AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Domaći reli – Draško Topalović - Kraj dečijih bolesti

Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

Ima li nekoga ko prati domaći reli sport a da nije čuo za Veterinara? Mi fanovi relija možda jesmo “malo” čudni ali nam lekarska pomoć te vrste još nije potrebna. Šalu na stranu, Draško Topalović poznatiji kao Veterinar već dugo godina praši srpskim reli stazama i nije ga potrebno posebno predstavljati.

Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

Nakon kratke pauze Draško nam se prošle godine vratio u velikom stilu u “velikom” automobilu. Šampionski Mitsubishi Lancer Evo VI Vlade Petrovića sada već drugu sezonu predstavlja “oružje” popularnog Veterinara pa samim tim publika očekuje da je period adaptacije prošao i da su na redu rezultati. Na cilj prvog relija sezone voženog na stazama Avala i Košutnjak Topalović je stigao kao peti u generalnom plasmanu (2 sec iza četvrtoplasiranog Višnjića) i treći u klasi 3. Sigurno da je moglo i bolje a sam Draško Topalović nas eksluzivno za Automagazin upoznaje sa problemima pre i za vreme relija Zemun.

Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

- Prvi reli je završen. Utisci? Utisci sa prvog relija su podeljeni. Loši zbog problema koji su nastali prilikom odlaska na tehnički pregled i misterioznog curenja ulja. Svi u ekipi su bili zabrinuti da li će uspeti da pronađu i reše ovaj problem i da osposobe auto da izdrži do kraja. Tokom noći majstor Ljuba uz svesrdnu pomoć Saleta skinuo je menjač, diferencijal, zamajac, korpu lamelu i sve ponovo predihtovao ali posle cele noći rada podkrao im se propust koji smo uvideli tek posle prvog brzinca. Spalo je crevo od turbine koje nije bilo dobro pričvršćeno i kada već na prvom brzincu izgubiš skoro 30 sekundi u odnosu na konkurente jako je teško takav zaostatak nadoknaditi posebno kada su ti konkurenti takvi majstori volana. Posle ovakvih pehova, umora zbog neprospavane noći, ipak moram da budem zadovoljan svojim plasmanom. S druge strane izuzetno i prijatno sam bio iznenđen brojem gledalaca na svim delovima brzinaca čime je potvrđeno da u Srbiji postoji veliki broj simpatizera relija. - Druga godina sa Lancerom Evo VI. Kako ste zadovoljni sobom u Mitsubishiju i samim automobilom koji je čujem odlično pripremljen za ovu godinu? Kao što sam rekao više puta do sada u Lanceru se osećam kao da sam ga vozio ceo život i žao mi je što nisam ranije imao mogućnost da vozim ovakav automobil. Što se tiče pripremljenosti automobila sve na njemu je novo i posle dečijih bolesti koje smo zajedno preboleli tokom prošle godine i na početku ove sezone mislim da će posmatrači biti zadovoljni našim nastupima. Naravno i jedan od uslova da bi sve funkcionisalo kako treba je da nabavim novu tablicu VETERINAR obzirom da su mi stare negde "zaturili" u garazi Interspeed-a.

Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

- Cilj ove sezone je? Svako ko se bavi bilo kojom sportskom disciplinom ima cilj da bude prvi te ja kao dugogodišnji sportista imam i dalje volju i želju da i sa ovim automobilom osvojim šampionsku titulu kao i da ekipno budemo prvi. - Komentar kalendara i stanja reli sporta u 2008 godini. Šta reći za stanje reli sporta osim da je posle godina stagnacije vrlo ambiciozno usvojen kalendar takmičenja za ovu sezonu sa 8 relija. Mišljenja sam da je optimum za naše uslove 6 relija, prvenstveno zbog finansijskih poteškoća koje svaka posada ima. Kao što je opšte poznato bez obzira što je reli disciplina u kojoj nema afera i raznih zakulisnih radnji, niko od nas nema pravog sponzora koji svojim sredstvima može da nas takmičare oslobodi bremena manjka para.

Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

- Uključeni ste u organizaciju Valjevskog Relija. Ima li novosti po tom pitanju? Da ASK AUTOSPORT uz svesrdnu pomoć kompanije VUJIĆ iz Valjeva vraća reli posle višegodišnje pauze na Divčibare, na opšte zadovoljstvo kako takmičara tako i gledalaca.Što se tiče organizacije relija sve pripreme teku po planu i programu i mišljenja sam da će ekipa koja priprema ovo takmičenje postaviti nove parametre u organizaciji reli takmičenja ostalim organizatorima. - Prošle godine gledali smo Vas na Delta Rally-u u Hrvatskoj. Putujete li i ove sezone u inostranstvo? Naš plan je pre početka sezone bio da bar dva relija vozimo u inostranstvu.Na moju žalost ove godine ne idemo na Deltu jer je jedan od članova DCD AUTOSPORT Rally tima još u oktobru prošle godine baš za taj vikend zakazao svadbu te nam je jedino što je sigurno ostalo da kao tim idemo na Bugarski reli u Julu. Što se tiče potencijalnog učešća ne nekom drugom reliju u okruženju mnogo će zavisiti od plasmana u domaćem šampionatu i finansijskih mogućnosti.

Domaći reli – Draško Topalović -  Kraj dečijih bolesti

Petar Janković - Automagazin

Vujić Rally 2008 - Velika pobeda Srđana Petrovića !

Vujić Rally 2008 - Velika pobeda Srđana Petrovića !

Pobedom Srđana Petrovića, vozača Duck Racing Teama, završen je današnji automobilski događaj na Divčibarama. Velika trka i važan trofej Srđana Petrovića, koji je prvi put u svojoj karijeri osvojio pobedu u generalnom plasmanu relija. Iako je danas pokazao najveći potencijal, Vladan Petrović (AP Racing Team) nije mogao da nadoknadi penalizaciju od 2 minuta, dobijenu na samom startu relija...
Startovao Vujić Rally Divčibare - Startna lista

Startovao Vujić Rally Divčibare - Startna lista

Posle današnjeg tehničkog pregleda i verifikacije, na startu Vujić Relija na Divčibarama pojavilo se 30 posada. Među takmičarima vlada sjajna atmosfera koja na sutrašnjim brzinskim ispitima obećava puno zabave i puno atraktivnih vožnji...
Domaći reli, Vujic Rally Divčibare – Iz sata u sat na Automagazinu

Domaći reli, Vujic Rally Divčibare – Iz sata u sat na Automagazinu

Web portal Automagazin u saradnji sa ASK Autosport Beograd, organizatorom trećeg relija Šampionata Srbije na Divčibarama, nastavlja dobru praksu live praćenja takmičenja. Svi oni koji u subotu neće biti na licu mesta, na našim stranicama mogu pronaći rezultate brzinskih ispita i najnoviji info direktno sa lica mesta.
Domaći reli, Vujić Rally Divčibare – Najava i lista prijava

Domaći reli, Vujić Rally Divčibare – Najava i lista prijava

Reli Šampionat Srbije se vraća u okolinu Valjeva, okruženje u kome je ovaj sport priznat i poznat i gde publika zna šta gleda. Vujić reli Divčibare 2008, treći reli sezone startuje u petak 6. juna ceremonijalnim startom ispred istoimenog hotela u organizaciji ASK Autosport iz Beograda.
2. GAGA Rally - Pirot 2008, galerija fotografija

2. GAGA Rally - Pirot 2008, galerija fotografija

Pred nama je galerija fotografija snimljenih u Pirotu, na takmičenju 2. GAGA Rally. Najzanimljivije fotografije naših najbržih reli vozača u akciji možete pogledati u galeriji Automagazin internet portala, ili jednostavnim klikom na LINK...
Domaći reli,  Lokal Matador - Krompir

Domaći reli, Lokal Matador - Krompir

Dobra vest ovih dana stiže iz Valjeva. Zoran Veselinović "Krompir", posle duže pauze, najavljuje svoje učešće na domaćem terenu, na Divčibarama. Automobil Subaru Impreza WRX grupe A, biće iznajmljen od Slovenca Boštjana Turka. Veselinović je trenutno u Sloveniji, gde se obavljaju preostale formalnosti...
Danas startovao 2. G.A.G.A. Rally

Danas startovao 2. G.A.G.A. Rally

Posle tehničkog pregleda i verifikacije, na startu 2. G.A.G.A. relija, u Beloj Palanci, pojavila se 21 reli posada iz naše zemlje. Takmičari su na startu relija izrazili zadovoljstvo kvalitetom novih reli staza, a mi Vam prenosimo najzanimljivije utiske i startnu listu...
Pirot reli 2008 – Iz sata u sat na Automagazinu!

Pirot reli 2008 – Iz sata u sat na Automagazinu!

Za sve one koji nisu u mogućnosti da predstojećeg vikenda putuju u Pirot i uživo prate bravure naših najboljih reli vozača Automagazin web portal je uz saradnju sa G.A.G.A. Racing Teamom pripremio praćenje najzanimljivijih dešavanja sa drugog relija sezone, iz sata u sat.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46