AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Prvi dan 41. Serbia Atako Rally-a obeležile su dve stvari. Prvenstveno dominantna vožnja Kruma Doncheva u fantastičnoj S2000 spravi iz kuće Peugeot i na žalost dosadna kiša koja je u mnogome pokvarila ceo spektakl. Oni koji su se nisu plašili mokrih i promrzlih nogu imali su šta da vide.

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Krum Donchev danas nije imao dostojnog konkurenta što najrečitije govori prednost od preko dva minuta nad drugoplasiranim Dimitrom Ilijevim. Prošlogodišnji pobednik nije mnogo rizikovao, što se moglo i očekivati jer završetak relija mu donosi novu titulu Šampiona Bugarske. I takva vožnja je bila dovoljna da iza sebe drži uvek atraktivnog Jasena Popova. Na sreću fanova, razlika od samo 16.5 sekundi obećava dobru borbu sutra na Tari. Četvrtoplasirani Todor Slavov u svom Renult Cliu R3 nakon peha Rumena Duneva u S1600 bolidu istog proizvođača stiže do pozicije broj četiri. Mladi Slavov je sa vremenima koje je postizao i atraktivnim vožnjama sigurno jedan od junaka relija.

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Najbolji plasirani Srbin je prema očekivanju Vladan Petrović koji je nakon fenomenalne borbe sa Milovanom Vesnićem nakon prvog dela takmičenja izašao kao pobednik ali sa samo 14.5 prenosti, i to tek nakon trećeg kruga brzinskih ispita. Vesnić je i pored klizave staze i kiše bio više nego konkurentan takmac i ova borba je još daleko od završene i pored prednosti koju Petroviću svi daju na stazama Tare. Vozač Interspeed Racing Teama Miloš Komljenović je trećeplasirani a Srđan Petrović četvrtoplasirani vozač domaćeg šampionata i pored izletanja na BI1.

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Od onih koji na žalost nisu uspeli da stignu do cilja kod Hotela Omorika istaćićemo odustajanje jednog od favorita za pobednika u klasi N3, Srđanja Višnjića koji je izleteo već na prvom brzinskom ispitu i mladog Dušana Borkovića koji se lavovski borio u svom Citroenu C2R2 ali zbog tehničkih problema ostaje bez plasmana. Od 47 posada koliko je juče bilo na startu u Užicu u drugi dan će ući 36. Komletne rezultate takmičenja pronađite klikom na LINK a fotografije sa kišnih brzinaca Vrela i Sirogojno u GALERIJI Automagazin web portala.

41. Serbia Atako Rally – Na kraju prvog dana

Petar Janković - Automagazin

Domaći reli – Serbia Rally 2009, poznat termin

Domaći reli – Serbia Rally 2009, poznat termin

Reli Srbija i dalje ima svoje, sada već tradicionalno, mesto u kalendaru FIA European Rally Cupa, grupa istok. Iako mesto održavanja takmičenja nije poznato široj javnosti, FIA nas je naravno pre naših zvaničnika upoznala barem sa datumom održavanja našeg najstarijeg i najprestižnijeg reli takmičenja.
Preminuo Goran Mutić

Preminuo Goran Mutić

Veliki čovek i sportista, relista, Goran Mutić, preminuo je danas nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću. Redakcija Automagazin web portala pridružuje se izrazima saučešća njegovoj porodici i prijateljima. Prerano smo izgubili još jednog velikog zaljubljenika u kraljicu automobilizma. Neka mu je večna slava.
Domaći reli – Serbia Rally bez Bugara u sezoni 2009!

Domaći reli – Serbia Rally bez Bugara u sezoni 2009!

Iz Bugarske štiže vest koja neće obradovati većinu ljubitelja reli sporta u Srbiji. Prva u sklopu najavljenih velikih promena u okviru Šampionata Bugarske je izbacivanje Serbia Rally-a iz Šampionata naših suseda. Očekivana odluka koje su se reli fanovi pribojavali sada je postala realnost.
Domaći reli – Šampioni Srbije

Domaći reli – Šampioni Srbije

41. Serbia Rally je okončao takmičarsku godinu 2008 u kraljici auto-sporta. Sve nedoumice su iza nas i dobili smo Šampione države u pet klasa i generalnom plasmanu. Voženo je čak osam relija od čega šest najboljih plasmana ulazi u konačni zbir. Evo i ko su novi-stari Šampioni Srbije...
41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

41. Serbia Atako Rally – Trijumf Kruma Doncheva

Bugarski as Krum Donchev, vozač Prista Oil Teama, drugog dana 41. Serbia Atako Rally-a samo je potvrdio pobedu obezbeđenu već u subotu. Superiorni bolid Peugeot S2000 daleko iza sebe je ostavio Mitsubishije Jasena Popova i Dimitra Ilieva. Naš Vladan Petrović je ukupno peti.
41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Ceremonijalnim startom sa gradskog Trga u Užicu startovalo je 41 izdanje nekada YU a od ove godine Serbia Rally-a. Sa startne rampe kroz špalir mnogobrojnih ljubitelja reli sporta krenulo je ukupno 47 posada, 41 u konkurenciji za Šampionat Evrope, istočni kup, i 6 vozila sa isteklom homologacijom.
41. Serbia Atako Rally – Vladan Petrović, na dva koloseka!

41. Serbia Atako Rally – Vladan Petrović, na dva koloseka!

Aktuelni Šampion Srbije u reliju ima težak zadatak na predstojećem Serbia Rally-u. Nakon kvara automobila u Jagodini, Vladan Petrović se našao u nezavidnoj poziciji pa umesto da rasterećeno brani boje Srbije u boju sa Bugarima, zasigurno naš najspremniji relijaš mora da razmišlja i o domaćim konkurentima.
41. Serbia Rally – Milovan Vesnić, Serbia Rally kao test

41. Serbia Rally – Milovan Vesnić, Serbia Rally kao test

Reli javnost Srbije sa nestrpljenjem očekuje ponovni nastup na Serbia Rally-u višestrukog Šampiona države, Milovana Mikice Vesnića. Superbrzi Užičanin ovoga puta sa novim automobilom, u novoj klasi, “preti” starim prekaljenim relistima. Samo na Automagazin web portalu Vesnić deli sa Vama utiske o stazi, konkurenciji i Hondi Civic Type-R klase N3.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46