AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Sa izraženim spoljašnjim dizajnom, novim motorima, ponovno "naštimovanom" šasijom i modernizovanim enterijerom Opel Antara kombinuje karakter sportskog terenca sa visokim nivoom praktičnosti i urbanim šik stilom u modelu za 2011. godinu...

Kompletno obnovljena ponuda motora koja uključuje dva dizel motora i jedan benzinski, zadovoljava Euro 5 standarde za emisiju gasova i garantuje poboljšane performanse vožnje. Pored toga, nova ponuda motora obezbeđuje znatno smanjenu potrošnju i emisiju. Dva dostupna menjača – šestostepeni manuelni i automatski – su takođe potpuno novi.

2,2 CDTI dizel motor je dostupan u dva nivoa snage. Verzija sa 120 kW/163 KS koja razvija obrtni momenat od 350 Nm i dostupna je u kombinaciji sa pogonom na prednje ili sve točkove i manualnim ili automatskim menjačem. Sa potrošnjom goriva od 6,3 l/100 km (CO2: 167 g/km), ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 9,9 sekundi i maksimalnom brzinom od 189 km/h (u svim verzijama ručnih menjača sa prednjim pogonom), ova verzija pruža uravnoteženu kombinaciju efikasnosti i dinamike.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Vrhunski dizel motor od 135 kW/184 ks (maksimalan obrtni momenat 400 Nm) dolazi kao standard u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka, i dostupan je sa obe vrste menjača. Impresionira odličnim voznim performansama (ubrzanje od 0-100 km/h za 9,6 sekundi, maksimalna brzina 200 km/h). U isto vreme, ovaj motor je veoma ekonomičan i ekološki, uz potrošnju goriva od 6,6 l/100 km i emisiju CO2 od 175 g/km).

Alternativa dizel motorima, 2,4 ECOTEC benzinski motor sa 123 kW/167 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 230 Nm, je ponuđena sa prednjim pogonom i ručnim menjačem ili sa pogonom na sva četiri točka u kombinaciji sa ručnim ili automatskim menjačem.  Uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 10,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 190 km/h, potrošnju goriva od 8,8 l/100 km i emisijom CO2 od 206 g/km (verzija sa ručnim prednjim pogonom), bukvalno ispunjava sve želje. Cena Antare sa 2,4 verzijom benzinskog motora i sa vožnjom na prednji pogon, kreće se od  20.677evra u Srbiji.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Inteligentan sistem pogona na sva četiri točka sa variabilnom distribucijom snage

Elektronski kontrolisan sistem pogona na sva četiti točka kod Opel Antara modela kombinuje prednosti prednjeg pogona – kao što je niska potrošnja goriva – sa prednostima vuče pogona na sva četiri točka. Dok motor normalno napaja prednje točkove, preovlađujući uslovi vožnje su pod konstantnim nadzorom elektronskog kontrolnog sistema.

Ako neodgovarajuća vuča preti da izazove klizanje prednje osovine, sistem neprimetno raspoređuje snagu. U zavisnosti od situacije u vožnji i sloljašnjih uslova, raspon distribucije snage se kreće od 100% prednjeg pogona do 50% na prednjoj i zadnjoj osovini, uz sve varijacije između toga.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Novo fino podešavanje karoserije sa dinamičnim karakterom

Kako bi bila u skladu sa svojim dinamičnim motorima, osvežena Opel Antara sada ima i potpuno novu  karoseriju koja kombinuje zabavu i agilnost pri vožnji sa visokim komforom putovanja. Servo volan zavistan od brzine je takođe unapređen i sada nudi još više direktnog kontakta sa putom.

Poboljšanja na karoseriji i aktivna sigurnost podrazumevaju unapređenja na ABS sistemu i standardno usaglašavanje pomoći pri kretanju uzbrdo (HSA), koja sprečavaju kretanje unazad kada je automobil na uzbrdici. Zavisno od verzije modela i opreme, upečatljivi aluminijumski točkovi od 17, 18 i 19 inča doprinose prefinjenom upravljanju i privlačnom izgledu ovog sportskog krosovera.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Osvežen dizajn sa jasnim identitetom brenda

Naglašen spoljašnji dizajn nove Opel Antare donosi osveženu prednju rešetku sa hromiranim okvirom, hromiranu poprečnu šipku karakterističnu za ovaj brend i smeo logo. Ovaj šik krosover takođe dolazi sa novim svetlima za maglu, zadnjim svetlima sa novom grafikom i upečatljivim zaštitnim panelom na podvožju spreda i pozadi.

Osvežen enterijer nudi nov, poboljšan set opreme i tapacirung, instrumente sa novom grafikom, redizajniranu centralnu konzolu sa rešenjima za dodatni prostor za spremanje stvari, i elegantnu kožnu konfiguraciju unutrašnje opreme pod nazivom Light Titanium. Unapređene sigurnosne i karakteristike udobnosti uključuju električnu kočnicu, indikator brzina, deaktivaciju prednjih i bočnih vazdušnih jastuka na suvozačevom mestu, kako bi se omogućilo instaliranje dečijeg sedišta, zatezača i graničnika pojasa, kao i komplet za popravku pneumatika.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Snažna alternativa u evropskom segmentu SUV modela strednje veličine

Svojim atraktivnim izgledom, vrhunskom ponudom motora, aktivnim podešavanjem karoserije i elegantnim enterijerom, Opel Antara je snažan konkurent u ovog segmentu. Sportski krosover takođe nudi odličnu vrednost za vaš novac: 2,4-litarski ECOTEC benzinski motor sa 123 kW/167 ks uz Selection verziju sa prednjim pogonom predstavlja veoma pristupačan ulazak u liniju Antara modela, za osnovnu cenu od 26.780 evra.

Svi Antarini noviteti predstavljaju Opelovu strategiju da se više fokusira na postojeće tradicije, potencijal i stručnost i da ih revitalizuje atraktivnim proizvodima.  U ovom slučaju, tradicija je zasnovana na modelu Frontera koji je pravljen između 1991. i 2003., gde unapređena Antara predstavlja novi početak. SUV i krosover segment će igrati značajniju ulogu u portfoliju proizvoda brenda sa ciljem da se osnaži Opelova pozicija na evropskom automobilskom tržištu. Sledeći korak u ovom smeru je kompaktni SUV model planiran za 2012.

Predstavljamo: Opel Antara 2011

Strategija na evropskom tržištu za Antaru predviđa prodaju od preko 15.000 jedinica u 2011. godini; godišnja prodaja planirana nakon toga se kreće oko 20.000 jedinica. Oko 80% prodaje se očekuje na britanskom, nemačkom, italijanskom i ruskom tržištu. Očekuje se da se dizel verzija sa 163 ks biti najprodavaniji model, sa udelom u prodaji od oko 75%.

Opel

Lexus predstavlja novi LS

Lexus predstavlja novi LS

Lexus je u San Francisku, Kalifornija, predstavio novi asortiman LS modela, koji obuhvata LS 460, LS 600h i potpuno novi F SPORT model. Opremljen Lexus Hybrid Drive sistemom, LS 600h je i dalje najsnažniji hibridni V8 automobil na svetu. Nakon nedavno predstavljenih GS i ES modela, nova perjanica Lexusa predstavlja snažan spoj prefinjenosti i inovacija...

Opelov novi kompaktni OPC – najmoćnija Astra ikada

Opelov novi kompaktni OPC – najmoćnija Astra ikada

Opelova gama Astra vozila dobila je novog člana visokih performansi, moćnu Astru OPC od 206 kW / 280 ks, koja dopunjuje OPC liniju u kojoj se već nalaze mala Corsa OPC i srednja Insignia OPC. Sa dvolitarskim turbo motorom sa direktnim ubrizgavanjem, Astra OPC (Opel Performans Centar) razvija maksimalan obrtni momenat od 400 Nm...

Novi Ford Focus ST ističe performanse, upravljivost, uglađenost, stil

Novi Ford Focus ST ističe performanse, upravljivost, uglađenost, stil

Novi Focus ST će isporučiti jedinstven spoj vrhunskih performansi, upravljivosti, prefinjenosti i stila u više od 40 država širom sveta, kao prvi Fordov svetski automobil visokih performansi. Opremljen 2,0-litarskim EcoBoost turbo motorom sa 250 KS, novi Focus ST bi trebalo da postigne ubrzanje od 0 do 100 km/h u 6,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 248 km/h.

Audi RS4 Avant: Supersnažni A4 treći put

Audi RS4 Avant: Supersnažni A4 treći put

Najveći "magnet" na štandu Audi, na sajmu automobila u Ženevi, bez diskusije će biti najsnažniji derivat modelske serije A4, koji nosi tradicionalnu oznaku Audi RS4 Avant. Ovo je treća generacija najsnažnije verzije modelske serije A4, posle RS4 B7 (2006 - 2008) i RS4 B5 (2000 - 2001)...

Predstavljamo: Renault Scenic (2012)

Predstavljamo: Renault Scenic (2012)

Osvežen izgled i novi motori - to su glavne odlike modernizacije modela Renault Scenic i Grand Scenic. Kompaktni francuski MPV tim dobio je moderniji dizajn, a došlo je do promena kod ključnih motorizacija, što će sigurno podržati uspeh modela, koji su za dve godine postojanja u aktuelnoj generaciji, dostigli brojku od 400.000 prodatih primeraka...

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Šesta generacija BMW serije 3, najprodavanijeg premium automobila na svetu, postavlja nove standarde u smislu sportskih karakteristika, elegancije i udobnosti. Premijerno sajamsko predstavljanje ovog automobila je održano na sajmu automobila u Detroitu, dok se premijera na Srpskom tržištu očekuje na proleće...

Predstavljamo: Audi A6 Allroad Quattro treće generacije

Predstavljamo: Audi A6 Allroad Quattro treće generacije

Audi A6 Allroad Quattro nastavlja tradiciju svojih prethodnika, koju su predstavljeni u dve generacije, 1998. i 2006. godine, najpre kao model Allroad Quattro. Ni novi Audi A6 Allroad Quattro nije terenski automobil, već samo karavan Audi A6 na "visokim nogama", sa pogonom na sve točkove. Audi A6 Allroad Quattro u nemačke salone stiže u proleće tekuće godine, a cena verzije 3.0 TDI (150 kW) iznosi 54.600 evra...

Volvo V60 Hybrid: u prodaji za nekoliko nedelja

Volvo V60 Hybrid: u prodaji za nekoliko nedelja

Kompanija Volvo će u predstojećim nedeljama, u Evropi započeti prodaju prvog serijskog hibridnog automobila, opremljenog dizel motorom, čije baterije mogu da se pune i pomoću eksternih izvora. Novi plug-in hibrid je razvijen na bazi karavan modela Volvo V60, a u ponudi će biti iskljčivo u vrhunskom paketu opreme Pure Limited...

MINI Coupe stigao u Srbiju

MINI Coupe stigao u Srbiju

Šesti član porodice MINI, koji je razvijen u potpuno drugačijem smeru od modela Clubman ili Countryman, stigao je na srpsko tržište. Kompanija Delta Motors, sinoć je u klubu Comunale, svojim poslovnim partnerima i predstavnicima medija predstavila MINI Coupe. Prvi utisvi su pozitivni...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje