AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, Sevnica – Dekleva pobedom započinje sezonu

Brdske trke, Sevnica – Dekleva pobedom započinje sezonu

Ekipa AK Elektrodekleva je uspešno započela takmičarsku sezonu 2008. Igor Dekleva je u svom prvom nastupu na tek osnovanom Renault Clio Cupu ubedljivo odneo prvu pobedu u klasi i plasirao se na visoko osmo mesto generalnog plasmana brdske trke Sevnica 2008.

Dekleva je i pre same trke važio za glavnog favorita među četiri vozača prijavljena za ovo kup takmičenje. ”Automobil sam dobio neposredno pred samu trku, pokazao se odlično a i ja sam zadovoljan svojom vožnjom. Staza je tokom prve vožnje na pojedinim mestima bila mokra ali se tokom naredne dve vožnje prosušila pa je i držanje bilo bolje. Nadam se uskoro prijavama još vozača i veliki sam optimist pred naredne trke sezone.” - izjavio je Igor koji se lako adaptirao na promenu iz ST bolida u mnogo slabiji Renault Clio R3. Drugo mesto u kupu otišlo je Hrvatu Danu Lipoščaku dok se na treće mesto plasirala odlična Špela Fabijan, takođe članica AK Elektrodekleva. Petar Janković - Automagazin

Brdske Trke, Ecce Homo – Nova pobeda Lionela Regala

Brdske Trke, Ecce Homo – Nova pobeda Lionela Regala

Nakon pobede u Portugalu, Francuz Lionel Regal sa svojom formulom Reynard 01L je zabeležio novi trijumf u Šampionatu Evrope na brdskim stazama. Domaćin četvrte trke EHC-a bila je Republika Češka ali poznavanje staze i domaći teren nije mnogo pomogao Česima jer najbolje plasirani domaćin je Dušan Neveril, na četvrtoj poziciji.
Brdske trke, Soko Banja 2008 – Simić neprikosnoven

Brdske trke, Soko Banja 2008 – Simić neprikosnoven

Šampionat Srbije na brdskim stazama nastavljen je proteklog vikenda u Soko Banji, trkom u organizaciji G.A.G.A. Racing Teama iz Beograda. Ubedljivo najbrži nakon dve vožnje stazom dugom 3.700 metara je vozač ASK Balkan i branilac titule Dragan Simić.
Brdske trke, Crna Gora – Crmnica 2008, najava

Brdske trke, Crna Gora – Crmnica 2008, najava

Narednog vikenda na stazi između Podgorice i Petrovca održaće se brdska trka Crmnica 2008 koju nakon Glave Zete organizuje Savez opštinskih sportskih auto moto saveza koji okuplja većinu automobilista iz susedne Crne Gore. Biće to uz Vodno u Makedoniji treći nastup crnogorskih vozača na brdskim stazama.
Brdske trke, Ecce Homo – Česi na domaćem terenu

Brdske trke, Ecce Homo – Česi na domaćem terenu

Brdske trke u Republici Češkoj su izuzetno popularne, a praznik za sve ljubitelje je sigurno trka koja se boduje i za Šampionat Evrope, Ecce Homo. Ove godine na takmičenju koje startuje danas zvaničnim treninzima nastupiće ukupno 80 vozača plus 37 u konkurenciji istorijskih vozila.
Brdske trke, Soko Banja – Najava trke

Brdske trke, Soko Banja – Najava trke

U terminu 30.05. – 01.06. 2008. godine domaćini druge trke Šampionata Srbije na brdskim stazama biće Soko Banja i G.A.G.A. Serbian Racing Team kao organizator. Nakon otvaranja sezone u Pirotu, vozači podeljeni u šest klasa na stazi Soko Banja – Niš u dve vožnje će pokušati da što pre zaustave štopericu na vrhu brda.
Brdske trke, El Fito – Lionel Regal o trci

Brdske trke, El Fito – Lionel Regal o trci

Od završetka druge trke Šampionata Evrope na brdskim stazama u Španiji, El Fito, prošlo je skoro mesec dana ali se bura nakon skandala i odbijanja velikog broja vozača da startuje ne stišava. Francuz Lionel Regal, koji je u međuvremenu pobedio na trci u Portugalu u zvaničnom press saopštenju pojašnjava razloge bojkota.
Brdske trke, Sevnica – Mich Dan ispred Slovenaca

Brdske trke, Sevnica – Mich Dan ispred Slovenaca

Promenjivo vreme i dosta vlage na stazi stvorili su dosta nepovoljne uzlove za najjače automobile klase E2 pa su u Sevnici najbrži bili turistički automobili. Većina formula i prototipova nije stigla do cilja trke, a pobeda odlazi u Češku, Mich Danu, čoveku koji nastupa sa svojom verzijom Lotusa klase E1.
Brdske trke, Serra da Estrela – Najava

Brdske trke, Serra da Estrela – Najava

U European Hill Climb Championshipu malo je mesta za predah! Nakon Španije i samo sedam dana odmora ekipe se sele u Portugal na treću trku Šampionata, Serra da Estrela 2008. Uz prve fotografije iz servisnog parkirališta upoznajemo Vas sa stazom i listom prijavljenih takmičara.
Lamborghini Revuelto
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46