šampionatu kao i glavni rival, Britanac Din Stounmen (Bonaldi), pa su sa puno očekivanja čekali nedeljnu trku. Na žalost, zbog problema sa poluosovinom nisu dobili priliku čak ni da se nađu na startu!


Miloš Pavlović izjava:


"Ovo je jedan od trkačkih vikenda koje želim da zaboravim što pre! Bio je veoma negativan po nas, pošto smo uzeli samo četiri boda. Nismo imali sreće, zato što smo zbog tehničkog kvara morali da odustanemo od druge trke. Otkazala je poluosovina, pa nismo čak ni startovali. Na žalost, takve stvari se dešavaju u tehničkom sportu kakav je auto-sport. Osma pozicija u prvoj trci definitivno nije rezultat kakav smo očekivali ali, na žalost, okolnosti nisu dozvolile da uradimo nešto više. Borba se nastavlja, ne smemo sad da pokleknemo! Nastavićemo da radimo i da se borimo kako bi našu sreću preokrenuli već na sledećoj trci!"


U kalendaru Lamborgini Super Trofeo takmičenja preostale su još četiri trke na dva trkačka vikenda. Sledeći je na programu već za 14 dana, od 23. do 25. oktobra na stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji.


Pavlović i Guzman trenutno su na 4. poziciji u generalnom plasmanu sa 50 bodova, dok je trenutni lider Stounmen sakupio 58.


PR

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji...

123456. . .23
Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46