AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Alfa Romeo i Sauber Motorsport produžili partnerstvo višegodišnjim ugovorom

Alfa Romeo i Sauber Motorsport produžili partnerstvo višegodišnjim ugovorom

Alfa Romeo i Sauber Motorsport nastaviće da sarađuju, sa osnaženim timskim duhom, na najvišem nivou moto sporta, jer su švajcarski tim i istorijski italijanski brend najavili produžetak trajanja svog partnerstva višegodišnjim sporazumom sa godišnjim evaluacijama...

Obnova ovog partnerstva predstavlja uzbudljivo novo poglavlje u dugoj i prestižnoj istoriji moto sporta ova dva brenda sa zadivljujućim nasleđem u oblasti trka, koje obuhvataju između ostalog uspehe u Formuli 1, sportske automobile i touring automobile.


U okviru partnerstva su postavljeni ambiciozni ciljevi sa progresivna unapređenja iz godine u godinu i omogućiće dvema stranama da razvijaju svoju viziju za budućnost u jednom stabilnom kontekstu, omogućavajući timu Sauber Motorsport i brendu Alfa Romeo da rade na svojim uspesima kako na stazi tako i van nje.


Od svog povratka u sport 2018. godine i napredovanja od zadnjih pozicija do sredine, razvoj novih i uzbudljivih talenata kao što su Šarl Lekler i Antonio Đovinaci i dovođenje klasičnog imena kao što je Kimi Rejkonen, omogućio je timu da se pretvori u jedan od sastava sa najvećim potencijalom.


Značajne promene u propisima Formule 1 koje će se desiti 2022. predstavljaju priliku da tim napravi značajan korak napred, s obzirom na laku i agilnu postavku tma, i novi postavljeni budžet u 2021.


Proširenje partnerstva između tima Sauber Motorsport i Alfa Romeo pokazuje želju obe strane da nastave da napreduju na stazi, sa potpuno integrisanom postavkom, sa ciljem da stvore uzbudljivu budućnost i za tim i za brend.

Alfa Romeo sada ispisuje stranice svoje budućnosti i pravi svoj plan na dugi rok. Sa vrlo upečatljivim i inspirišućim italijanskim nasleđem, brend će ostati veran svojim korenima uprkos promeni paradigme kakva je elektrifikacija. Zadovoljstvo vožnje i strast ostaće u centru, ali elektrifikacija će dati brendu priliku da iznova dizajnira održive performanse.

 

Prisustvo brenda u moto sportu, i konkretno u F1, nastaviće da ima ključnu ulogu u budućnosti, i uvek će se tumačiti sa osećajem italjanskog plemenitog sportskog duha, DNK brenda Alfa Romeo iz 1910. F1 je najveća laboratoraija za promene, i zato je ključna teritorija za Alfa Romeo na njegovom putu ka elektfiikaciji, sa njegovom pionirskom hibridnom strategijom, održivom tehnologijom i beskrajnim stremljenjem ka efikasnosti. Pored toga, u pitanju je ključna globalna marketinška platforma.

 

Partnerstvo sa Sauber Technology, njihove vrlo specifične veštine, fantastičan su dodatak koji će pokretati napredak koji će Alfa Romeo nastaviti da prenosi na automobile u proizvodnji i specijalne projekte. Ovaj kontekst je već dokazao da pogodnosti ovog partnerstva dosežu daleko izvan trkačkih staza: znanje i veštine koje je Sauber sakupio tokom više od 50 godina na najvišim nivoima moto sporta već su primenjeni u nedavnim projektima, kao što su razvoj modela Giulia GTA i GTAm, najnovijih limuzina brenda Alfa Romeo.

 

Žan-Filip Imparato, izvršni direktor brenda Alfa Romeo: „Kao istorijski italijanski auto-moto brend, Alfa Romeo je rođen na trkčakoj stazi. Danas smo ponosni što nastavljamo da slavimo taj trkački DNK tako što ga stavljamo u središte budućnosti našeg brenda. Vode nas strast i izvrsnost. Formula 1 predstavlja savršenu laboratoriju za buduću elektrifikaciju naše game, u potpunosti u skladu sa našom vizijom za naredne godine. Nadalje, Motorsport dovodi neuporedivu globalnu pažnju koju želimo da iskoristimo zarad uspešne budućnosti.“


Frederik Vaser, direktor tima Alfa Romeo Racing ORLEN i izvršni direktor Sauber Motorsport AG „Zadovoljstvo nam je da najavimo produženje ovog partnerstva. Alfa Romeo je bio izvanredan partner tokom poslednjih nekoliko godina, i još više smo uzbuđeni povodom poglavlja koja nas tek očekuju. Novi propisi daju nam šansu da napravimo još jedan korak napred i snažno verujem da smo u savršenoj poziciji da zajedno ostvarimo velike uspehe. Radujemo se našoj zajedničkoj budućnosti i daljem napredovanju ka prvim mestima na startnoj poziciji. Ovo partnerstvo je takođe vrlo važno i za našu kompaniju u celini, van staze: naš rad u auto-moto svetu je pokazao opseg tehnologije i proizvodnih veština kompanije Sauber Engineering i uvereni smo da možemo da nastavimo sa brendom Alfa Romeo na novim i uzbudljivim projektima koji će oblikovati budućnost automobilske industrije.“


PR

123456. . .173
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46