AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Hella Rally – Rabrenović: Škoda nije izdržala!

Hella Rally – Rabrenović: Škoda nije izdržala!

Vladica Rabrenović na žalost zbog tehničkih problema nije uspeo da ponovi fantastičan performans sa prvog dana Hella relija u Ljubljani. Škoda Felicija još jednom ove sezone nije izdržala napore reli takmičenja. Posada WRR-a i pored preranog završetka na SS15 ipak nije razočarala. Naprotiv!

Hella Rally – Rabrenović: Škoda nije izdržala!

Još jednom direktno iz Ljubljane utiske sa drugog dana Hella relija sa Vama deli Vladica Rabrenović: ”Nakon završetka prvog dana na etapi od servisa do park fermea vozimo se autoputem po kiši i počne alternator lampa da sija. Ujutro nismo uspeli to da rešimo i na prvom brzincu nestaje struje i onda opet bez serva prvi i drugi brzinac. Nekako se jedva dovučemo do servisa. Ugradimo veliki akumulator i odemo na drugi krug. Auto trokira, radi na tri cilindra ali nije loše, vozimo se. Na servisu ponovo stavimo drugi pun akumulator, pođemo, počne auto da diže temperaturu, stanemo, vidimo da fali vode dopunimo to i nastavimo. Na pola brzinca u momentu je svu vodu izbacio iz sebe. I tu nam je bio parking! Šteta jeste, i muka nam je svima ali to je deo sporta i to mora da se akceptuje. Žao mi je najviše tima jer su uložili ogroman trud i odsutni su od familija i sada da odu kući sa ovakvim rezultatom. Ja sam zahvalan za podršku iz Srbije i od strane publike. Danas je bilo dosta za nas, to je jedan veliki flaster za dobijene povrede. Boli kad se iz borbe izađe ovako, za 2-3 dana prođe znam ali sad...... Hvala svima još jednom i vidimo se uskoro na stazama ali nadam se u drugom autu. Pozdrav iz Ljubljane, WRR.“ Petar Janković - Automagazin

Auto sport - najbolji preuzeli priznanja

Auto sport - najbolji preuzeli priznanja

U centru "C Ada", novom prodajno-servisnom centru Vitro Groupa, uvoznika Citroen automobila, održana je svečana dodela priznanja u oblasti autosporta za 2007. godinu. U svečanoj atmosferi centra C Ada, dodeljena su i priznanja za doprinos u razvoju auto i karting sporta u našoj zemlji...
Domaći reli – Kalendar za sezonu 2008

Domaći reli – Kalendar za sezonu 2008

Iz “kuće” domaćeg auto-moto sporta, Sportskog Auto Moto Saveza Srbije, dosta ranije nego predhodne godine štiže predlog kalendara za sezonu 2008. Svoje mesto u sledećoj sezoni našlo je čak devet trka na brdskim stazama i osam relija.
OMV Waldviertel rally - Vladan Petrović odustao

OMV Waldviertel rally - Vladan Petrović odustao

Svoj drugi nastup na Waldviertel reliju posada Vladan Petrović i Srđan Kondić nije okončala onako kako je planirala. Posle puno problema sa postavkom (set-up) Subaru Impreze WRX Sti N11, aktuelni reli šampioni Srbije reli su završili na trećem brzinskom ispitu, pored staze...
Hella Rally – Manjak sreće za Rabrenovića

Hella Rally – Manjak sreće za Rabrenovića

Po početku pravih brzinskih ispita na Hella reliju, Vladica Rabrenović je pokazao ne samo da može da se bori sa slovenačkom konkurencijom već i da ih pobeđuje. Falilo je samo malo sportske sreće da uspeh bude potpun.
Hella Rally – Superspecijal

Hella Rally – Superspecijal

Ceremonijalnim startom na Kongresnom trgu u Ljubljani i superspecijalom na speedway stadijumu započelo je jubilarno trideseto izdanje Hella relija. Najbrže vreme na kratkom brzinskom ispitu postigao je Mitja Klemenčič, ispred Darka Peljhana i Mihe Jezeršeka, svi u Mitsubishi Lancerima. Sa rampe u Ljubljani sišla je i srpska posada Rabrenović/Radivojević.
Hella Rally – Čačani se upoznali sa stazom

Hella Rally – Čačani se upoznali sa stazom

Posada WRR-a iz Čačka, Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević, jedina srpska posada na međunarodnom Hella reliju u Sloveniji, upoznali su se sa stazom na kojom će za vikend ukrstiti koplja sa najboljim domaćim vozačima klase A5. Eksluzivno za Automagazin, Vladica Rabrenović Vam prenosi prve utiske.
Waldviertel Rally - Vladan Petrović putuje u Austriju

Waldviertel Rally - Vladan Petrović putuje u Austriju

Posle ubedljivog nastupa i osvojene titule u reli šampionatu Srbije, Vladan Petrović i OMV Rally Team svoje snage će odmeriti i van granica naše zemlje, na predstojećem reliju "XXVII OMV Rally Waldviertel 2007", koji se održava od 8. do 10. novembra u Austriji . Priprema automobila za zemljanu podlogu ulazi u završnu fazu, a fotografije možete pogledati u galeriji Automagazin portala ili klikom na LINK...
Domaći reli – Vladica Rabrenović na Hella rally-u

Domaći reli – Vladica Rabrenović na Hella rally-u

Na jubilarnom tridesetom izdanju bivšeg Saturnus, a danas Hella relija, nastupiće i jedna posada iz Srbije. Vladica Rabrenović i njegov suvozač Radmil Radivojević nakon završenog domaćeg šampionata i gostovanja u Hrvatskoj na INA Delta reliju, ovoga puta našu zemlju predstavljaju u Ljubljani.
Novi fokus OMV-a u korporativnom sponzorstvu

Novi fokus OMV-a u korporativnom sponzorstvu

Kraj 2007. godine predstavlja i kraj sponzorskih aktivnosti OMV-a u međunarodnim i nacionalnim reli takmičenjima, obzirom da se fokus u oblasti sponzorstva prebacuje na društveni sektor i obnovljive energije. Od 2008. godine, za svaku od pomenutih oblasti će se izdvajati odgovarajuća sredstva. Angažovanje OMV-a u reli sportu je bilo veoma uspešno, pa će se i u novim oblastima sponzorstva slediti ovaj primer.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46