AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2020
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.G. Galli0
2.B. Bouffier0
3.S. Wiegand0
4.J.M. Latvala0
5.K. Meeke0
6.E. Evans0
7.A. Mikkelsen0
8.J. Melicharek0

Najnovije vesti iz auto industrije

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

Bugarski as Krum Donchev, vozač Prista Oil Teama, drugog dana 41. Serbia Atako Rally-a samo je potvrdio pobedu obezbeđenu već u subotu. Superiorni bolid Peugeot S2000 daleko iza sebe je ostavio Mitsubishije Jasena Popova i Dimitra Ilieva. Naš Vladan Petrović je ukupno peti.

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

Kao što primećujete glavna promena na vrhu dogodila se u borbi za drugu poziciju gde su za razliku od juče Popov i Iliev zamenili mesta. Iliev je nastavio svoju taktički preciznu vožnju, dok je Jasen Popov kao sigurno najatraktivniji takmičar dana u dobrom tempu i konačno bez tehničkih problema uspeo da stigne do pozicije broj dva. Četvrto mesto zadržao je fantastični Todor Slavov vozeći praznik za oči i uši, Renault Clio R3 Maxi.

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

U konkurenciji domaćih vozača do ubedljive pobede i još jedne šampionske titule dolazi Vladan Petrović. Ovoga puta prave borbe između njega i Milovana Vesnića nije bilo. Užičanin je već na startu drugog dana imao problema sa kočnicama na Hondi Civic Type-R što ga je koštalo nekih 30-tak sekundi penalizacije. Problem je saniran, ali Vesnić nije više mogao da drži priključak sa brzim Petrovićem. Treće mesto u Šampionatu Srbije odlazi u ruke Miloša Komljenovića a tek četvrti je, nedovoljno za još jednu titulu, Srđan Petrović.

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

Borbe nije nedostajalo ni u nižim klasama Šampionata Srbije. U klasi 1, mali N, ubedljiv je posle odlične partije povratnik na reli staze Željko Milutinović, drugo mesto odlazi u ruke vicešampionu države Ivanu Pirivatriću dok je do treće pozicije stigao mladi Nenad Mirković. Još jednom da Vas podsetimo da je titulu u najpopularnijoj klasi još u Jagodini „overio“ Ivan Mandić. Do bodova u klasi dva dolaze Milovan Vesnić kao pobednik i odlični Vladica Rabrenović kao drugoplasirani. Iz takmičenja su još prvog dana otpali Srđan Višnjić i Vladimir Zečević.

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

Klasom 4 je protutnjao domaćin Saša Ostojić koji je i drugog dana bio brži od glavnog konkurenta Miodraga Šarca. Ova pobeda je Ostojiću donela i titulu Šampiona dok će se u svojoj debitantskoj sezoni Šarac morati zadovoljiti drugim mestom. Odličan treći je još jedan Bajnobaštanin, Ivan Obradović. Prvog dana relija zbog tehničkih problema iz borbe za sam vrh je otpao Ivan Mandić u svom prvom reliju u Peugeotu 106 najavivši tako promenu klase u sezoni 2009.

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

41. Serbia Atako Rally je spustio zavesu na sezonu reli sporta u Srbiji za 2008-mu godinu. Odlična organizacija takmičenja i jaka konkurencija učinila je ovaj reli izuzetno zanimljivim i atraktivnim unevši ogromnu dozu optimizma u ovaj sport u celini. Kompletne rezultate 41. Serbia Atako Rally-a pogledajte klikom na LINK a atraktivne fotografije u GALERIJI Automagazin web portala. Petar Janković - Automagazin

Domaći reli – Serbia Rally bez Bugara u sezoni 2009!

Domaći reli – Serbia Rally bez Bugara u sezoni 2009!

Iz Bugarske štiže vest koja neće obradovati većinu ljubitelja reli sporta u Srbiji. Prva u sklopu najavljenih velikih promena u okviru Šampionata Bugarske je izbacivanje Serbia Rally-a iz Šampionata naših suseda. Očekivana odluka koje su se reli fanovi pribojavali sada je postala realnost.
Domaći reli – Šampioni Srbije

Domaći reli – Šampioni Srbije

41. Serbia Rally je okončao takmičarsku godinu 2008 u kraljici auto-sporta. Sve nedoumice su iza nas i dobili smo Šampione države u pet klasa i generalnom plasmanu. Voženo je čak osam relija od čega šest najboljih plasmana ulazi u konačni zbir. Evo i ko su novi-stari Šampioni Srbije...
41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Prvi dan 41. Serbia Atako Rally-a obeležile su dve stvari. Prvenstveno dominantna vožnja Kruma Doncheva u fantastičnoj S2000 spravi iz kuće Peugeot i na žalost dosadna kiša koja je u mnogome pokvarila ceo spektakl. Oni koji su se nisu plašili mokrih i promrzlih nogu imali su šta da vide.
41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Ceremonijalnim startom sa gradskog Trga u Užicu startovalo je 41 izdanje nekada YU a od ove godine Serbia Rally-a. Sa startne rampe kroz špalir mnogobrojnih ljubitelja reli sporta krenulo je ukupno 47 posada, 41 u konkurenciji za Šampionat Evrope, istočni kup, i 6 vozila sa isteklom homologacijom.
41. Serbia Atako Rally – Vladan Petrović, na dva koloseka!

41. Serbia Atako Rally – Vladan Petrović, na dva koloseka!

Aktuelni Šampion Srbije u reliju ima težak zadatak na predstojećem Serbia Rally-u. Nakon kvara automobila u Jagodini, Vladan Petrović se našao u nezavidnoj poziciji pa umesto da rasterećeno brani boje Srbije u boju sa Bugarima, zasigurno naš najspremniji relijaš mora da razmišlja i o domaćim konkurentima.
41. Serbia Rally – Milovan Vesnić, Serbia Rally kao test

41. Serbia Rally – Milovan Vesnić, Serbia Rally kao test

Reli javnost Srbije sa nestrpljenjem očekuje ponovni nastup na Serbia Rally-u višestrukog Šampiona države, Milovana Mikice Vesnića. Superbrzi Užičanin ovoga puta sa novim automobilom, u novoj klasi, “preti” starim prekaljenim relistima. Samo na Automagazin web portalu Vesnić deli sa Vama utiske o stazi, konkurenciji i Hondi Civic Type-R klase N3.
41. Serbia Atako Rally – Bez shakedowna

41. Serbia Atako Rally – Bez shakedowna

Iako najavljen, shakedown pred Serbia Rally 2008 nije održan zbog nedovoljnog broja prijavljenih takmičara. Ipak to nije sprečilo nekoliko domaćih i bugarskih posada da se u okupe blizini hotela Omorika na Tari i poslednji put pred start takmičenja oprobaju setap svojih automobila.
41. Serbia Atako Rally – Upoznajte BI 3,6,9, Sirogojno

41. Serbia Atako Rally – Upoznajte BI 3,6,9, Sirogojno

I dalje se vozimo brzinskim ispitima prvog dana 41. Serbia Atako Rally-a. Došli smo do cilja BI Ljubiš, i nakon kratkog veznog sektora koji će se voziti neasfaltiranom deonicom, stižemo do starta brzinca Sirogojno. BI dužine nešto manje od 12 kilometara sa kojim će se zatvoriti prvi od tri kruga koje će takmičari morati odvoziti u subotu 20. septembra.
Mercedes-Benz C-Klasa (2022)
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0