AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Vladica Rabrenović: Žao mi je zbog navijača!

Vladica Rabrenović: Žao mi je zbog navijača!

Od relija Bugarska prošlo je već sedam dana, strasti su se smirile i misli izbistrile. Srpska posada Rabrenović-Radivojević reli je završila pre vremena odlukom tehničke komisije FIA ali dobar utisak koji su ostavili na ovom prestižnom takmičenju prevazilazi činjenicu o diskvalifikaciji, u velikoj meri izazvanoj greškom samog organizatora.

Vladica Rabrenović: Žao mi je zbog navijača!

Postavkom neregunalnih zona za dolivanje goriva, koje se kose sa onima propisanim od strane FIA u okviru Šampionata Sveta u reliju (WRC), posada WRR Teama je prosto “naterana” da se prikloni bugarskoj većini. Nedovoljno poznavanje WRC pravilnika na svojoj koži su ipak najviše osetili Čačani kojima jedino nije dozvoljeno da reli privedu kraju. Za utehu ostaje nekoliko bitnih činjenica. Rabrenović sada zna da ima automobil sposoban da odoli iskušenjima jednog relija za WRC ali, što je možda i značajnije, Renault Clio koji u potpunosti odgovara FIA propisima za klasu N3 i koji prolazi i najteže tehničke preglede kakvi su u oni u Šampionatu Sveta. Sama ekipa mehaničara je pokazala da je dorasla zadatku kao i posada koja je u dva prolaza brzinskim ispitima uspela da napravi “radar” dovoljno dobar za samo takmičenje. Ako sada zapitate Vladicu Rabrenovića kakvi su utisci po povratku iz Bugarske uvek će se prvo osvrnuti na navijače – “Žao mi je što nismo stigli do cilja, pre svega zbog navijača koji su nam u Bugarskoj pružili fantastičnu podršku. U servisu je uvek bila gužva dok se na brzinskim ispitima atmosfera ne može opisati rečima. Podignuta tri prsta i srpske zastave viđao sam na svakom kilometru brzinskih ispita. Zbog tih ljudi koji su imali za koga da navijaju na jednom WRC reliju krivo mi je što smo diskvalifikovani zbog procedure kojom ni u kojem slučaju nismo uticali na rezultat. U svakom slučaju hvala svima koji su uz nas bili na licu mesta u Bugarskoj ali i onima koji su palčeve držali u Srbiju. Obećavam da će sledeći put biti bolje! Već u septembru, na reliju Sliven!”

Vladica Rabrenović: Žao mi je zbog navijača!

Još jednom ćemo se osvrnuti i na sam tok relija Bugarska – “Imali smo plan koga smo se držali od samog početka.” – započinje Rabrenović – “Prvenstveno završiti reli ali i potrkati se sa Bugarima u klasi. Prvi dan koji se sastojao od četiri brzinca poslužio je za “opipavanje” konkurencije. Najviše je pokazao Tural Metkov i on je bio glavna “meta” u subotu. Drugi dan smo startovali na pogrešnim pneumaticima ali nismo odustajali od borbe. Počeli smo značajno da se ubrzavamo ali tada se nad nama nadvio crni oblak moguće diskvalifikacije što je u mnogo čemu poremetilo koncentraciju i ritam. Šta je dalje bilo znate i sami.”  - završava aktuelni Šampion države. Slaba je uteha danas činjenica da je član komisije koji je bio deo onih “odgovornih” za diskvalifikaciju podneo ostavku i da Bugari zbog mnogobrojnih propusta neće u skorije vreme imati priliku da ponovo organizuju jedan reli u okviru Šampionata Sveta. Tim iz Čačka, još jači i homogeniji nakon ovog iskustva, već priprema sledeći nastup u Bugarskoj kada će na reliju Sliven koji se boduje i za Šampionat Srbije, još jednom izaći na megdan Bugarima na njihovom terenu.

Vladica Rabrenović: Žao mi je zbog navijača!

  • Petar Janković – Automagazin portal

Vojislav Lekić u Citroënu DS3 R3?

Vojislav Lekić u Citroënu DS3 R3?

Sjajna vest za sve ljubitelje reli sporta! Na takmičenjima u Srbiji već sledeće godine mogao bi se pojaviti automobil najnovije generacije, pripremljen u Citroën Racing-u. Na nedavno održanoj oficijelnoj prezentaciji automobila Citroën DS3 R3, pojavio se aktuelni državni šampion u disciplini kružne trke (klasa SP), Vojislav Lekić. Čini se da prošlogodišnja najava njegovog prelaska u reli sport, neće ostati samo na rečima...

WRC, Rally Bulgaria – Problemi za srpsku posadu

WRC, Rally Bulgaria – Problemi za srpsku posadu

Drugi dan takmičenja u Bugarskoj obeležio je problem oko dolivanja goriva zbog kojeg je iz plasmana izbačeno pet posada među kojima i jedina srpska, Rabrenović – Radivojević. Pogrešno protumačena stroga FIA pravila u okviru WRC-a kao posledicu imaju ne mogućnost nastavka takmičenja za aktuelnog Šampiona Srbije.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Drugi dan odlučuje!

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Drugi dan odlučuje!

Nakon prvog dana trkanja na reliju Bugarska koji se boduje za Šampionat Sveta (WRC), Vladica Rabrenović zauzima 30 mesto ukupno i odlično drugo mesto u klasi N3. Današnji program umesto od četiri, sastojao se od samo tri brzinska ispita zbog izletanja Kimija Raikkonena na poslednje brzincu dana.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Okončan recce i tehnički pregled

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Okončan recce i tehnički pregled

I drugi naporan dan upoznavanja sa brzinskim ispitima Rally Bulgaria 2010, je iza  posade Rabrenović – Radivojević. Čačani koji brane boje Srbije na Šampionatu Sveta u reliju, upoznali su se sa brzinskim ispitima drugog dana, dok je prateća ekipa pod „komandom“ tim menadžera Aleksandra Jeremića bila zaokupljena tehničkim pregledom.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Prvi trening

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović: Prvi trening

Nakon jučerašnjeg dana koji je uglavnom protekao u administrativnim obavezama, posada Rabrenović-Radivojević danas je ponovo u automobilu, ali onom namenjenom za trening. Upoznavanje brzinskih ispita prvog i trećeg dana relija Bugarska srpska posada je odradila u WRC stilu, u dva prolaza brzincima maksimalnom dozvoljenom brzinom od 90 km/h.

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović već u Bugarskoj

WRC, Rally Bulgaria – Rabrenović već u Bugarskoj

Posada WRR Teama iz Čačka, Vladica Rabrenović – Radmil Radivojević, jedini predstavnici Srbije koji će se ove godine naći na jednom reliju koji se boduje u okviru Šampionata Sveta, tokom današnjeg dana je doputovala u Bugarsku i nakon kraćeg odmora odmah se „uhvatila u koštac“ sa obavezama koje nosi  jedan WRC reli.

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Eksluzivno: Vladica Rabrenović i Automagazin.rs na WRC Bulgaria!

Jedini predstavnik Srbije na Šampionatu Sveta u reliju (WRC) za sezonu 2010 biće branilac titule Šampiona Srbije, Vladica Rabrenović. Zajedno sa svojim WRR Team-om iz Čačka, Rabrenović je pokrenuo projekat koji će obeležiti njegovu karijeru i srpski reli sport ove godine. Na licu mesta u Bugarskoj, zajedno sa posadom WRR-a, biće i Automagazin web portal.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46