AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Vujić Rally 2008 - Divčibare - konferencija za medije

Vujić Rally 2008 - Divčibare - konferencija za medije

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Hotelu Divčibare, najavljen je prvi "Vujić Rally 2008 Divčibare". Generalno pokrovitelj, kompanija Vujić Valjevo, i organizator, klub Autosport, najavili su veliki spektakl, koji će biti pravo osveženje u ovogodišnjem reli šampionatu Srbije. Posle nekoliko godina pauze, naši relisti svoje snage ponovo će odmeriti na brzinskim ispitima na obroncima Divčibara, u blizini Valjeva...

Vujić Rally 2008 - Divčibare - konferencija za medije

Konferenciji za medije prisustvovali su gospodin Draško Topalović, predsednik tima Autosport i gospodin Milan Vujić, predsednik organizacionog odbora relija, koji su u isto vreme svečano potpisali ugovor o saradnji. Predstavnicima sedme sile prvo se obratio Draško Topalović: "Prvo želim da istaknem zahvalnost i zadovoljstvo što je kompanija Vujić Valjevo prepoznala pravu energiju i ozbiljan sport u koji će se u budućnosti sigurno puno ulagati. Podsećam Vas da je reli sport u našoj zemlji jedini sport koji se ne vezuje za afere i skandale. Reli je čist sport i sigurno da poseduje veliki potencijal u markentiškom smislu. Jako sam srećan što se reli ponovo vraća na Divčibare. Brzinski ispiti su izuzetno atraktivni i predstavljaju pravi izazov za nas vozače. U programu relija su tri brzinska ispita, ceremonijalni start je u petak, 6. juna, a u subotu je takmičarski deo, kao i cilj i oficijalna podela nagrada ispred Hotela Divčibare. Želeo bih da istaknem da je naš cilj da Vujić Rally postane tradicionalan, i da je ovo samo naš prvi korak. Divčibare su neiscrpan izvor za reli sport, jer poseduju veoma kvalitetne staze, i ja kao takmičar s nestrpljenjem očekujem start ovog relija."

Vujić Rally 2008 - Divčibare - konferencija za medije

Na pitanje koliko posada se očekuje na Vujić Reliju 2008, Draško je istakao: "Koliko sam video, za prvi reli sezone, koji je pred nama, prijavljena je 41 posada. S obzirom da je Valjevo grad iz kojeg nam dolaze mnogi brzi reli takmičari i šampioni, sigurno je da možemo očekivati veći broj takmičara od 40. Što se kluba Autosport tiče, mi ćemo ove godine u reli šampionatu Srbije nastupati sa tri takmičara. To će biti iskusni Vladica Rabrenović, koji vozi atraktivni Renault Clio RS, zatim jedan debitant, kome će ovo biti osnovna škola iz reli sporta, i ja u Mitsubishi Lanceru EVO VI. Plan nam je da nastupimo na svim trkama šampionata Srbije u reliju, ali i na nekoliko trka u inostranstvu. INA Delta skoro je izvesna, možda reli Trajanovi vrata i Bugarski reli. Sigurno da ću ove prilike iskoristiti i za prezentaciju našeg relija inostranim posadama i pozvati ih u goste kod nas, tako da u budućnosti možemo očekivati da ovaj reli dobije i međunarodni karakter."

Vujić Rally 2008 - Divčibare - konferencija za medije

Pored predsednika beogradskog kluba Autosport, medijima se obratio i predstavnik kompanije Vujić Valjevo, koja je nesebično podržala ovaj projekat od samog početka, gospodin Milan Vujić (predsednik organizacionog odbora relija): "Kompanija Vujić Valjevo uvek je podržavala sport i jako sam srećan što se uključujemo u jednu atraktivnu, ali za nas sasvim novu oblast. Mislim da će ovaj reli puno doprineti i razvoju autosporta u celini, ali i razvoju ovog kraja, koji se može pohvaliti neiskorišćenim turističkim potencijalom."

Vujić Rally 2008 - Divčibare - konferencija za medije

U programu relija "Vujić Rally 2008 Divčibare" nalazi se 3 različita brzinska ispita: Krčmar - Divčibare (14,9 km), Bukovi - Podbukovi (14,04 km) i Lastra (7,7 km), koje će takmičari proći po dva puta. S obzirom da se radi o izuzetno atraktivnim stazama, možemo očekivati puno uzbuđenja i atrakcije za publiku, koja će na promotivnom startu i cilju uživati u pravom spektaklu ispred Hotela Divčibare. Goran Sarić - Automagazin

2. G.A.G.A. Rally Pirot – Lista prijava

2. G.A.G.A. Rally Pirot – Lista prijava

Svim ljubiteljima reli sporta u Srbiji Automagazin nastavlja da donosi najsvežije informacije iz domaćeg šampionata. Ovoga puta pred Vama je lista prijava za predstojeći drugi reli sezone koji u Pirotu organizuje ASK G.A.G.A. Serbian Racing Team.
2.GAGA Rally Pirot – Itinerer i program

2.GAGA Rally Pirot – Itinerer i program

Ceremonijalnim startom u Beloj Palanci 17.05.2008. godine u 18h01 nastaviće se Šampionat Srbije u reliju. Start 2. G.A.G.A. relija zakazan je za nedelju 18-ti maj u Pirotu kod istoimenog hotela. Početak prijema prijava posada je četvrtak 22.04. a organizator očekuje dolazak svih najboljih srpskih reli posada.
Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

Domaći reli – Draško Topalović - Kraj dečijih bolesti

Ima li nekoga ko prati domaći reli sport a da nije čuo za Veterinara? Mi fanovi relija možda jesmo “malo” čudni ali nam lekarska pomoć te vrste još nije potrebna. Šalu na stranu, Draško Topalović poznatiji kao Veterinar već dugo godina praši srpskim reli stazama i nije ga potrebno posebno predstavljati.
Domaći Reli – Srđan Petrović, novi auto, stari problemi

Domaći Reli – Srđan Petrović, novi auto, stari problemi

Srđan Petrović sezonu 2008 je započeo u novom automobilu. Mitsubishi Lancer Evo VIII je sigurno automobil koji može do šampionske titule. Ipak pored vozača ovakva ozbiljna mašina traži i ozbiljna ulaganja i logistiku. Petrović je u Srbiji i pored bolida sa šampionskim pedigreom za sada naišao na zatvorena vrata sponzora.
Domaći reli – Srđan Višnjić zadovoljan početkom sezone

Domaći reli – Srđan Višnjić zadovoljan početkom sezone

Šampionat Srbije u reliju započeo je odličnom predstavom u Beogradu. Zemunski reli tradicionalno otvara sezonu a jedan od najzapaženiji aktera na stazama Avala i Košutnjak, kao što se i očekivalo, bio je vozač XM Racing Teama Srđan Višnjić. Sada kada su se utisci slegli Automagazin Vam prenosi kratak razgovor sa pobednikom grupe 2 i četvrtoplasiranim u generalnom plasmanu relija Zemun.
Sajamski reli - galerija fotografija

Sajamski reli - galerija fotografija

Redakcija Automagazin portala donosi Vam najzanimljivije fotografije snimljene na 9. Sajamskom reliju, održanom proteklog vikenda. Više fotografija sa prvog relija u sezoni 2008 možete pogledati u galeriji Automagazin portala, ili klikom na LINK...
Sajamski reli - Vladan Petrović pobednik

Sajamski reli - Vladan Petrović pobednik

U nedelju održanim 9. Sajamskim relijem uspešno je počelo je novo reli prvenstvo Srbije. Naši najbolji reli vozači svojim bravuroznim vožnjama stazama Avale i Košutnjaka oduševili su hiljade gledalaca pored staze. Aktuelni državni šampion, Vladan Petrović, novom pobedom dokazao je veliki potencijal, ali sve pohvale zaslužuje i organizator, ASK Zemun na čelu sa upornim Ivicom Matoševićem...
Sajamski reli - Vladan Petrović u novim bojama

Sajamski reli - Vladan Petrović u novim bojama

Aktuelni reli šampion Srbije, Vladan Petrović, u sezonu 2008 ulazi kao vozač AP Racing Teama. 28-godišnji Beograđanin važi za glavnog favorita za osvajanje nove šampionske titule, a prva stepenica u tom pohodu biće Sajamski reli, koji se održava sutra, na obroncima Avale i Košutnjaka...
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46