AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Đani Šverko i Sead Alihodžić u Beogradu

Đani Šverko i Sead Alihodžić u Beogradu

Početkom aprila meseca, Beograd su posetili nekadašnji šampioni Jugoslavije u automobilskom sportu, a sa njima je pored mnogih domaćina bio i urednik TV emisije "Start", Đorđe Đenić. Udruženje istoričara automobila okupilo je, ispred Saobraćajnog fakulteta na Voždovcu, pedesetak vlasnika "oldtimer-a" i održalo nekoliko predavanja...

Pomenuta predavanja bila su vezana za istoriju četvorotočkaša, a na njima je prisustvovao i Đorđe Đenić, koji nam je otkrio prve utiske: "Zabeležena je dobra poseta, ali i neodgovarajući medijski tretman, što me je opet uverilo da ljudi koji nešto organizuju ne shvataju značaj novinara, tj. publicitet koji bi dobili objavljivanjem na portalima, radio i TV stanicama i u novinama. Ali, to je već odavno postala hronična i bojim se karcinomna bolest mnogih domaćina."

Đani Šverko i Sead Alihodžić u Beogradu

Na skupu je bilo puno velikih imena iz sfere domaćeg autosporta. " Pomenutom, pre četiri godine formiranom, udruženju je pošlo za rukom da okupe zagrbačke asove Đanija Šverka, Roberta Langa, Jovicu Palikovića, a došlo su još i Miroslav Nose i ćerka preminulog Mladena Gluhaka. Iz Belgije je došao legendarni, i verovatno najhrabriji vozač svih naših vremena, Sead Alihodžić, koji je je na poklon dobio moju knjigu "Moj svet brzine". Nekoliko stotina posetilaca ove izložbe "oldtimer-a" videlo je i domaće asove Branka Batu Nađa, Dragana i Zorana Dragoja, Pavla Komnenovića, Miku Đelmaša, Braću Milenković, Bobana Atanackovića, Radišu Žurku i druge."

Đani Šverko i Sead Alihodžić u Beogradu

"Na ovaj zanimljiv skup, na poziv "Draguljčeta" (Zoran Dragoj) iz Subotice je na motociklu BMW iz 1971. godine doputovao gospodin Tibor Kovač, najstariji motociklista Srbije, koji ima 82 godine. Moja malenkost je imala zadovoljstvo da pred kamerama porazgovara sa tim zaljubljenikom u motociklizam, sa čovekom koji je odvozao sve "FIM" relije , bavio se motokrosom i završio prvi "YU reli" 1967. godine. Gospodin Tibor Kovač je bio učesnik moje 410. emisije "Start", družio se sa Draganom Dragojem, bio na izložbi "oldtimer-a", i onda seo na svoj BMW i odjezdio sa žarom i vedrinom put Subotice." - otkriva nam Đenić Automagazin.rs

1. Beogradski reli – Miodrag Šarac, brz i bez brzina!

1. Beogradski reli – Miodrag Šarac, brz i bez brzina!

Eksluzivno za Automagazin internet portal svoje utiske pre i za vreme 1. Beogradskog relija sa nama deli jedan od glavnih protagonista u klasi do 1400ccm, Miodrag Šarac. Tehnički problemi, ali i snalažljivost i veština, glavni su utisci vozača BAK Pančevo sa otvaranja sezone u Beogradu.
Domaći reli – Dušan Borković: Idemo dalje!

Domaći reli – Dušan Borković: Idemo dalje!

Na brzinskom ispitu Avala, zbog kvara na motoru, 1. Beogradski reli pre kraja je završio favorit broj jedan, Dušan Borković. Razočaranje pre svega za samog Borkovića ali i mnogobrojne fanove kraj staze. Popularni Pančevac nije previše razočaran. Pokazao je da je Mitsubishi Lancer Evo IX veoma brz u njegovim rukama i spreman je za nove izazove.
1. Beogradski reli - Srđan Petrović osvojio važne bodove

1. Beogradski reli - Srđan Petrović osvojio važne bodove

Iako "1. Beogradski reli" neće pamtiti po dobroj borbi sa konkurentima, Srđan Petrović "Fox" može biti zadovoljan činjenicom da je zabeležio prve bodove u reli prvenstvu Srbije, koji mogu biti odlučujući u borbi za šampionsku tiulu. I pored problema s automobilom (Mitsubishi Lancer Evo VI), Petrović je na cilj stigao kao 6-plasirani, osvojivši 8 bodova...
Domaći reli – Vladica Rabrenović: Taktika i mehanika!

Domaći reli – Vladica Rabrenović: Taktika i mehanika!

Beogradski reli još jednom je pokazao da je reli pre svega tehnički sport i da dobro pripremljen automobil ima najviše udela u uspešnom dolasku do cilja. Ako se tome doda tačna i konstantna vožnja, uspeh je zagarantovan. Sa ovom formulom za uspeh u ovogodišnji Šampionat ušao je Vladica Rabrenović, i pobedio!
1. Beogradski Rally – Utisci takmičara Užice Rally Team-a

1. Beogradski Rally – Utisci takmičara Užice Rally Team-a

Posade Užice Rally Team-a su ostvarile polovičan uspeh, daleko ispod očekivanja pred reli, ali sa glavama visoko podignutim i ponosni na prikazano. Sreten Todorović je završio peti u klasi 1, a sigurna i solidna vožnja ovog novajlije obećava bolji plasman u nastavku sezone.
1. Beogradski reli – Sumrak favorita!

1. Beogradski reli – Sumrak favorita!

Danas, tačno u 10h01, prvi sa startne rampe ispred Gradske kuće u Beogradu krenuo je aktuelni Šampion države Vladica Rabrenović. Nekoliko sati i osam brzinskih ispita kasnije na isto mesto je Rabrenović ponovo stigao prvi, ovoga puta kao pobednik 1. Beogradskog relija, Trofej Mirko Martinović.
1. Beogradski reli - nove fotografije

1. Beogradski reli - nove fotografije

Prvo takmičenje ovogodišnjeg reli prvenstva Srbije, "1. Beogradski reli", obeležile su sjajne vožnje naših najboljih reli vozača, ali i mnogobrojna publika pored staze. Najzanimljivije fotografije, snimljene na brzinskom ispitu "Avala", možete pogledati u galeriji Automagazin portala, ili jednostavnim klikom na LINK...
1. Beogradski reli – novosti (ažurirano u 17h30!)

1. Beogradski reli – novosti (ažurirano u 17h30!)

Nakon juče obavljenog tehničkog pregleda i verifikacije danas u 10h ispred gradske skupštine u Beogradu put brzinskih ispita Avale i Košutnjka krenuće ukupno 26 posada. Kompletnu listu prijava 1. Beogradskog Relija možete preuzeti klikom na LINK. Na ovoj stranici Automagazin web portal će Vas obaveštavati i o najzanimljivijim detaljima sa relija.
1. Beogradski reli - fotografije (Ada Huja)

1. Beogradski reli - fotografije (Ada Huja)

Juče je na kartodromu Ada Huja održana promotivna vožnja, kao deo programa 1. Beogradskog relija. Start relija je ispred Skupštine grada u 10:00 časova, sledi devet brzinskih ispita na lokacijama Avala i Košutnjak, a cilj je oko 15:30. Klikom na LINK možete pogledati prvi deo fotografija, snimljenih na stazi Ada Huja...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46