AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Brdske trke, Du Mont Dore – Trijumf Milovana Vesnića!

Brdske trke, Du Mont Dore – Trijumf Milovana Vesnića!

Već u svojoj drugoj trci u Šampionatu Evrope na brdskim stazama srpski as Milovan Vesnić stigao je do prve pobede! Popularni Mikica svojim debi nastupom u Francuskoj, na trci Du Mont Dore 2009, pokazao je da mu je odavno mesto na evropskoj automobilističkoj sceni. U jakoj konkurenciji domaćih takmičara Vesnić je osvojio prvo mesto u klasi i treće u generalnom plasmanu grupe N.

Trka koju je obeležilo loše vreme pa je treći prolazak stazom otkazan, ostaće svim ljubiteljima auto-sporta u Srbiji u lepom sećanju jer u vremenu kada naš automobilizam preživljava teške trenutke Vesnić je zasjao u punom sjaju i to na evropskoj sceni. Tokom dva subotnja treninga Vesnić je glavnog konkurenta imao u vidu domaćeg vozača Romaina Briona (Renault Clio RS) koji je iskoristio poznavanje staze i zabeležio bolja vremena. Danas se situacija znatno izmenila. Nakon prve vožnje po suvom Brion je bio brži za samo 0.1sec dok je na cilju druge, vožene po kiši, Vesnić trijumfovao sa ogromnih 5 sekundi prednosti. Pobednika je trebalo da odluči treći izlazak na stazu (u konačnom zbiru računaju se dva najbolja vremena) koji je otkazan zbog nevremena što je Vesnića promovisalo i oficijelno u pobednika klase. Kompletne rezultate trke Du Mont Dore 2009 pogledajte klikom na LINK. Program Vesnić Sporta nastavlja se već 15.08. u Švajcarskoj na trci ST.Ursane, predposlednjoj rundi Šampionata Evrope na brdskim stazama. Petar Janković - Automagazin

Brdske trke, Slovenija – Početak sezone za Stankoviča

Brdske trke, Slovenija – Početak sezone za Stankoviča

Takmičarska sezona 2010 za ekipu VAMA Formula 3000 Team započinje predstojećeg vikenda u hrvatskom Rabcu gde se vozi prva trka prvenstva centralne Evrope. Zanimljiva staza između Rabca i Labina ugostiće preko 100 takmičara iz 8 evropskih država a glavni favorit za pobedu je Slovenac Vladimir Stankovič.
Brdske trke – Picchio E2 M, konkurencija Oselli?

Brdske trke – Picchio E2 M, konkurencija Oselli?

Nakon uvođenja novih pravila za brdske trke od strane FIA u klasi E2 2008–me godine, bolid Osella FA30 je dominirao na gotovo svakoj brdskoj trci na kojoj je startovao. Konkurencija u vidu F3000 bolida je bila nemoćna ali kako sada stvari stoje dolazi novi izazivač, takođe iz Italije, u vidu bolida Piccio E2 M
Brdske trke, Lopare 2010 – Najava trke

Brdske trke, Lopare 2010 – Najava trke

Sezona brdskih trka koje se boduju za Šampionat Srbije kao i prošle sezone počinje u susednoj Bosni i Hercegovini, tačnije Republici Srpskoj. U terminu 30.04-02.05. domaćin je AMKK Feromont Sport iz Bijeljine na stazi Lopare a pored našeg trka se boduje i za Otvoreni Šampionat Republike Srpske.
Brdske Trke EHC – Šampionat Evrope 2010

Brdske Trke EHC – Šampionat Evrope 2010

Nakon uspešno završene sezone 2009 i dominacije Italijana Simonea Faggiolija u bolidu Osella FA30 najbolji evropski vozači na brdskim stazama polako ulaze u završne pripreme za početak sezone 2010. Nadamo se da će i pored krize i ove godine šampionat obeležiti velika konkurencija i masivan odziv takmičara u svim kategorijama.
Brdske trke, St.Ursanne – Vesnić ponovo najbrži!

Brdske trke, St.Ursanne – Vesnić ponovo najbrži!

Kratak izlet srpskog Šampiona Milovana Vesnića u Šampionat Evrope na brdskim stazama završio se gotovo stoprocentnim uspehom. Na tri trke, na kojima je Vesnić nastupio tokom proteklih mesec dana, zabeležene su dve pobede i jedno drugo mesto u klasi N do 2000ccm. Tek završena brdska trka St. Ursanne 2009 u Švajcarskoj poslednja je “recka” na opasaču brzog Užičanina
Brdske trke, St.Ursanne – Pred Vesnićev nastup u Švajcarskoj

Brdske trke, St.Ursanne – Pred Vesnićev nastup u Švajcarskoj

Treći start Milovana Vesnića na brdskim stazama Evrope zakazan je za predstojeći vikend u Švajcarskoj. Trka St.Ursanne 2009 predstavlja 11-to, predposlednje, takmičenje u ovogodišnjem ciklusu Šampionata Evrope i poslednji ovogodišnji nastup našeg Šampiona. Još jedna nova staza sigurno neće sprečiti Vesnića da pokuša da ponovi rezultat iz Francuske.
Brdske trke, Du Mont Dore – Pred drugi start Vesnića

Brdske trke, Du Mont Dore – Pred drugi start Vesnića

Nakon više nego uspešnog debija u Šampionatu Evrope na brdskim stazama u Sloveniji, užičanin Milovan Vesnić se predstojećeg vikenda „seli“ za Francusku gde se održava trka Du Mont Dore. Nova staza, nova konkurencija, novi izazovi za Vesnić Sport Team koji ove sezone jedini predstavlja Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.
Brdske trke, Bor – Novi trijumf Vitomira Cvetića

Brdske trke, Bor – Novi trijumf Vitomira Cvetića

Druga ovogodišnja brdska trka u Boru, u nešto izmenjenom obliku, ponovo je uspešno organizovana od strane GAGA Racing Teama iz Beograda. 39 takmičara na startu ovoga puta je tri puta startovalo na stazi dugoj 2.160m a najbrži je bio ponovo Vitomir Cvetić – Susi u VW Golfu I klase super-sport po „naški“ ili E1-11 po evropski.
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46