AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2020
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.G. Galli0
2.B. Bouffier0
3.S. Wiegand0
4.J.M. Latvala0
5.K. Meeke0
6.E. Evans0
7.A. Mikkelsen0
8.J. Melicharek0

Najnovije vesti iz auto industrije

Domaći reli – Šampioni Srbije

Domaći reli – Šampioni Srbije

41. Serbia Rally je okončao takmičarsku godinu 2008 u kraljici auto-sporta. Sve nedoumice su iza nas i dobili smo Šampione države u pet klasa i generalnom plasmanu. Voženo je čak osam relija od čega šest najboljih plasmana ulazi u konačni zbir. Evo i ko su novi-stari Šampioni Srbije...

Domaći reli – Šampioni Srbije

Počećemo naravno od generalnog plasmana i ako pogledate TABELU videćete da razlika između prvoplasiranog Vladana Petrovića i njegovog prezimenjaka Srđana iznosi samo neverovatnih pola boda. Nesumnjivo da je vozač AP Racinga bio dominantan ali tamo gde je grešio bio je Srđan Petrović u svom Mitsubishi Lanceru Evo VII, vredno skupljajući bodove (dva trijumfa – Valjevo i Interspeed). Na kraju nikako nezaslužena titula, ali Vlada ove godine mora zahvaliti Vesniću i Komljenoviću koji su na završnom reliju sezone odvojili Foxa (Srđan Petrović) od treće pozicije koja bi mu donela prvu titulu Šampiona. Treće mesto u generali pripalo je Drašku Topaloviću (Mitsubishi), prvom vozaču Autosport Racing Teama koji je takođe uspeo da uknjiži jednu pobedu, tačnije na drugom reliju sezone koji je vožen u Pirotu. U kategoriji suvozača prvi je Srđan Kondić ispred Boška Oličkova i Nenada Šuluburića.

Domaći reli – Šampioni Srbije

U klasi I, do 1150ccm grupa N, tokom godine je startovalo čak 19 posada. Kvantitet smo imali ali se knjiga na žalost svela na jedno slovo. Ivan Mandić je bravuroznim vožnjama obezbedio titulu Šampiona i pre zadnjeg relija godine tako da je sebi mogao priuštiti luksuz da se na Serbia Rally-u okuša u jačoj klasi. Najbliži konkurent popularnom Ćimi je bio Ivan Pirivatrić dok treće mesto pripada upornom Branku Đukiću. U kategoriji suvozača pobeduje Stanko Petrović dok su iza njega Nikola Petković i Borko Turudić.

Domaći reli – Šampioni Srbije

Klasa II, u svetu poznatija kao N3, ni ove sezone nije bila brojna. Još jedna titula odlazi u XM Racing, tačnije u ruke njihovog no.1, Srđana Višnjića čije mnogobrojne pehove ove godine nisu uspeli da iskoriste Vladica Rabrenović i Vladimir Zečević. Razlog je prost, ni oni nisu bili imuni na iste. Suvozači su sezonu završili u poredku Branislav Petrović, Radmil Radivojević, Zoran Pivić. U klasi III, kao i u generalnom plasmanu, pobeda pripada Vladanu Petroviću sa Subaru Imprezom ispred dva Mitsubishija, Draška Topalovića i Zorana Pavlovića. Kondić se kiti još jednom titulom u kategoriji suvozača ispred Nenada Šuluburića i Miroslava Vujkova.

Domaći reli – Šampioni Srbije

U klasi IV nastupaju vozila grupe A i N do 1400ccm a posle velike borbe koja se vodila do zadnjeg relija, titula odlazi u Bajinu Baštu u ruke Saše Ostojića koji je u vremešnom Suzuki Swiftu nadigrao debitanta Miodraga Šarca sa VW Polom. Prošlogodišnji Šampion klase A5, Mile Cvjetičanin iz svog juga je izvlačio maksimum, ali previše pehova je učinilo da se ove godine u objedinjenoj kategoriji nije moglo više od pozicije broj tri. Miloš Ristić je najbrži suvozač, odmah iza njega su Branislav Babić i Nikola Simić. Na kraju klasom VI se provozao Srđan Petrović, Miroslav Marinković je drugi a Goran Mišić, sa nastupima na samo dva relija, treći. Boško Oličkov uzima titulu u konkurenciji suvozača ispred Marije Kostić, jedine dame srpskog relija 2008, i Dragana Rankovića.

Domaći reli – Šampioni Srbije

Pred nama je duga dosadna zima a iščekivanje početka nove sezone zasigurno će nam prekratiti “lovačke priče”. Već sada se šuška o promenama pravilnika, povlačenjima ali i novim atraktivnim bolidima. O svemu više uskoro, domaći reli Automagazin sigurno neće zapostaviti ni van sezone. Petar Janković - Automagazin

Domaći reli – Serbia Rally bez Bugara u sezoni 2009!

Domaći reli – Serbia Rally bez Bugara u sezoni 2009!

Iz Bugarske štiže vest koja neće obradovati većinu ljubitelja reli sporta u Srbiji. Prva u sklopu najavljenih velikih promena u okviru Šampionata Bugarske je izbacivanje Serbia Rally-a iz Šampionata naših suseda. Očekivana odluka koje su se reli fanovi pribojavali sada je postala realnost.
41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

Bugarski as Krum Donchev, vozač Prista Oil Teama, drugog dana 41. Serbia Atako Rally-a samo je potvrdio pobedu obezbeđenu već u subotu. Superiorni bolid Peugeot S2000 daleko iza sebe je ostavio Mitsubishije Jasena Popova i Dimitra Ilieva. Naš Vladan Petrović je ukupno peti.
41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Prvi dan 41. Serbia Atako Rally-a obeležile su dve stvari. Prvenstveno dominantna vožnja Kruma Doncheva u fantastičnoj S2000 spravi iz kuće Peugeot i na žalost dosadna kiša koja je u mnogome pokvarila ceo spektakl. Oni koji su se nisu plašili mokrih i promrzlih nogu imali su šta da vide.
41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Ceremonijalnim startom sa gradskog Trga u Užicu startovalo je 41 izdanje nekada YU a od ove godine Serbia Rally-a. Sa startne rampe kroz špalir mnogobrojnih ljubitelja reli sporta krenulo je ukupno 47 posada, 41 u konkurenciji za Šampionat Evrope, istočni kup, i 6 vozila sa isteklom homologacijom.
41. Serbia Atako Rally – Vladan Petrović, na dva koloseka!

41. Serbia Atako Rally – Vladan Petrović, na dva koloseka!

Aktuelni Šampion Srbije u reliju ima težak zadatak na predstojećem Serbia Rally-u. Nakon kvara automobila u Jagodini, Vladan Petrović se našao u nezavidnoj poziciji pa umesto da rasterećeno brani boje Srbije u boju sa Bugarima, zasigurno naš najspremniji relijaš mora da razmišlja i o domaćim konkurentima.
41. Serbia Rally – Milovan Vesnić, Serbia Rally kao test

41. Serbia Rally – Milovan Vesnić, Serbia Rally kao test

Reli javnost Srbije sa nestrpljenjem očekuje ponovni nastup na Serbia Rally-u višestrukog Šampiona države, Milovana Mikice Vesnića. Superbrzi Užičanin ovoga puta sa novim automobilom, u novoj klasi, “preti” starim prekaljenim relistima. Samo na Automagazin web portalu Vesnić deli sa Vama utiske o stazi, konkurenciji i Hondi Civic Type-R klase N3.
41. Serbia Atako Rally – Bez shakedowna

41. Serbia Atako Rally – Bez shakedowna

Iako najavljen, shakedown pred Serbia Rally 2008 nije održan zbog nedovoljnog broja prijavljenih takmičara. Ipak to nije sprečilo nekoliko domaćih i bugarskih posada da se u okupe blizini hotela Omorika na Tari i poslednji put pred start takmičenja oprobaju setap svojih automobila.
41. Serbia Atako Rally – Upoznajte BI 3,6,9, Sirogojno

41. Serbia Atako Rally – Upoznajte BI 3,6,9, Sirogojno

I dalje se vozimo brzinskim ispitima prvog dana 41. Serbia Atako Rally-a. Došli smo do cilja BI Ljubiš, i nakon kratkog veznog sektora koji će se voziti neasfaltiranom deonicom, stižemo do starta brzinca Sirogojno. BI dužine nešto manje od 12 kilometara sa kojim će se zatvoriti prvi od tri kruga koje će takmičari morati odvoziti u subotu 20. septembra.
Mercedes-Benz C-Klasa (2022)
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0