AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, El Fito – Skandal u Španiji

Brdske trke, El Fito – Skandal u Španiji

Zbog loše organizacije, blata na stazi i nedisciplinovane publike nakon samo odvoženog jednog treninga (kiša) većina vozača grupe 2 i GT koji se boduju za Šampionat Evrope odlučili su da ne startuju na trci Ascent of the Fito koja je vožena prošlog vikenda u Španiji. Ostali takmičari grupe E1, A i N, ipak su odvozili do kraja drugu trku EHC-a.

Brdske trke, El Fito – Skandal u Španiji

Danny Zardo, Laszlo Szasz i Fausto Bormolini kao i Isolani Racing Team, nisu se pojavili u prošlu nedelju na startu trke Ascent of the Fito u Španiji tako da je posve iznenađujuće prvo mesto pripalo domaćem vozaču, Špancu Luis Floresu sa Peugeotom 206 WRC, ujedno i pobedniku grupe A. Najveću pažnju je ipak privukla borba trojke koja će se pojaviti na većini takmičenja za evropsko brdo ove godine. Najuspešniji ovoga puta je bio Čeh Vaclav Janik, trećeplasirani iz Rechberga, sa Mitsubishi Lancerom Evo VIII “nadigravši” oba svoja konkurenta sa BMW automobilima. Hrvat Niko Pulić je ponovo bio drugi (-1.955 u odnosu na Čeha) ali i brži od bivšeg fabričkog vozača BMW-a Alfreda Hilgera čime se borba u A klasi Šampionata Evrope dodatno zakomplikovala.

Brdske trke, El Fito – Skandal u Španiji

Klasa N takođe odlazi trećeplasiranom vozaču prve trke u Austriji. Nemac Rainer Krug i njegov BMW M3 ovoga puta su najbrži ispred Miroslava Yakesa (-1.085) i domaćina Josea Joaquina Fernandeza, oba u Mitsubishi Lancerima devete evolucije. Komletne rezultate obe trke možete pogledati klikom na LINK a sledeća trka Šampionata Evrope na brdskom stazama vozi se već 17. maja u Portugalu, Serra da Estrela 2008 kada ćemo ponovo videti sve vozače ponovo na okupu. Petar Janković - Automagazin

Brdske trke, Serra da Estrela – Najava

Brdske trke, Serra da Estrela – Najava

U European Hill Climb Championshipu malo je mesta za predah! Nakon Španije i samo sedam dana odmora ekipe se sele u Portugal na treću trku Šampionata, Serra da Estrela 2008. Uz prve fotografije iz servisnog parkirališta upoznajemo Vas sa stazom i listom prijavljenih takmičara.
Brdske trke, Sevnica 2008 – Najava trke

Brdske trke, Sevnica 2008 – Najava trke

Predstojećeg vikenda, tačnije u terminu 17-18. maja 2008 voziće se brdska trka Petrol Sevnica u Sloveniji. Pored šampionata domaćina ovo brdo se boduje i za International Hill Climb Challenge, European Hill Climb Cup i Historic Hill Climb Championship, što je privuklo i nekoliko veoma jakih vozača iz inostranstva.
Brdske trke – Martin Koiš na Tari?

Brdske trke – Martin Koiš na Tari?

Slovački automobilista Martin Koiš, vozač Ford Team RS Slovakia, u svom programu za sezonu 2008 ima ukupno osam trka. Ono što je nas posebno zainteresovalo je činjenica da se među njima nalazi i brdska trka Tara, koja se vozi u terminu 23-24. avgusta i boduje za Centralno Evropsku Zonu.
Brdske trke, Vodno 2008 – Galerija fotografija

Brdske trke, Vodno 2008 – Galerija fotografija

Ovogodišnje izdanje brdske trke Vodno u okolini Skoplja prošlo je u znaku crnogorskih vozača i posebno pobednika Franja Kunčera. Automagazin web portal se potrudio da Vam pored reči i u slici prezentuje akciju i dešavanja iz Makedonije.
Brdske trke, G.A.G.A. Pirot – Početak sezone u Srbiji

Brdske trke, G.A.G.A. Pirot – Početak sezone u Srbiji

Prve trke Šampionata Srbije na reliju i krugu su već za nama a prošlog vikenda u Pirotu započela je i sezona brdskih trka. G.A.G.A. Serbian Racing Team je uspešno organizovao takmičenje na kome nas je na žalost još jednom ošamarila surova realnost domaćeg auto-sporta.
Brdske trke, Šampionat Crne Gore – Savez opštinskih saveza?

Brdske trke, Šampionat Crne Gore – Savez opštinskih saveza?

U Crnoj Gori nakon odvajanja od Srbije ove godine se po prvi put organizuje samostalni nacionalni šampionat. Ipak ljubitelje trka u regionu pa i samoj Crnoj Gori zbunjuje postojanje dva saveza koja se bave organizacijom trka. Da svima, pa i nama, objasni trenutnu situaciju ponudio se gospodin Mili Radović a mi smo to sa zadovoljstvom prihvatili.
Brdske Trke, Malačka – Osveta Branka Krstulovića

Brdske Trke, Malačka – Osveta Branka Krstulovića

Nakon “nesrećno” izgubljene pobede na prvoj trci sezone Šampionata Hrvatske na brdskim stazama, splitski automobilista Branko Krstulović i njegova Opel Vestra ST, dominirali su kako treninzima tako i u obe trke INA Millenium - Sv Dujam 2008, Malačka.
Brdske trke – Al Fito, druga trka Šampionata Evrope

Brdske trke – Al Fito, druga trka Šampionata Evrope

Dve nedelje nakon otvaranja sezone u Austriji na stazi Rechberg, karavan najbržih evropskih brdskih pilota se seli na sever Španije na 37 izdanje trke International Ascent of the Fito. Na listi prijava se nalazi čak 124 imena koja će se boriti u kokurenciji za pobedu u EHC-u i Šampionatu Španije.
Brdske trke, Malačka 2008 – Lolita u Hrvatskoj!

Brdske trke, Malačka 2008 – Lolita u Hrvatskoj!

Kao i svaka “devojčica” Gabriella Pedroni ima omiljenu igračku. To što ova 27-godišnja Italijanka voli da se trka, a omiljena igračka joj je Formula 3000, nije je sprečilo da svom žutom Lola b99/90 bolidu da i nadimak, Lolita. Gabriela i Lolita su i glavni favoriti brdske trke INA Malačka koja se narednog vikenda održava u Hrvatskoj.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46