AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, Pirot 2007 – Dragan Simić najbrži

Brdske trke, Pirot 2007 – Dragan Simić najbrži

Proteklog vikenda na novoasfaltiranoj stazi Pirot – Planinarski dom održana je osma trka ovogodišnjeg Šampionata Srbije na brdskim stazama. U dve vožnje, u konkurenciji od 28 vozača ubedljivo je bio najbrži Dragan Simić sa Mitsubishi Lancerom Evo 6, ispred Gorana Pavlićevića (Peugeot 206 RC) i Srđana Petrovića(Renault Clio).

Brdske trke, Pirot 2007 – Dragan Simić najbrži

Na žalost celu manifestaciju je pokvarila teška nesreća Bobana Atanackovića o kojoj ste već mogli čitati na stranicama Automagazina. Ovom prilikom, o samoj trci i nemilom događaju razgovaramo sa pobednikom brdske trke Pirot 2007 i liderom Šampionata Srbije na brdskim stazama, gospodinom Draganom Simićem.

Brdske trke, Pirot 2007 – Dragan Simić najbrži

"Ne mogu da komentarišem svoj nastup kada je senku na celu manifestaciju bacio težak incident u kome je teško povređen moj dugogodišnji konkurent na stazi, Boban Atanacković. Da bi se održala jedna trka nije potrebno da postoje samo asfalt i automobili. Moraju se ispoštovati osnovna, precizno formulisana, pravila i norme po kojima mora funkcionisati jedno takmičenje. Ovoga puta je pobedila neracionalnost, neodgovornost i nepoznavanje tih pravila. Kao rezultat imamo jedan incident koji će ostaviti veoma ozbiljne posledice na ceo šampionat Srbije i auto-motosport kod nas." - jasan je popularni Simke.

"Opšte je poznato da se na brdskim trkama sve radi uzbrdo, nikako nizbrdo. Čak se i kola hitne pomoći upućuju ka gore. To su elementarne stvari. Po mom mišljenju ni sama staza nije bila dovoljno obezbeđena. Na mestima gde su provalije nisu postavljene bankine već samo gume koje ne mogu zadržati automobile. U takvim okolnostima nikome nije bilo prijatno voziti trku. Ovo brdo u Pirotu ima termin koji je prvobitno bio rezervisan za Tara reli. Organizatori su imali dovoljno vremena da stazu dobro pripreme ali to očito nije urađeno do kraja. Pobedio sam, ali nisam srećan posle svega što se za vikend dogodilo. Jedina svetla tačka bila je sjajna publika koje je bilo više nego na ostalim Gaginim trkama. Nadam se da će se Boban uspešno oporaviti." - završava Simić. Petar Janković - Automagazin

Održana redovna sednica Izvršnog odbora SAMSS-a

Održana redovna sednica Izvršnog odbora SAMSS-a

U utorak je u prostorijama SAMSS-a održana redovna sednica Izvršnog odbora Sportskog Auto Moto Saveza Srbije, na kojoj je urađena analiza završenih takmičenja u sezoni 2007 i definisan program takmičenja u nastavku šampionata. Ekskluzivno za Automagazin, govori gospodin Života Milić, predsednik izvršnog odbora SAMSS-a.
Brdske trke – Rekord u Buzetu

Brdske trke – Rekord u Buzetu

Predstojećeg vikenda u Istri voziće se po 26-ti put brdska trka Buzetski dani – INA 2007 koja se boduje i za Šampionat Evrope. Organizator, AMK Buzet, najavljuje vrhunski spektakl u buzetskoj kotlini, a u prilog tome im ide fantastična, rekordna, lista prijava od 183 takmičara.
Brdske trke – Aleš Prek u Šampionatu Evrope

Brdske trke – Aleš Prek u Šampionatu Evrope

Aleš Prek je u sezoni 2007 dobio sve brdske trke za Šampionat Slovenije u klasi III i jedno takmičenje pred kraj obezbedio još jedan vredan trofej za svoje vitrine. Sasvim je logično da se posle ovako uspešne sezone Prek odlučio da se sledeće godine oproba u Šampionatu Evrope.
Brdske Trke – Težak incident u Pirotu

Brdske Trke – Težak incident u Pirotu

Ovonedeljni trkački vikend u Srbiji pokvario je težak incident na brdskoj trci Pirot. Za vreme treninga u direktnom sudaru trkačkog bolida klase hobi, Toyota MR2, i civilnog službenog vozila organizatora trke, teško je nastradao vozač i dugogodišnji sportski radnik Boban Atanacković.
Brdske trke - Igor Dekleva, po novu pobedu u Austriju

Brdske trke - Igor Dekleva, po novu pobedu u Austriju

Iskusni poznavaoci brdskih trka sa prostora bivše Jugoslavije odavno priželjkuju okršaj trojice automobilsta sa moćnim, preko 300KS jakim, ST bolidima. Igora Deklevu (Alfa 156 ST), Danka Bakrača (Vauxall Vectra ST) i Milovana Vesnića (Opel Vectra ST) smatraju najbržim momcima svojih domovina, ali na žalost za sada ništa od velikog duela.
Tara Aqua Balkanika - Srđan Višnjić, prve fotke

Tara Aqua Balkanika - Srđan Višnjić, prve fotke

Sjajna vožnja i veliki potencijal reliste XM Company-a, Srđana Višnjića, jeste ono što će ljubitelji relija dugo prepričavati. Nažalost, talentovani Beograđanin u pokušaju da "pomeri svoje granice" svoju trku završio je pre cilja, u dubokoj provaliji. Automobil potpuno uništen, dok je Srđan prošao sa lakšim povredama. Pred nama su prve fotke sa lica mesta ...
Tara Aqua Balkanika - Vesnić ponovo najbrži

Tara Aqua Balkanika - Vesnić ponovo najbrži

Brdska trka Tara ni ove godine nije razočarala mnogobrojnu publiku pored staze. Uz lepo vreme i rekordan broj automobila iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije nije nedostajalo ni uzbudljive borbe na stazi. Milovan Vesnić je ponovo bio najbrži ali novog obaranja rekorda na žalost nije bilo.
Tara Aqua Balkanika - Novi rekord staze već na treningu!

Tara Aqua Balkanika - Novi rekord staze već na treningu!

Na startu današnje brdske trke "Tara - Aqua Balkanika 2007" pojavilo se 97 takmičara iz zemlje i inostranstva. Rekorder, vozač tima Optima Modriča Milovan Vesnić, već na drugom treningu postavio novi rekord staze: 06:06,443. Trku obeležila odlična organizacija i fantastično pripremljena staza...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46