AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Održana redovna sednica Izvršnog odbora SAMSS-a

Održana redovna sednica Izvršnog odbora SAMSS-a

U utorak je u prostorijama SAMSS-a održana redovna sednica Izvršnog odbora Sportskog Auto Moto Saveza Srbije, na kojoj je urađena analiza završenih takmičenja u sezoni 2007 i definisan program takmičenja u nastavku šampionata. Ekskluzivno za Automagazin, govori gospodin Života Milić, predsednik izvršnog odbora SAMSS-a.

"U utorak je održana redovna sednica, gde smo razmatrali sve najbitnije detalje koji su se dogodili u dosadašnjem delu šampionata u svim dispilinama. Kao što je poznato, na nekoliko takmičenja dogodili su se incidenti, pokrenuto je nekoliko disciplinskih postupaka i disciplinske sudije i disciplinska komisija, kao viši disciplinski organ, već rade svoj posao. Ja ne želim da dajem svoje zaključke i sačekaću rezultate i zaključke komisije, jer treba prekinuti sa dezinformacijama i lažima." - otkriva gospodin Života. "Na sednici se puno govorilo i o organizaciji takmičenja. Generalno, ove godine bilo je i organizacionih propusta. Ja sam, naprimer, na brdskoj trci Tara 2007 bio član komisije za licenciranje staze i odmah sam rekao da staza nije bila dobro obezbeđena. Na kraju je član komisije za licenciranje staze išao sa redarima i pokazivao im gde da postave gume, kako bi trka mogla da startuje. Ovde bih istakao i važnu činjenicu koju javnost treba da zna, a vezana je za broj automobila na istoj trci. Kada sa startne liste brdske trke Tara oduzmemo takmičare iz Makedonije, BiH, Crne Gore i tamičare koji voze za CEZ ili Alpe Adria Cup, videćemo da na toj trci nema više domaćih takmičara nego na ostalim trkama u sezoni." - završava Života Milić. Goran Sarić - Automagazin

Brdske trke – Rekord u Buzetu

Brdske trke – Rekord u Buzetu

Predstojećeg vikenda u Istri voziće se po 26-ti put brdska trka Buzetski dani – INA 2007 koja se boduje i za Šampionat Evrope. Organizator, AMK Buzet, najavljuje vrhunski spektakl u buzetskoj kotlini, a u prilog tome im ide fantastična, rekordna, lista prijava od 183 takmičara.
Brdske trke – Aleš Prek u Šampionatu Evrope

Brdske trke – Aleš Prek u Šampionatu Evrope

Aleš Prek je u sezoni 2007 dobio sve brdske trke za Šampionat Slovenije u klasi III i jedno takmičenje pred kraj obezbedio još jedan vredan trofej za svoje vitrine. Sasvim je logično da se posle ovako uspešne sezone Prek odlučio da se sledeće godine oproba u Šampionatu Evrope.
Brdske trke, Pirot 2007 – Dragan Simić najbrži

Brdske trke, Pirot 2007 – Dragan Simić najbrži

Proteklog vikenda na novoasfaltiranoj stazi Pirot – Planinarski dom održana je osma trka ovogodišnjeg Šampionata Srbije na brdskim stazama. U dve vožnje, u konkurenciji od 28 vozača ubedljivo je bio najbrži Dragan Simić sa Mitsubishi Lancerom Evo 6, ispred Gorana Pavlićevića (Peugeot 206 RC) i Srđana Petrovića(Renault Clio).
Brdske Trke – Težak incident u Pirotu

Brdske Trke – Težak incident u Pirotu

Ovonedeljni trkački vikend u Srbiji pokvario je težak incident na brdskoj trci Pirot. Za vreme treninga u direktnom sudaru trkačkog bolida klase hobi, Toyota MR2, i civilnog službenog vozila organizatora trke, teško je nastradao vozač i dugogodišnji sportski radnik Boban Atanacković.
Brdske trke - Igor Dekleva, po novu pobedu u Austriju

Brdske trke - Igor Dekleva, po novu pobedu u Austriju

Iskusni poznavaoci brdskih trka sa prostora bivše Jugoslavije odavno priželjkuju okršaj trojice automobilsta sa moćnim, preko 300KS jakim, ST bolidima. Igora Deklevu (Alfa 156 ST), Danka Bakrača (Vauxall Vectra ST) i Milovana Vesnića (Opel Vectra ST) smatraju najbržim momcima svojih domovina, ali na žalost za sada ništa od velikog duela.
Tara Aqua Balkanika - Srđan Višnjić, prve fotke

Tara Aqua Balkanika - Srđan Višnjić, prve fotke

Sjajna vožnja i veliki potencijal reliste XM Company-a, Srđana Višnjića, jeste ono što će ljubitelji relija dugo prepričavati. Nažalost, talentovani Beograđanin u pokušaju da "pomeri svoje granice" svoju trku završio je pre cilja, u dubokoj provaliji. Automobil potpuno uništen, dok je Srđan prošao sa lakšim povredama. Pred nama su prve fotke sa lica mesta ...
Tara Aqua Balkanika - Vesnić ponovo najbrži

Tara Aqua Balkanika - Vesnić ponovo najbrži

Brdska trka Tara ni ove godine nije razočarala mnogobrojnu publiku pored staze. Uz lepo vreme i rekordan broj automobila iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije nije nedostajalo ni uzbudljive borbe na stazi. Milovan Vesnić je ponovo bio najbrži ali novog obaranja rekorda na žalost nije bilo.
Tara Aqua Balkanika - Novi rekord staze već na treningu!

Tara Aqua Balkanika - Novi rekord staze već na treningu!

Na startu današnje brdske trke "Tara - Aqua Balkanika 2007" pojavilo se 97 takmičara iz zemlje i inostranstva. Rekorder, vozač tima Optima Modriča Milovan Vesnić, već na drugom treningu postavio novi rekord staze: 06:06,443. Trku obeležila odlična organizacija i fantastično pripremljena staza...
Renault Symbioz
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46