AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, Petrovac 2008 – Tri od tri za Simića

Brdske trke, Petrovac 2008 – Tri od tri za Simića

Pobednički pohod aktuelnog Šampiona srpskih brda se nastavlja. Od tri vožene trke, tri su pripale Draganu Simiću. Prošlog vikenda “pao” je i Petrovac na Mlavi, takmičenje koje se održalo na regionalnom putu Petrovac Kučevo u organizaciji G.A.G.A. Racing Teama iz Beograda.

Brdske trke, Petrovac 2008 – Tri od tri za Simića

Izuzetno kratka staza od samo 2.170 metara nije dala mnogo “lufta” za taktiziranje. Dragan Simić je još jednom bio neprikosnoven i ubedljivo je trijumfovao kako u generalnom, tako i u plasmanu klase VI. Do druge pozicije sa zaostatkom od 5.613sec stigao je talentovani Dušan Borković u Citroenu C2 R2, automobilu koji na žalost nije debitovao na reliju Valjevu i pored najava zbog “papiroloških” problema. Popularni Duca je pokazao da mu treba malo vremena da se iz juga uvoza u malu raketu iz kuće Citroen. Iza Borkovića, sa 17.378sec iza Simića nakon tri vožnje, na poslednje mesto na pobedničkom postolju popeo se vozač Mogul Racing teama, iskusni Boris Šelemba.

U klasi I, malom N-u, Uroš Brkić je dominantan kao i Simić u generali, treća pobeda, ovoga puta ispred Nenada Radovanovića i Stefana Jankovića. U hibridu zato znatno uzbudljivije. Nakon tri trke imamo tri različita pobednika i veliku gužvu u vrhu generalnog plasmana. Do pobede u Petrovcu je stigao Darko Božilović ispred Aleksandra Pantelića i Marka Pavličevića. Klasa III, sada već standardno, Vidosavljević, Vojinović, Đunisijević. Moramo napomenuti da Aleksandar Vidosavljević nakon tri trk, zauzima, verovali ili ne, drugo mesto u generalnom plasmanu za Šampionat Srbije, odmah iza Dragana Simića. Klasu IV na ciju su sačinjavali samo Šelemba i Dragomir Milenković, oba sa Opel Astrama. U klasi V mnoge stvari će se promeniti dolaskom Borkovića koji je u Petrovcu bio superioran u odnosu na drugoplasiranog Panića sa Hondom i trećeplasiranog “hobi” jugića sa Slobodanom Nikolićem za volanom. Na kraju klasa VI i više puta pomenuti Dragan Simić ispred Milutina Milića i Dragoslava Stanojevića. Komletne rezultate trke u Petrovcu na Mlavi kao i predhodnih takmičenja potražite na stranicama SAMSS-a a naredna trka Šampionata Srbije na brdskim stazama vozi se tek početkom avgusta na Goču.

Brdske trke, Petrovac 2008 – Tri od tri za Simića

Petar Janković - Automagazin

Brdske trke, Rieti – Terminillo – Dominacija Italijana

Brdske trke, Rieti – Terminillo – Dominacija Italijana

Sedma trka Šampionata Evrope na brdskim stazama vožena je prošlog vikenda ponovo u Italiji, ovoga puta na stazi Rieti – Terminillo kao 45 izdanje Coppa Bruno Carotti. Izostanak Francuza Regala oogućio je da konačno dobijemo i novog pobednika u generalnom plasmanu, domaćina Danny-a Zardo-a.
Brdska trka Goč 2008 - Trka šampiona

Brdska trka Goč 2008 - Trka šampiona

Brdska trka na Goču (2.-3.08) mogla bi biti najzanimljivije automobilsko takmičenje ove sezone u Srbiji. U glavnoj ulozi biće relisti, koji nam još jednom dokazuju da, bez obzira na uslove, autosport u našoj zemlji ipak živi i da se sportski duh, želja za borbom i druženjem nikada ne gasi. U glavnoj ulozi: Vladan Petrović, Srđan Višnjić, Srđan Petrović, Draško Topalović, Todor Stamenković, Dejan Stojić... obećavaju dobru zabavu.
Brdske trke, Trento Bondone – Neprikosnoveni Regal

Brdske trke, Trento Bondone – Neprikosnoveni Regal

Francuski as je prosto rečeno nezaustavljiv. Lionel Regal, iako daleko od obaranja rekorda, nije imao nikakvih problema, ni sa bolidom Reynard 01L V8 Mugen, ni sa konkurencijom, pa je do cilja preko 17 kilometara duge staze stigao sa 7.642 sekunde viška u odnosu na najbližeg konkurenta. To je ove godine četvrta uzastopna pobeda brzog Francuza.
Brdske trke, Trento Bondone – Najava trke

Brdske trke, Trento Bondone – Najava trke

Trento – Bondone je više od osamdeset godina jedna od najprestižnijih brdskih trka u Evropi. Od 1925-te godine pa do današnjih dana staza od Montevidea do Vasona predstavlja jedinstven izazov. Narednog vikenda, 58-mo izdanje trke, biće šesta runda ovogodišnjeg European Hill Climb Championshipa.
Brdske trke Slovenija, Rogla – Grudnik optimista

Brdske trke Slovenija, Rogla – Grudnik optimista

Brdsku trku na Rogli šeti put za redom uspešno organizuje V Racing iz Velenja čiji je član i Matej Grudnik koji sa Renault Cliom RS nastupa u Diviziji II slovenačkog šampionata. Nakon jedne pobede i jednog drugog mesta Grudnik je optimista pred nastup na domaćem terenu.
Brdske trke Slovenija, Rogla – Prek želi novu pobedu

Brdske trke Slovenija, Rogla – Prek želi novu pobedu

Kraj ove nedelje je u Sloveniji rezervisan za brdsku trku Rogla 2008. Pored generalnog plasmana veoma zanimljiva borba će se voditi i u klasi dva gde je glavni favorit Aleš Prek sa Hondom Civic Type-R. Prek pre starta ima samo jedan cilj – ponovo se popeti na najviše postolje.
Sebastien Ogier - Rallye Monte Carlo 2023
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0